Brynäs-Skellefteå 2-1

-
2 - 1

Igår var det hemmamatch igen, den här gången var det Skellefteå som stod för motståndet. Ett skellefteå som hade tre raka vinster och ett Brynäs som var rejält revanschsuget efter förlusten mot Djurgården senast. Det skulle bli en riktigt tight och målsnål tillställning, där båda lagen gick ut hårt och ville mycket. Båda lagen hade få chanser på mål så efter den första perioden var det 0-0. I den andra perioden kom två mål, ett från vardera laget. Det var Skellefteå som fick napp först efter ca 7 min och fick därmed lite mer fart under skridskorna och jobbade på. Svedberg i vårt mål fick visa upp sig och gjorde rejält snygga plockningar. Drygt 10 minuter senare var Jackob Silfverberg inne och fick en chans och jobbade till sig ett mål, 1-1 efter 2 perioder. Det blev ännu tightare i tredje perioden och båda lagen fick några bra chanser var, utan att lyckas. Men Brynäs har värvat en riktig snyper i backen(!) mattias Ekholm, för när det var en minut kvar av matchen, som man givetvis trodde skulle gå till förlängning i det ögonblicket, fick Ekholm ett pass av Silfverberg. Ekholm skottade på och pucken gick upp i krysset (Ekholms sjätte fullträff den här säsongen mot en fullträff i Mora förra säsongen, han leder den interna målligan). Det höll sig och Brynäs kunde därmed vinna med 2-1 och klev uppåt i tabellen.

Några guldkorn från matchen var när en skellefteåspelare gick på Jonte Carlsson och Carlsson slog tillbaka med sin klubba, precis nedanför oss i klacken. ett annat var när En skellefteåspelare tryckte ner Silfverberg utanför båset och Niclas Andersén flög på den spelaren och försvarade Silfverberg, det såg riktigt komiskt ut. Sen den riktiga höjdpunkten, var att Toralf från "Glada Hudik teatern" var där och när vi i klacken hyllade honom, med ramsor som " Vi vill se Toralf vinka" och " Vi älskar Toralf". det var då Ekholm slog till och gjorde mål...en helt underbar kväll för oss Brynäsare!!

När vi sedan hade kommit hem fick man se på Brynäs hemsida att det har värvats en ny målvakt, eller han har iallafall lånats in för resten av den här säsongen. Han heter Thomas Greiss och kommer närmast från San José Sharks och Tysklands landslag. Enligt svenska spelare i NHL och San José har vi fått en riktig kanon i målet och det behöver vi verkligen ha. Det funkar inte i längden att vara det lag som släpper in flest mål bakåt. Det troligaste är att Björn Bjurling lämnar Brynäs, men det återstå att se efter den här helgen. Vi önskar Thomas Greiss välkommen till Sverige, Gävle och Brynäs och hoppas att han kommer att trivas hos oss både på och utanför planen.

Djurgården-Brynäs 4-3

-
4 -3

Igår var det bortamatch för Brynäs igen och den här gången mot Djurgården nere på Hovet. Matchen började rasande bra för Brynäs som skrämde Djurgårdens målvakt ordentligt. Redan efter första perioden stod det nämligen 3-0 till Brynäs, målskyttar Sebastian Lauritzen, Lasse Jonsson och Mattias Ekholm. Som så många gånger förr, så visade det sig ytterligare en gång att en ledning med 3-0 är jättesvårt att bibehålla. I period två vaknade nämligen Djurgården och var med i spelet igen, Brynäs fortsatte från period ett, vilket gjorde att det såg ut som om dom blev helt utspelade, men det blev dom inte, som vissa anser. Saken blv ju inte bättre när det efter slutsignalen stod 4-3 till Djurgården och många Brynäsfans kastade en massa galla över Brynäs. Varför gör man det, kan det inte var så att det låste sig för Brynäs samtidigt som Djurgården vaknade till? Det har ju varit tvärtom att Brynäs har legat under och sedan vaknat till medans det andra laget står och stampar på samma plats. Varför är det ALLTID automatiskt att Brynäs spelar dåligt, så fort dom råkar förlora? Jag är så trött på alla medgångsfans. Klart, man blir besviken för en förlust, men det behövs väl inte en massa glåpord och annat skit för att tilfredsställa frustrationen...gör något vettigt istället, som tex stötta laget. Sluta upp med att trycka ner dom ännu djupare...

