...This is it...

Dokumentärfilmen om Michael Jacksons sista repetitioner inför sina 50 st comebackuppträdanden i London, konserterna som tyvärr inte blev av då MJ så tragiskt dog i somras den 25 juni. Det var en helt underbar film och musiken var så härlig och när det dessutom är ett så bra surround ljud som en bio har, så blev det som att man var där i London och upplevde dessa repetitioner live...Jag var nära att applådera flera gånger efter att låtarna var över..Ja, det var ju så verkligt. Det var en mycket välgjord film och man kan verkligen se, att alla som fick äran att arbeta med denna legend, denna ikon, denna one-of-a-kind...The king of pop, dessa människor verkligen älskade vad de höll på med och att de verkligen älskade MJ. Det är så synd att en sån unik människa inom musiken skall försvinna, allt material som han ännu inte hade kommit på och skrivit låtar om, det kommer vi aldrig att få uppleva, så unik var han...

Hela den fullsatta salongen applåderade när filmen var slut och varför inte - det var musikens största ikon som var huvudperson i filmen - Mannen som har gjort världens bästa poplåtar - Michael Jackson - R.I.P.

Många nollor spräcktes

Igår kväll spelade Brynäs borta mot Luleå, jag satt framför datorn och lyssnade till Webbradion. Brynäs började riktigt bra och efter bara några minuter kunde Jörgen Sundquist sätta sitt första mål för säsongen (första nollan spräckt). Sedan tog Luleå över och kunde kvittera till 1-1 och sedan ta ledningen med 2-1. I period två fick Kahnberg chansen och han tog den verkligen, 2-2 var ett faktum och Kahnbergs första mål i brynäströjan var verklighet (andra nollan spräckt)...Gissa om jag var exalterad för Kahnbergs skull!! Resultatet stod sig matchen ut och det väntade en 5 minuters förlängning. Några minuter in på förlängningen kunde Niclas Andersén avgöra, med sitt första mål någonsin i elitserien (tredje nollan spräckt), men det satt hårt åt, målet fick videogranskas innan det blev officiellt godkänt. Matchen svängde mycket fram och tillbaka, men som sagt, Brynäs drog det längsta strået och tog mycket välförkänt två friska poäng uppe i norrland. 

Nu väntar Djurgården hemma på torsdag (29 okt), HV71 borta på lördag (31 okt) och sedan Färjestad hemma på söndag (1 nov), innan landslagsuppehållet.

Vintertid

Inte kom väl jag ihåg att det blev vintertid i natt. Det blev en riktig överraskning när man trodde att klockan var 10 och ser på datorn att den egentligen var 9. Så drygt, hade jag vetat det så hade jag sovit en timme till...men men, vad göra åt saken...jo, ställa om klockorna :).

Hockey och film

På eftermiddagen idag tog Brynäs emot LHC. Det började underbart, efter 2.23 in i första perioden stod det 2-0 till Brynäs och LHC tvingades bli tredje laget att ta en tidig timeout, efter 2.23 i första perioden. Tyvärr jobbade LHC in sig i matchen och kunde både reducera och kvittera. Det blev sedan en mållös förlängning, så båda lagen fick nöja sig med ett poäng vardera. Det får vi vara nöjda med, eftersom LHC var det bättre laget, andra halvan av matchen. Jämtin var ganska osynlig efter ett möte, ansikte mot ansikte med Kudroc :)...På må blir det en trea borta mot Luleå...

Efter matchen åkte Eva och jag hem till henne och förberedde lite innan Linda också kom. Vi skulle titta på del ett av Stieg Larssons trilogi (vi har ju sett tvåan på bio redan, nu dags att knyta ihop dessa delar). Del tre kommer på bio i slutet av november...Jag som har läst den delen, tror att den kommer att vara riktigt läskig, med tanke på hur del ett och två har varit...Men, det återstår att se....

