En liten rundresa i Sverige....del 2

Ja, då var det dags att berätta fortsättningen på vår resa. På lördag eftermiddag packade jag och pappa in oss i bilen och for iväg från Värmdö i riktning mot en släktgård i Sörmland. Pappas kusin Birgitta skulle hälsas på. När vi kom dit på kvällen kom även Birgittas syster Inga med man Roland, förbi på besök. Det vankades god soppa till middag och rabarber- och jordgubbspaj till efterrätt. Det var riktigt smaskigt, då jag inte ätit rabarber på hur många år som helst.
Efter maten skulle hönsen tittas till och även nattas lite senare. Tjugofem bruna hönor, samt en ursnygg tupp fick vi möta i en nytillverkad hönsgård, stor och mycket praktisk. Hönorna var helgalna när dom visste att dom skulle få kvällsbröd, dom till och med tog bitar från tuppen.
På morgonen efter när tuppen skulle gala, så lät han väldigt hes och man såg hur han riktigt kämpade att få ur sig ljud. Troligtvis är han bara ung och lär sig snart att låta ordentligt. Vi stannade fram till lunch, sen var det dags att ge sig ut på vägarna igen, den här gången med riktning Blekinge och Siretorp inställt.


Birgittas fina tupp Coq au vin, samt några av de 25 hönorna!



Pappa, Inga, Birgitta och Roland

Nere i Siretorp utanför Sölvesborg har en av mammas barndomsvänner, Eva och hennes man Rolf, ett sommarhus. Vi ville hälsa på där nere, dels för att det var mammas barndomskamrat, samt att vi fick sån bra nykontakt med Eva när vi hade mammas begravning. Eftersom det var en lång resa vi hade ner så startade vi strax efter 12 och var framme runt halvåtta på kvällen. En mycket mysig miljö, hälsade oss välkomna och vi fick en härlig middag. Mycket gott och det passade riktigt bra för våra hungriga magar. Kvällen bestod av minnen och mycket skratt, även bilder från förr, med Mamma och Eva som rollinnehavare.
Dagen efter var det omväxlande väder, med en förmiddag som mest bestod av regn med lite sol. På eftermiddagen var det tvärtom. Därför tog vi en runda på eftermiddagen så att vi fick se staden Sölvesborg, vi gick bl a till kyrkan och tände ljus till minne av mamma. Vi åkte vidare till en hamn och åt stekt sill (strömming här uppe), på en hamnkrog. Riktigt gott, fikat tog vi när vi kom tillbaka till huset. Solen tog tag i dagen och vi gick en promenad i närområdet, bl a finns det en del "skatter", cacher där att hitta. Vi försökte med tre stycken, men ingen ville att vi skulle finna dom nu. Men trots en skattjakt som resulterade i noll, så fick vi en riktigt härlig promenad, med omväxlande terräng. Strand, äng, skog, hamnmiljö m.m.
Hemma igen bjöds det på varmrökt Östersjölax med potatissallad till. Det blev en relativt tidig kväll, då pappa och jag skulle vända hemåt igen dagen efter, alltså idag (tisdag). Vi har haft helt underbara dagar, trots allt regn, men många härliga stunder tillsammans med både släkt och vänner.


Jag, Rolf och Eva!



Härliga blommor på en äng!


Idag åkte vi alltså hem, vi startade kl 07 och var hemma ca kl 16.30. Vi gjorde en del stopp, bl a i Jönköping, mitt i fiendeland och som Brynäsare kan man inte låta bli att vara lite busig. Så vi stannade utanför Kinnarps Arena, resultatet kommer här nere...


Jag framför arenan...Kolla i bakgrunden!



Här har dom kommit ännu närmare! :)

En liten rundresa i Sverige....del 1

Så har då den korta rundresan börjat. Vi befinner oss nu ute på Värmdö i Stockholms skärgård. Här ute bor min morbror och moster. Underbart att bara komma bort och glömma bort vardagen. Vi kom igår kväll strax före kl 20. Resan tog ca 2 timmar och 40 min varav den mesta delen bestod av regnskyar. Strax efter Nacka fick mina Brynäsögon se något riktigt fint, nämligen Brynäs spelarbuss. Det är härligt att se att vi Brynäsare finns överallt!

