Färjestad-Brynäs 1-4

Ja, vad annat kan man säga än....SÅ JÄKLA SJUKT HÄRLIGT! Att få sätta dit Niklas Czarnecki och hans Färjestad, efter hans uttalande om att "för första gången stå framför ett lag som kan ta sm-guld". Men se, lilla Czarnecki varken du eller Färjestad kommer att vinna någon buckla denna säsong. Sen säger han att det är taget ur luften, ja, lätt att säga det i efterhand. De orden kommer han att få äta upp, för även om Färjestad skulle kunna slåss om guldet, så gör dom inte det så länge Czarnecki är tränare, för hans målsättning är "slutspel, sen kan allt hända"...Det kommer man INTE långt på, det har vi i Brynäskretsar fått känna på alldeles för länge nu! Ne, nu går vi för GULD!!

Matchen då, kommer bara ihåg att Brynäs spelade enkelt, rakt på och mycket offensivt. De kontrollerade matchen från första till sista sekund. Junisarna var målskyttar, Johan Larsson x 2, Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg! Vi har ett lag fullt kapabelt att klara den utsatta målsättningen, SM-GULD! Det märks att det satsas friskt och som supporter så älskar man ett sånt här satsande på allt runtom laget, i laget och i hela staden. Brynäs fyller 100 år 2012 och vi alla som är involverade i Sveriges finaste förening, vi gör allt för att förgylla år 2012 med SM-bucklan och ädlaste valör på medaljen som kommer att pryda våra kämpande tigrars halsar!

Tillsammans mot GULDET!!

Brynäs-Frölunda 0-2

Jag har inte mycket att säga om den här matchen egentligen. Brynäs spelade bra stundtals och under en sekvens på ett par tre minuter i andra perioden kunde det ha stått 3 eller 4-0, men puckjäkeln vägrade att gå in! Under dessa få minuter spelade Brynäs drömhockey och allt gick deras väg, förutom att pucken vägrade hamna i nätet. Ståplatspubliken var med i matchen som om det var värsta avgörande finalmatchen för så bra spelade Brynäs dessa minuter, sen gick luften ur hela laget när bakåtmålet kom. Men, men det är bara att bita i det sura äpplet och komma åter i nästa match, som är borta på lördag. Möte med Färjestad. Dackell mot Wallin - Jonsson mot Czarnecki, det säger sig självt vilket lag som är starkast där...

Kämpa Brynäs!!

Tillsammans mot GULDET!

HEMMAPREMIÄR 2011-2012, Brynäs-HV71 3-1

Igår var det äntligen dags för det som vi alla hockeyfantaster har längtat efter. Eller egentligen började hockeysäsongen redan i tisdags och i torsdags. Brynäs började i torsdags med en bortamatch mot Linköping och hade en 2-0 ledning, men Linköping kom ikapp och matchen gick till straffar där Linköping vann och hela matchen med 3-2. Förste målskytt i Brynäs för säsongen var nyförvärvet Martin Johansson.

Igår var det som sagt dags! Jag och gänget, Alexandra, Eva och Jessica hade haft en uppladdning hemma hos Alexandra och det var Brynäs och hockey som gällde för hela slanten. En sjukamp med hockeyfrågor och hockeyrelaterade övningar utfördes med mycket skratt och mycket kamp ;). Vi laddade som bara den med andra ord och när det äntligen var dags att ta sig till Läkerol Arena så pirrade det ordentligt! Väl framme och när det närmade sig match, så var det som att sommaren inte ens hade funnits mellan igår och den 14 mars, som var den senaste hemmematchen vi var på.
Brynäs har ett nytt sätt att spela på och det är aggressivt, offensivt samtidigt som det defensiva spelet ser riktigt bra ut. Brynäs gick ut med 100 % och ökade. De dominerade matchen igenom och spelade i alla 60 minuter. Härligt att se att tändningen i laget är så total och det märks att även spelarna har längtat efter det här. Precis som publiken! Publiken var grym! Vi i klacken höll igång matchen igenom och fick med oss sittplats, som frivilligt ställde sig upp under matchens sista minut och hyllade laget, vilka var så jäkla bra igår. Första målskytt i Läkerol Arena den här säsongen var ingen mindre än Kapten Andreas Dackell, 1-0. 2-0 kom också det, målskytt Calle Järnkrok efter en del slarv från HV. Brynäs var bättre på allt i den första perioden och i hela matchen. Den andra perioden stannade på 5.55 när det var dags för 3-0, skytten där var också en premiärskytt, nämligen Mats Lavander som fick göra sitt första "riktiga" mål i Brynäströjan! Lavander är min favorit så gissa om jag blev euforisk när pucken gick i nätet och sen se hans härliga målgest, jäklars så glad han blev!! Det syntes att han gillar att göra mål!
I den sista perioden reducerade HV till 3-1. Inga fler mål blev det, men ett gigantiskt slagsmål nere hos oss i klacken när det var 11 sekunder kvar av matchen. En HV-spelare som onödigt åkte på en Brynässpelare, sen brakade det lös och Svedberg deltog han med, men med all rätt, han var inblandad sen tidigare situationer i matchen samt den sista. Han eldade dessutom på oss i klacken och det gillas mycket!! Men tre underbara poäng och ett Brynäs som verkligen satsar för GULD! Det var höjdpunkterna det här årets hemmapremiär!!