En händelserik dag

Idag har det varit mycket på programmet. Jessica, Linda och jag träffades på f.m. för att shoppa lite åt en viss Eva...Det gick riktigt bra och vi var snabbt klara. Jag kom på idén att vi skulle äta lunch uppe på Läkerolen och samtidigt titta på Brynäs träning innan Jessica skulle åka med bussen hem till Gimo igen. På vägen mot Läkerolen står det poliser och kollar körkort och nykterhet, vad är oddsen att vi båda åker på det, hehe..När det väl var över kom vi fram till Läkerolen och jag tyckte jag såg Evas cykel, jag tittar in i shopen, men ingen Eva..Vi går bort och kollar in träningen och jag måste bara ringa Eva och fråga vad hon gör...Hon svarar: "Mitt i lunchen på Läkerol arena"...hehe, så klart, det var ju hennes cykel jag såg utanför tidigare, det var bara det att hon var i restaurangen och inte i shopen...När hon hade ätit klart så kom hon ner till oss och tittade på träningen...När det var över gick jag, Linda och Jessica och åt stuvade makaroner och falukorv :)...sedan åkte vi en snabbis hem till mig innan det var dags att åka mot bussen igen och lämna av Jessica...En riktig kul och händelserik dag med andra ord...

Vinterdäck på och nu är det iaf klart

Idag var det nära att jag halkade ordentligt, när jag var ute. Dags för vinterdäck med andra ord. Sagt och gjort, jag åkte till stugan och fick hjälp av pappa att byta till vinterdäcken. Det gick relativt smidigt och nu kan vintern gärna få komma, så mina dubbar inte sliter ut asfalten. Det är ju den stora nackdelen med dubbdäck.

Nu är det också klart att Dan åker ner till Jönköping. Han kommer till mig på fre den 30 okt. På lö åker vi förbi Eva och plockar upp henne, sen styr vi ner mot syd och Jönköping. Det ska bli en helt underbar helg-trip. På vägen hem sen kan det bli en till som håller på HV som kommer att följa med i bilen, ev åker han hem på annat vis, vet ej ännu hur det blir med det. Hur som helst så åker vi via Gävle så Eva och jag kommer hem. Dan och ev Emil övernattar hos mig och åker sedan vidare mot dalarna på söndagen, så att dom slipper den biten i allafall mitt i natten.

Händer i veckan

Den här veckan kommer att vara fullspäckad med diverse aktiviteter...bland annat är det dags för däckbyte, det börjar bli så kallt ute att halkan snart kommer att slå till på allvar. Hälsa på Hilleborg ska jag göra imorgon tisdag och på torsdag är det hockey igen, då väntar Brynäs mot Rögle. Handla diverse saker måste jag göra också...Sedan till helgen kanske jag får besök från Leksand, det beror lite på...vi får se vad som händer och fötter...

Ikväll väntar ett eftermiddagspass och sen ska jag inte jobba mer den här veckan...nästa vecka däremot har jag pass må-to....sen är det HOCKEY-HELG!!! HV71-Brynäs på lö och Brynäs-FBK på sö....LÄNGTAR!!

2 veckor kvar

Om 2 veckor bär det av till Jönköping. Jag och Eva ska åka ner och titta på HV71-Brynäs, det ska bli så roligt, hur det än går. Bara att få träffa kompisar och att få vara med om hockey live är underbart. Ännu är det inte riktigt klart hur vi tar oss ner. Kan bli buss, bil eller tåg. Förhoppningsvis blir det bil med våran kompis från Leksand, men det blir inte klart förrän i början på nästa vecka. Jag håller tummarna allt jag kan för att vi ska få ett positivt svar. Åker han inte ner så blir det troligaste färdsättet tåg och då åker vi på fredagen den 30 okt och åker sen hem på sön 1 nov. När vi kommer hem sen är det bara att byta från bortaställ, till hemmaställ och åka direkt upp till Läkerol arena och kolla på matchen mellan Brynäs och Färjestad...Vilken underbar helg med 2 matcher på 2 dagar. Resultat mässigt kan det bli en hemsk helg för Brynäs - Man möter ju trots allt de 2 vassaste lagen i serien, men i sport kan allt hända och vi som älskar Brynäs är vana att leva på hoppet ;)...Vi får hoppas att gårdagens förlust bara var en tillfällig ishalka...och att det nu vänder nere i LLA. Bortaspöket ska krossas, så det inte vågar visa sig igen!!!

Höstväder

Idag är det riktigt tråkigt höstväder ute, man vill bara ligga kvar under täcket och sova. Tyvärr funkar det inte att göra det när man har en massa saker som måste utföras...men som tur är så är det inte så många krävande saker, så en liten stund till kan jag ha täcket över huvudet och bara lata mig :)...