När vi kom fram fick vi jordärtskockssoppa och smörgås, till det serverades lite rött vin, riktigt fredagsmys med andra ord. Idag har solen tittat fram stora delar och även värmen har varit behaglig. Förmiddagen bestod av en promenad på en timme runt om i området här och det var riktigt skönt ute. Lagom till elvakaffet kom min kusin också.

Nu sitter vi och laddar för vidare färd mot Flen och pappas kusin Birgitta. Det är en resa på ca 16 mil. Därifrån skall vi vidare ner till Blekinge.

Återkommer med mer.

Äntligen!!

Eller kan man säga så när man ska åka och hämta en bäddmadrass? Den har varit beställd sedan den 4 maj och först nu har den kommit till affären. Det tycker jag är ganska dåligt! Varför sån lång tid, det är ju inte direkt något ovanligt mått jag har på min säng! Jaja, jag ska iaf hämta den idag, så nu ska jag sova som en prinsessa då är det tänkt :) ....

För övrigt så är det tre arbetspass kvar innan jag får fem dagars ledighet, vilka ska spenderas hos både släkt och vänner på olika platser nedåt i landet. Som längst hemifrån är vi när vi besöker en av mammas barndomskompisar som på sommaren bor nere i Blekinge.

Ikväll blir det "girls night out", tillsammans med Alexandra och Eva!

För första gången i mitt liv...

är jag nu fast anställd. Eller ja, inte riktigt än, men snart. När sommarperioden är över, då blir jag fast anställd på den avdelning som jag har varit vikarie på nu i över ett år. Jag stormtrivs på avdelningen även om det kan vara riktigt tungt ibland, både fysiskt och psykiskt, men jag har helt fantastiska arbetskamrater. Det ska bli riktigt kul att verkligen bli "en i gänget". Nu känns det lite lättare att jobba över sommaren faktiskt!!

Cykeltur på skumpig grusväg

Idag har pappa och jag cyklat en tur från vår stuga till Hillevik. Det finns en cache där och den har vi nu hittat i en gammal masugnsbyggnad. Den var lätt att hitta, men själva terrängen var lite knepig. Men det hindrade inte oss och nu har vi ytterligare en skatt hittad!

Pappa tar fram skattlådan från dess gömma!



Cykelturen allt som allt blev ca 2,3 mil och den gick mestadels på hård grusväg som var så skumpig att det kändes som att man skulle skaka sönder vissa bitar. Först cyklade vi till Hillevik där skatten fanns och sen ville vi ha en glass, så vi cyklade hemåt, men istället för att svänga tillbaka till den eländiga grusvägen direkt, så fortsatte vi ut till Eskön och Esköhandel, bara för att upptäcka att dom inte hade öppet förrän om en vecka. Den 11 juli slår dom upp portarna kl 11. Det får bli en ny tur dit senare, vi har ju några skatter kvar bortåt dom trakterna.
På vägen hem så såg vi vår gamla båt, med en mås som satt och hade det bra tänkte vi och skulle titta närmare på båten. Men det visade sig att den satt och vaktade sina tre små, små duniga ungar och det fick vi veta i ett ögonblick när måsen skrek och skränade, samtidigt som en andra mås kom och gick till flyganfall. Så en närmare titt blev det aldrig den här gången. 
Cyklarna styrdes mot stugan och väl hemma blev det en välförtjänt fika med kaffe och glass!

Snart tar vi en ny skattjaktstur....då får vi se vad vi får vara med om för äventyr den gången!

Vi har skaffat en Kajak!!

Igår hade vi premiär för vår kajak, vi har aldrig ägt en sådan, vilket de första trevande paddeltagen visar. Visserligen har vi testat att paddla, men det var en gång för två somrar sen. Jag blev helsåld och nu har vi alltså en kajak! Vingligt är det, men så jäkla kul....!!! En liten notis är att kajaken är gul och paddeln är röd och svart!!

Några bilder följer nedan:












RSS 2.0