Bowling och Brynäs-Linköping

I lördags var det åter dags för en hemmamatch och den här gången mot Linköping. Tigrarna mot lejonen, en riktig cat-fight. Innan matchen var det bowling för team Brynäs, dvs, jag, Eva, Alexandra och Jessica. Vi ville ladda upp för matchen rejält så vi tog på oss finkläderna (matchtröjorna) och träffades på bowlinghallen. Vi hade jättekul och skrattade som tokar hela tiden. På bowlingen hade jag mitt sedvanliga mål, att slå mig själv i omgång 2, vilket jag gjorde:). Jag fick in 2 strike i rad dessutom, så jag är jättenöjd! Direkt efter åkte vi upp till templet, alltså Läkerol Arena och anslöt till ståplats.

-
3 - 1

Den här matchen inleddes med ett nytt intro och det var för att det nu är en ny mediakub i Läkerolen och den skulle därmed invigas. Den förra kuben hade en yta på 5 kvm, den nya en yta på 13 kvm, snacka om skillnad och dessutom var det knivskarp bild! Man kunde nästan se ögonfärgen på den person som var i bild, så skarpt var det. Alltså nytt häftigt intro på kuben, dessutom snurrade det reklam hela tiden på en s.k. perimeter under kuben. Brynäs är först av alla klubbar i Sverige att införskaffa detta, medans det är mycket vanligt i NHL. Matchen då, jo båda katt-lagen vrålade på från start och rev och fräste som tusan, men ingen lyckades slå hål på den andres målvakt, vilket betydde 0-0 efter första perioden. I den andra blev tigrarna lite mera hungriga och gjorde 2 mål, målskyttar var Mads Hansen och Eero Somervuori. Det kändes relativt lugnt att vara tiger-fan för lejonen hölls utanför tigerreviret  och när dom hade chanser blev dom bortskrämda. I den tredje perioden fick dock lejonen till en attack och kunde anfalla framgångsrikt och deras första och sista byte för kvällen var ett faktum. Lejonen fick mer energi, men det fick även tigrarna och på slutet när lejonen hade tagit ut sin målvakt kunde tigern Jakob Silfverberg skjuta 3-1 till Brynäs. Alltså i denna cat-fight var det tigrarna som var starkast och kunde stoltsera i sitt tigerrevir framför en skara av vilda tigerfans...

Ny match på tisdag mot aporna från skansen!

Då vill vi höra "RRROOOOAAARRRR" från tigrarna!

Nostalgi och Brynäs-Timrå

Igår hände det så mycket roliga saker att jag knappt vet hur jag ska börja. Det var årets första hemmamatch på en lördag, det var officiell avtackning av Ove Molin och det var nostalgi. Som bekant så gjorde Ove Molin sin sista match för Brynäs i förlustmatchen mot Djurgården i våras, när Brynäs åkte ut i kvartsfinalen. Igår var det dags att hylla och tacka honom för alla hans säsonger i Brynäs, hela 18 säsonger och över 800 spelade matcher!! Föreningen Brynäs ville göra något speciellt för Ove och det var att låta Ove välja ut spelare som han har spelat med under sin långa karriär till ett lag, Team Molin. Dessa skulle sedan spela mot Timrås veteraner. Legender som Tom Bisett, Micke Lind och Tommy "Sjödda" Sjödin var med i Oves lag. Matchen då? Jo den var långsam, rolig att se och den bjöd dessutom på en del läckerheter, som Micke Sundlövs (målvakten) fenomenala plockräddning. Hela spektaklet slutade med Timråseger 3-2, men vad gjorde det, det här var en match i nostalgins tecken och när Ove sedan åkte sitt ärevarv för att tacka publiken, så stod de ca 2000 personer, som var där upp och ALLA klappade taktfast (även timråfansen var med i det hela, starkt gjort av dom tycker jag) och jublade åt kungen nere på isen. Ove själv sa efteråt att han var mer nervös för det här ärevarvet än när han vann sm-guld. Sedan var det dags för kvällens huvudmatch, den mellan Brynäs och Timrå, alltså elitserielagen.