LHC-Brynäs 3-0, Tacokväll

Ikväll kom Eva, Linda och Charlotta hem till mig på en taco- och hockeykväll. Hockeyn gick åt skogen, men vad är att vänta när Rådbjer dömmer.

Vi kunde iallafall skratta åt Clubben och en bandyterm, "Hitting the stick", samt att vi från och med nu älskar föreningen :)

Tack för en trevlig kväll, tjejer!!

Ommöblering

Idag har min kompis Linda varit hemma hos mig och hjälpt mig att möblera om i min lägenhet, Jag hade det ganska så trångt förut tycker jag och det var en del passager som inte fungerade riktigt. Nu har jag utrymme igen och det ser inte så stökigt ut, haha...Imorgon får jag besök av Linda, Eva och Charlotta, vi ska äta Tacos och titta på LHC-Brynäs på Webb-TV.

Go Brynäs go!!! Smält choklad-grabbarna!!

Min älskling har kommit hem

Idag åkte jag till Forsbacka för att hämta hem askan av min älskling Cita. Det är i Forsbacka som djurkremeringen finns. När jag fick askan i min famn så kom minnena tillbaka, minnena från den dagen när hon togs ifrån oss. Nu ligger hon i en jättefin urna och den är placerad på ett bord vid soffan. Bredvid urnan står två foton på henne samt en ljuslykta, som i denna skrivstund lyser, så att jag kan ha mina minnesstunder för henne.

Vila i frid, min älskade Citrus!!!



Vintern är i antågande

Igår kväll regnade det - snöblandat regn....Nu är vintern på gång och det känns för det är förbaskat kallt ute på kvällarna nu. Kanske idé att börja fundera om vinterdäcken skall sättas på bilen snart. Får se om det finns någon tid till det i helgen som kommer nu.

Brynäs-Luleå 4-0

Det bev en riktig hockeyfest när Brynäs ikväll hade björnfällning. I den första perioden hade Brynäs 3-0, målskyttar i turordning var Juuso Hietanen, Jonathan Granström och sen snodde Sebastian Lauritzen pucken i boxplay och kunde göra 3-0, så snyggt. Luleå tog timeout efter 11 min och det här är andra topplaget brynäs spelar ut i första perioden så de (Luleå) tvingas ta timeout tidigt, det andra är som bekant HV71 som också tvingades till en tidig timeout...I andra perioden var det mest spel fram och tillbaka, inte så många heta chanser från något håll. I den tredje perioden kunde Brynäs öka på sin ledning till 4-0, genom att Eero Somervuori fick göra sitt första riktiga Brynäs mål, när det endast var mindre än 4 min kvar att spela. Nu är det bara, min nya favorit, kahnbergs första mål i Brynäströjan som väntas...men det kommer snart...Borta mot LHC tror jag :)...

Det bästa var ju att Hockeyfesten som var där idag fick se en revansch, för förra året när det var hockeyfesten stod, även då, Luleå för motståndet. Då blev siffrorna 4-2 till Luleå...Men nu blev siffrorna som sagt 4-0 och Markan fick hålla nollan, GRATTIS!!!

Nu är det ingen hemmamatch förrän den 22 Oktober :(...då står Rögle för motståndet.

Svit-brott

Brynäs fortsätter att bryta sviter...I tisdags bröt man Hvs vinnar-svit, samt sin egen 1-poängs-svit. igår kväll fortsatte Brynäs genom att bryta Södertäljes svit på vunna matcher på hemmaplan...samtidigt tog dom första 3-poängaren på bortaplan den här säsongen...Inledningen var stark och Brynäs ledde med 3-0, genom mål av Granström och Dixon x2. Enligt tidigare utsago är det som svårast att leda med 3-0 inför en period, eftersom man får falska förhoppningar om att nu är det klart. Det stämde in på Brynäs igår, de bjöd i Södertälje i matchen som kunde reducera till både 1-3 och 2-3 i den 3e perioden, men närmare än så kom inte Södertälje...Brynäs klättrade upp till 6 plats i tabellen genom den här segern. Nu väntar Luleå hemma i Läkerolen på lördag och då är det också hockeyfesten, vilket alltid brukar ge en mycket hög stämning och mycket folk på läktarna...!

