En riktig skattletardag!!

Sista dagen här nere i Strömstad idag och vi skulle ha skattjakt. Vi hade laddat upp många skatter som ligger i närheten av Svinesundsbron, den gamla bron. Vi började vid en gammal kyrka och den var en ganska enkel skatt att hitta, lite klättring upp på ett berg och där var den.
Den andra var vid ett köpcentrum i Svinesund, på ett ställe mitt på en parkering, det kändes ju så där att springa runt och leta, men fann den gjorde vi och GPSen ställdes in på skatt tre.
Den var lite läskig, den heter spritfabriken och det var ett sen flera år nerbrunnet och övergivet hus mitt ute i skogen, den låg vid en väg, men inga grannar i närheten. Skrot och brända saker överallt. Det sägs att det var ett par stycken svenskar som brände sprit i huset och sålde till norrmän som kom över gränsen. En gång var det en av dessa svenskar som somnade när han hade vakten och hela huset sprängdes och brann ner. Inga kroppar är funna sedan dess och det sägs att den som somnade spökar där. Läskigt värre, när skatten hittades inne på gården...Creepy!!!

Vi fortsatte vägen fram och kom till ett gulligt ställe precis under Svinesundsbron, där vi tog en fikapaus innan vi fortsatte mot skatt fyra, vilken skulle finnas i närheten. Det var en gammal kulsprutestation och terrängen dit var brant, lerig och hal, men fann den gjorde vi och man kan inte klaga på den extrema träning som benen får när man är ute på skattjakt :)
Efter denna tog vi oss upp till bron, där det skulle finnas två skatter ganska nära varandra. När informationen visade terräng tre av fem och vi såg ett högt berg framför oss så tvekade vi en stund och gick ut på bron istället och funderade, sen tog vi oss samman och tänkte att nu försöker vi när vi ändå är här. Så sagt och gjort, det var bara att börja klättra igen, nu ännu brantare, lerigare och halare. Upp kom vi tillslut och tack och lov var dessa skatter ganska lätta att hitta, när man väl tagit sig upp på platsen. Snacka om utsikt iallafall, det var väl värt all denna klättring och alla svettdroppar.

Klockan rullade på och det började bli dags att tänka på refrängen, men vi hade en till skatt på vägen hem och den var vid en rastplats längs E6. En kanonplats med underbar utsikt över vattnet.

Så vilken skattjaktsdag, sju av sju skatter funna, nu kan vi vända kosan mot Gävle igen och vara nöjda med denna härliga semestervecka.


Rastplatsen under Svinesundsbron



Riksgränsen, mitt på bron



Där nere satt vi och fikade!



Därborta kan man se den nya Svinesundsbron.



En skatt är funnen högt uppe efter mycket klättring och i bakgrunden utsikt över bron.

Nordby Shoppingcenter

Idag har det varit en riktig shoppardag. Nordby köpcentrum, som ligger en bit ifrån Svinesund, på gränsen till Norge, där har vi varit. Jag var ute efter lite nya kläder, bl a jeans och jag har fått tag på två par. Det var halva priset, så varför inte passa på :). Två par riktigt sköna jeans, men som alltid alldeles för långa. Så jag kan inte använda dom förrän dom har blivit uppsydda. Överdelar fick jag också tag på, två par även här. Fina T-shirts med lila inslag.

En sak som jag har varit ute efter länge, är en lila badrumsmatta (ja, jag vet att det är mycket lila, men jag gillar lila) och idag fick jag äntligen tag på en, riktigt mörkt lila och mjuk som attan. Den blir underbar i mitt badrum!!

På det här köpcentret finns Sveriges största godisbutik, ca 2700 kvm och är man godisråtta som jag är, så gör man ett besök där och inte kommer man utanför dörrarna tomhänt heller.

Nu är det bara en dag kvar här nere och den kommer att innebära skattletning av högsta grad. Vi har ett lager skatter som vi ska hitta imorgon, sen är det resdag hem på fre och jag vet en som kommer att bli riktigt, riktigt glad!! :)

Skam den som ger sig...

Idag har det varit en fin dag, visserligen började det lite mulet, men på eftermiddagen sken det upp. Idag har vi haft en skattletardag och vi har funnit tre stycken av fyra och det får vi vara riktigt nöjda med. De tre som vi har hittat har vi lyckats komma fram till relativt snabbt, det har inte varit mycket letande när vi väl kommit till platsen. Men den sista, den fjärde, den är svår...eller? Ett flertal siffror som skall kombineras och multipliceras och räknas hit och dit för att komma till rätt koordinater. Vi har varit på utgångspunkten två gånger idag och vi har kommit närmare, nu ska vi bara få till allt i rätt ordning så kanske vi lyckas få den skatten också...skam den som ger sig. Kanske blir det denna skatt som blir veckans utmaning, det lär märkas.