-
5 - 4 (OT)

Innan nedsläpp skulle det bli avtackning av Ove och det genom blommor samt hyllningar på mediakuben från spelare som inte kunde närvara, bl a Nicklas Bäckström, som fick publiken att jubla. Det visades även ett mål som Ove har gjort, det som betydde SM-GULD 99...när bilderna rullade jublade hela publiken som att det var live-bilder. Snacka om att man rös i hela kroppen när man fick se dessa bilder och höra detta jubel utan gränser. Hur var det inte då för Ove? Underbart!!! Men, nu till matchen:

Den började i frejdigt tempo och båda lagen ville mycket. Vi gjorde vad vi kunde i klacken för att skrika fram vårat lag. När de här lagen har mötts på försäsongen så har det slutat oavgjort och det efter att lagen gjort mål varannan gång, så var det igår kväll också. Brynäs inledde målskyttet genom det nya stjärnskottet, backen Mattias Ekholm, men ca en minut senare stod det 1-1. Brynäs tog nya tag och Ekholm slog till igen, 2-1. Men ca 1 ½ minut senare stod det 2-2. Då rev det till i vargens (Jonathan Granström) mage och han slog sitt byte och kunde sätta 3-2 till Brynäs innan periodvila. I periodpausen mellan första och andra perioden, intervjuades Tom Bisett och jublet visste inga gränser här heller. Omåttligt populär kille för oss Brynäsare!! I den andra perioden harvade båda lagen på och det kom 2 mål, ett för Brynäs (Lasse Jonsson) och ett för Timrå, alltså 4-3 inför sista perioden och spännande till tusen. I den sista perioden var Timrå lite mer på hugget än vad Brynäs var och det enda målet som kom, det kom från Timrås klubba, 4-4 och matchen gick till förlängning. Brynäs startade övertiden bättre än tredje perioden och kunde relativt snabbt sätta spiken i kistan, 2.59 in i förlängningen rasslade det till i nätmaskorna bakom Timrås målvakt. Målskytt var Norrmannen Mads Hansen. 2 poäng till Brynäs och 1 poäng till Timrå. Efter matchen ropade vi in Ove Molin igen och hyllade honom ännu mera, men det är han värd, denna kung som vi har haft äran att få ha i våran klubb. En kung som vi ALDRIG kommer att glömma!

Brynäs IF forever in my heart, Ove Molin forever in Brynäs IF

Året första bortavinst

-
2 - 3

Hockeyveckan fortsatte igår med en bortamatch mot AIK. Vi åkte ner med supportergruppen och vi var 28 stycken förväntansfulla brynäsare. Humöret var på topp och vi skulle bara åka hem med en seger. Väl framme på hovet så ställde sig jag, Alexandra och Eva längst ner, närmast isen.

Matchen inleddes piggt av Brynäs och AIK hade inte mycket att säga till om. Brynäs fick ett powerplay under hela matchen och det var i första perioden, det resulterade i 0-1, målskytt Dale Clarke. Hans första elitseriemål någonsin. Gnagarna blev mer och mer sura och började spela fult. De tog varje chans de fick att köra över vår målvakt, Svedberg, när han hade blockerat pucken, det är så jäkla fegt att göra så och borde ha renderat i utvisning, men icke, så hela FEM gånger under matchen körde dom över Svedberg utan att bli straffade!! Svedberg åkte till och med fram till domaren, en av gångerna, men förgäves tydligen. Däremot verkade domaren ha något emot Niclas Andersén, för han åkte ut hela fyra gånger för saker som inte var i närheten av Gnagarnas pååkningar av Svedberg.