När Mats lavander kom till fancorner och blev tillfrågad om han trivdes i klubben och han svarade att det var kärlek vid första ögonkastet, då gick han från att vara en av mina favoriter till den absoluta favoriten! Nog för att det är en sån sak man säger, men han menade det verkligen, det hördes!




Mats Lavander, 3-0 skytten
Vilken UNDERBAR målgest!


Jag, Mats Lavander och Alexandra!

En hel hockeyfamilj blev utplånad och hela hockeyvärlden sörjer

Jag blev helt chockad när jag i onsdags kom hem från jobbet och såg att ett ryskt hockeylag hade omkommit i en flygkrasch. Bland offren fanns en svensk legendarisk målvakt, Stefan Liv, Som för alla hockeyvänner är Mr HV 71. Stefan var en målvakt som verkligen älskade hockey och allt omkring, det märktes på hans agerande, både på och utanför isen. Han tog sig tid med fans och folk runt omkring och han hade ett stort hjärta. Det har nu gått två dagar och det känns helt ofattbart att en sån här tragedi får hända! Varför ska människor behöva sätta sina liv p.g.a. att det finns för många "skräpflyg" i Ryssland? Frågetecknen är många och det är orättvist!

Det är inte bara i Sverige detta är kännbart, laget bestod av unga grabbar från tio olika länder och hela hockeyvärlden sörjer offren. Men för oss svenskar, vilket lag vi än håller på, så är detta en enormt tung och onödig förlust. Jag lider med Stefans familj, vänner, lagen som Stefan har spelat i, framförallt HV71 och med alla HV-fans som går igenom en fruktansvärt jobbig förlust! Jag tänker på er!!


Stefan Liv -  801221-110907



Lokomotiv yaroslavl



Ni finns i mina tankar




Sebastian Lauritzen - Knegare i det tysta, assistkung och min favorit

Vad är det som gör Sebastian "Basse" Lauritzen så bra? Jo, han är en krigare i det tysta, han bara finns där och jobbar och sliter och passar. Basse är assistkung och dessutom en riktig trollgubbe. Jag är otroligt glad att han valde att stanna i Brynäs den här säsongen, istället för att spela för Timrå, vilka försökte sätta klorna i honom. Men han valde att stanna och det kommer han inte att ångra. Basse är en spelare som kan finta och samtidigt driva starkt mot mål. Han har fina handleder och kan finta bort motståndarna till läktaren. Jag minns en urläcker luring mot Luleå. Basse kom i kapp en dribblande luleå-spelare, som schabblade med pucken, och basse var inte sen att sno åt sig pucken, dra mot mål och sätta ett grymt mål. Vilket fick alla experter att skalla mot Luleå - dribbla ALDRIG på egen blålinje! Tur för oss dock :).

Basse har fått en mer framträdande roll i laget och han syns mer och mer. Dessvärre drabbades han en del skador förra året och när han precis kommit tillbaka från en skada, så blev han fult tacklad på ena knät och han var borta igen. Det syntes att spelarna var ute efter honom, för han var sårbar och det närmade sig slutspel. Fult gjort! Den här säsongen är han laddad igen och de matcher på försäsongen som jag har sett, har Basse sett het ut och dribblingarna sitter där dom ska.

I dagens tidning står det att Brynäs tränat på powerplay under veckan och i en av två power-playuppställningar finns Basse med och jag är övertygad om att han fixar det jättebra!
Jag säger bara... "Lycka till, Basse! du kommer att få en superhärlig säsong!"
Vem vet, nästa vår kanske en av hans originaltröjor hänger på min vägg ;)


Glad Basse, efter ett mål!


Hehe, härlig målgest!


Hehe, Schysst smile! :P


Hansen, Lavander, Lauritzen och JC uppe i Hudiksvall!

RSS 2.0