ÄNTLIGEN 3 POÄNG!!!

Ingen trodde nog att kvällens segrande lag stavas BRYNÄS, inte ens jag...Men vilken grej att ta emot det lag som har börjat med 5 segrar och dessutom göra det som inget lag hittills i år har gjort...nämligen sno 3 poäng från HV71...Så bra som laget spelade idag, var länge sedan jag såg och det inför 8120 personer, mycket bra jobbat. Publiken var dessutom med på noterna idag och både vid 1-0 (Dackell) och 2-1 (Lauritzen), klappade hela hallen (även sittplats) och alla skrek och verkligen levde sig in i matchen. När läget var 1-1 kunde jag knappast andas och det var nästan värre än en sm-final, så nervös var jag...men det ordnade sig och Brynäs bärgade hem säsongens första 3-poängare och fick därmed ta hissen upp till 9e plats i tabellen. Våra HV-kompisar från Dalarna tog det stort och gratulerade oss till segern, men jag kan tänka mig att svordomarna duggar tätt nu när Eva och jag hade blivit hemskjutsade. Nu ska vi ta oss an SSK borta på torsdag och sedan är det Luleå hemma på lördag, då är det även Hockeyfesten...Det ska bli så roligt, hoppas det blir samma drag då som ikväll, eller blir det ännu mera drag då?? Den som lever får se!

Grattis Brynäs, riktigt härligt!!!

Max, Plump och bio

Efter slutsignalen igår stod det 4-4 mellan Dif och Brynäs. En poäng får vi vara riktigt nöjda med eftersom Dif hade en 3-0-ledning efter den första perioden.

Jag, Linda och Eva drog till Max och åt före bion, men när vi var mätta och belåtna återstod fortfarande ett par timmar innan vi skulle dit, så vi åkte hem till mig igen och spelade kort - Plump blev det. Enkelt och inget koncentrationsspel, vilket var vad vi behövde då vi var helt slut efter en riktig träning av skratt- och magmusklerna. Tänk att det alltid blir träning av de musklerna när vi tre gör något ihop.

Filmen då? Jo, den var jättebra!! Riktigt spännande! Jag har läst 1a och 3e boken, är på den 2a nu (konstig ordning då jag började med den 3e, men det var den jag fick först). Jag kände igen mycket från böckerna i filmen, verkar inte vara så mycket omtolkat. Filmen stämmer så bra överens med hur man får bilder, när man läser böckerna. Nu har jag inte sett den första delen, men Eva har den på DVD och vi ska ha en tjejkväll här lite senare under hösten och titta på den...som sagt, det blir lite konstig ordning på tittandet, men vad spelar det för roll egentligen. När man har sett den första så kommer man att förstå den andra ännu mera, dock var det enkelt för mig att hänga med eftersom jag har läst den första boken.

Idag regnar det, så idag blir det bara att vara...kanske...återkommer senare idag om det händer något spännande ;)

Båten fick bara vara i vattnet en månad

Idag var det dags att låta båten komma upp på land för vinterförvaring. Det tog ca 10 gånger innan motorn överhuvudtaget startade. Den var något kall med andra ord. Innan vi åkte mot upptagningstället åkte vi en runda och det var studsigt som tusan då det kom vågor från alla håll, men det kändes stabilt och tryggt inne i hytten. Vi fick hjälp att dra upp båten, eftersom farsans bil är klen i det sammanhanget. Vår granne har en fyrhjulsdriven bil, så han fick dra upp båten på land. Lite tvätt på utsidan innan den fick vila sig lite, åker inte in i garaget förrän i slutet av oktober, dock INTE 31 oktober, då jag och Eva är nere i JKPG.

Just nu lyssnar jag, Eva och Linda på Dif-Brynäs på Webb-radio, då det blev en massa krångel på Webb-TV. Läget är 4-3 till Djurkyrkogården för tillfället, det var 3-0 efter första. Vad slutresultatet blir kommer en annan gång...

Kl 21.30 ska vi tre knasar gå på bio, "Flickan som lekte med elden"....


Saknade cita när jag såg hennes koppel idag :(

RSS 2.0