Vi avslutar kvällen med att äta nykokt krabba, det är vi väl värda efter denna skattdag!

Söndagsmiddag på Laholmen

Idag är det söndag och inte så mycket att göra, men det beror mest på att vi hade planerat in en söndagsmiddag på restaurang Salt på Laholmen. Men mer om det senare.
Vi gick en promenad i närområdet istället, en promenad som tog lite drygt två timmar och miljön var mest kust. Inte alls kallt ute utan riktigt härligt promenadväder.

Till middag hade vi alltså bestämt en så kallad söndagsmiddag på Laholmen. En husmanskostinspeírerad middag för endast 119 kr. Två huvudrätter fanns att välja på och sen en efterrätt. Vad som fanns den här söndagen kommer på bild.


Promenad


Fika längs med en strand


Träffade på en sjöjungfru ;)


Kvällens meny :)


Pappa tog Lax...


..jag tog fläsknoisette..


Och här är efterrätten..Blåbär, hallon och björnbär, blandat med nötter och vaniljsås!


Vacker höst/kvällsbild utanför restaurangen!


På kvällen hade jag hoppats att få höra matchen mellan Brynäs och Modo på webb-radion

Igår åkte pappa och jag ner till Strömstad och idag är första dagen här nere. Eftersom vi inte har något inplanerat program så tar vi dagen som den kommer. Vi började dagen med att gå till föreningens kiosk för att inhandla glass för halva priset, för att sedan promenera runt i området och fotografera fina höstbilder. Lite grådant väder men relativt varmt och uppehåll. Före lunch tog vi en tripp in till själva Strömstad, för att handla mat. Men innan det fick vi in ett besök på en ostaffär, med supergoda ostar. Vi köpte med oss tre stycken olika hem, Mums! Vädret fortsatte att vara fint efter lunch, så vi bestämde oss för lite skattletning. Vi hade 50% lycka idag, vi fann en av två stycken. Den vi hittade fanns uppe på ett berg, där det var värsta utsikten över Strömstad. Den andra var en skatt utan koordinater, men tydligen skall den gå att hitta, enkelt dessutom, vilket känns lite retligt! Nytt försök imorgon kanske, vi får se.

På kvällen hade jag hoppats att få höra matchen mellan Brynäs och Modo på webb-radion, men tekniken ville annorlunda, så jag fick höra på tråkiga sportradion istället. Skönt nog kunde Brynäs tvåla dit Modo med 5-2, med Svedberg i kassen.
En underbar nyhet nådde mina brynäsöron, då det kom fram att superduktiga backen Mattias Ekholm är klar och redo att komma tillbaka till Brynäs!! Det känns jättebra då backsidan har sett ganska skör ut på de senaste matcherna! Det känns som ett plåster på såren då jag inte kunde höra hela matchen. Hoppas på ett teknikens under på tisdag, då det är ny match hemma för Brynäs, mot Timrå. Då ska Anders Huss tröja hissas i taket!


Några bilder från dagen:


Glassar!


Gråmulen dag


Stranden gapade tom


Bild upp mot husen


Husen från en annan vinkel


Inne i Strömstad


Skatten.....


Där skatten fanns; denna utsikt!

En kort liten semester

Om exakt en vecka sitter jag tillsammans med pappa i bilen på väg ner mot Strömstad. Det känns som att det var en riktig evighet sen jag var där sist. Tror det var 2007 eller 2008, så det är verkligen en evighet sen. Därför ska jag passa på nu när jag har chansen. Det är så underbart mysigt, trevligt och underbart där nere. Jag älskar västkusten och nu på hösten kan man frossa i skaldjur. Sen hoppas jag att Ture är där också, Ture är en trut som brukar komma och hälsa på. Klart att det inte är samma Ture varje gång man kommer dit, men det är Turar allihopa.  En gång tog Ture en räka direkt från min hand, det var en cool känsla.

Den underbara utsikten sen då, med vatten åt båda hållen som man har fönster, man bor på klipporna och det är så vackert! Pappa och jag ska hitta på en massa saker och bara ha det trevligt och kul tillsammans. Gå långa promenader, utflykter i massor och en hel del skattletning har vi satt upp på mållistan. En kort liten semester, det ska verkligen bli skönt och riktigt välbehövligt för min del. Jag ska bara njuta varenda sekund jag är där, så vi hoppas på fint höstväder!

Det är tråk att jag missar en massa hockey, men en sån här gång så går semester före!


Capri semesterby


Capri semesterby


Myyyys !


TURE !!!