Brynäs kunde dock hålla ifrån och gick till pausvila med 0-1. Period två fortsatte ungefär på samma sätt och Brynäs kunde öka på sin ledning till 0-2, genom Jakob Silfverberg, snyggt framspelad av Eero Somervuori. Pausvila. I den tredje perioden sänkte Brynäs litegrann på takten och det märktes att dom inte hade domaren på sin sida, för dom vågade inte tacklas ordentligt. För gjorde dom något så åkte dom ut, fråga Andersén. Gnaget fick spela 5 mot 3 vilket resulterade i ett reduceringsmål. Nerv i matchen. På slutet tog AIK ut målvakten. Calle Järnkrok fick en möjlighet och satte 1-3 i öppen kasse, då gick de flesta hem och vår klack skanderade " Ska ni gå hem nu". Men det var inte slut ännu och AIK hann reducera ännu en gång till 2-3 innan slutsignalen ljöd och vi i den lilla brynäsklacken kunde konstatera att vi skulle få åka hem med tre poäng!! Brynässpelarna åkte fram till plexiglaset och tackade oss för stödet!! Underbart!!

Imorgon är det avtackning av Ove Molin, det kommer att bli något riktigt häftigt det!!

Årets hittills skönaste seger

-

4 - 2

Igår var det match mellan Brynäs och Färjestad, en match som enligt tidigare statistik redan var förlorad. Inte sedan säsongen 07/08 har Brynäs fått en 3-poängare mot Färjstad. Vi var taggade inför matchen och ville verkligen se en hemmavinst nu. Speciellt efter den dråpliga förlusten borta mot SAIK i lördags. När väl matchen startade så fick vi se ett Brynäs som verkligen hade bestämt sig för att vinna. Det sa nämligen PANG, PANG, PANG, innan 6 minuter hade gått av första perioden stod det 3-0 till Brynäs. Nu tar vi det från början. Målskyttet inleddes av nya talangfulle backen Mattias Ekholm, blott 17 sekunder (!) senare fick våran nästa storstjärna, Calle Järnkrok, ett läge där han satte 2-0 bakom Färjestads målvakt. Brynäs fick sedan ett boxplay, men det hindrade dock inte Järnkroken som snodde pucken från en motståndare på offensiva blålinjen och kunde skrinna sig fram mot målet och sätta trean, med desperata motståndare hack i häl. Vi på läktaren fattade ingenting och trodde nog inte våra ögon att det var Brynäs som hade detta skådespel framför oss. Resultatet höll sig till pausvilan. I den andra perioden hade Brynäs lugnat ner sig lite, men höll Färjestad på behörigt avstånd, en liten stund iallafall, innan period två var över hade Färjstad reducerat till 3-1. Nervöst inför tredje och vi bad till högre makter att Brynäs skull få behålla de tre poängen. Period tre var 10 sekunder gammal när vi fick en kalldusch, reducerat till 3-2. Nervösa 19 minuter och 50 sekunder kvar..."Det FÅR INTE bli förlust igen, Brynäs MÅSTE vinna". Det blev jobbigt för oss som tittade på matchen och att hålla igång i klacken var svårt då både rösten och benen darrade av nervositet. Brynäs kände nog dock av klackens stöd, för när Färjstad i ett desperat försök att kvittera tog ut sin målvakt och spelade 6 mot 5, så kunde Andreas Dackell sätta spiken i kistan, genom sitt 4-2 mål!!

Aldrig har väl en vanlig seriematchseger känts så här underbar, nu ÄNTLIGEN är spöket från Karlstad borta!!

Nu gäller det att fortsätta i samma spår, för nu imorgon väntar bortamöte mot årets nykomlingar, AIK. Matchen spelas på Hovet och självklart kommer jag, Alexandra och Eva att vara där!! Mot nya segrar, BRYNÄS IF <3

Brynäs-Södertälje 2-3

-
2 - 3

Ja det här är en match som man helst vill glömma. Brynäs var inte med överhuvudtaget i den första perioden. Ingenting stämde för grabbarna, samtidigt som Södertälje var hungrigt efter sin första seger för säsongen. Det stod 2-0 till Södertälje innan Brynäs kunde reducera genom Jacob Silfverberg. Hoppet tändes för oss Brynäsfans, för direkt efter målet blev det en jäkla fart på spelarna, åtminstone juniorrna. Det blev 3-2 till Södertälje och då orkade inte brynäs längre. Jag saknade verkligen Bertilsson, Kahnberg och Hansen i den här matchen. Nej, nya tag är det som gäller nu uppe i Skellefteå, senare idag. Läste i tidningen att det kommer att bli nya femmor och det är nog bra, det behövs nog lite rotation bland spelarna så dom vaknar till.