Förlusten kom i skymundan efter alla dessa tacklingar och orättvisa bedömningar

Det har varit dålig uppdatering, men det enda jag kan säga är att dom matcher som har spelats de sensate dagarna har varit så dåliga så det har inte varit något att skriva om. Luften har försvunnit från spelarna och från mig. Speciellt efter att Bertilsson tacklade en Luleåspelare och fick ett riktigt strängt straff, 4 matchersavstängning och 3 matchers böter. När tacklingen inte är i närheten av den andre spelarens huvud. Igår spelade Brynäs mot Modo, där blev Lauritzen tacklad mot huvudet, direkt mot huvudet och det blev inte ens utvisning. Nu skall det dock granskas i efterhand och domarna har bett lauritzen om ursäkt, men ändå. Den här tacklingen var fulare, men eftersom Lauritzen kunde stå upp efteråt och kunde spela vidare i matchen, så känner jag på mig att klanten i Modo inte kommer att få ett lika kännbart straff som Bertilsson fick!

Förlusten kom i skymundan efter alla dessa tacklingar och orättvisa bedömningar, det blev 4-3 till Modo efter förlängning.  Nu hoppas vi på 3 poäng på lördag när det är hockeyfesten istället, då SKA trenden vända!!

Två Stockholmslag - Två vinster

Förra veckan åkte Brynäs ner till Stockholm för att ta sig an Djurgården nere på Hovet. Det brukar bli heta och tajta matcher mot Djurgården och det blev även denna. Tyvärr så började det mindre bra för Brynäs, trots bra och jämnt spel. Calle Järnkrok var lite av en olycksfågel i första perioden och bjöd en Djurgårdsspelare på en puck som hamnade i nätet bakom Honken. Lite senare i perioden skulle Järnkrok teka nere i Brynäs zon och förlorade till en spelare som satte pucken direkt i mål, mycket retligt och uppförsbacke. Men skam den som ger sig och alla vet att i ishockey kan det gå fort och två mål är egentligen ingenting. Det tog kapten Dackell vara på och runt 14 min in i andra perioden fick han en riktig fin pass av Johan Larsson och kunde sätta pucken i öppet mål. Nu var Brynäs på gång verkligen och kämpade på som riktiga tigrar. Tredje perioden startade och Brynäs högg på allt. Fem minuter in i perioden fick snabbskrinnande Martin Johansson ett snyggt pass från Mads Hansen och åkte ifrån motståndarna och satte ett skott rakt upp i krysset, 2-2! Två minuter efter fick iallafall Calle Järnkrok sin revansch genom ett kanonskott rakt in i mål! Så jäkla skönt efter att han hade hjälpt Djurgården med deras två mål.
Djurgården tog ut sin målvakt i slutet och Dackell kunde avsluta målskörden med 4-2, trots att pucken aldrig kom i målet, eller ens var i närheten av det. Det var nämligen så att Dackell blev hakad och domaren visslade för utvisning, vilket renderade i ett mål istället. Tack och bock säger vi och blev tre poäng rikare.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I lördags var det dags att möta Stockholmslag nr två, AIK. Matchen var även den het och relativt jämn. Men Brynäs var det lag som började målskyttet genom Sebastian Lauritzen, publiken var helt vild och 1-0 var ett faktum. Ett par minuter senare får äntligen Daniel Widing sätta sitt första mål för säsongen, genom att han styr en puck som Dackell siktar mot mål. Brynäs backar inte tillbaka, men däremot kommer AIK framåt och kan störa Brynäs segertåg genom att få in en puck till 2-1.
Brynäs trummar på och innan period ett är slut står det 3-1 till hemmalaget på mediakuben. Målskytt den här gången, Sebastian Lauritzen. Basse som han kallas var grymt het i matchen och han var MYCKET nära att få till ett hattrick.
I den andra perioden kommer AIK allt närmare, men Honken gör kanonräddningar och man fattar inte hur han hinner med. För det kan ju inte vara enkelt med all den utrustning som dom har på sig, men men, Honken var överallt. Kanske lite för övermänsklig, men det lyckades AIK övervinna för dom gjorde två snabba mål, strax efter att Dackell hade ökat på Brynäs ledning till 4-1. Alltså 4-3 och vi fick hjärtat i halsgropen av nervositet. Men Brynäs lyckades hålla undan trots massiv press från AIK på slutet.
Vi i klacken ville hylla laget lite mera så vi ropade in dom på isen igen och när dom var ute på isen så sjöng vi för dom, "Guldet ska hem, Guldet ska hem, Guldet ska hem till Gävle igen". Vi satsar ju precis som laget på guld, så vi gör allt för att få hjälpa dom att komma till målet!


Tillsammans mot GULDET!

RSS 2.0