Middag med kontorsgänget

Igår kväll var "kontorsgänget", d.v.s. vi syrror och våra verksamhetschefer hemma hos en av cheferna på middag. Hon bor i ett jättemysigt radhus i Sätra, som ligger på andra sidan Läkerolen jämfört med Stigslund där jag bor. Vi fick kycklingfilé som var fylld med fetaost och till det var det grönsallad, ungsbakade rotsaker och tzatziki...helt fantastiskt gott!! Rött eller vitt vin till, vad man nu ville ha...Efteråt var det kaffe och en hemmagjord glass (smakade kokos) som serverades med färska jordgubbar. Till kaffet fick vi också likör om vi ville, jag smakade på någon sort som var köpt i Portugal (har glömt namnet tyvärr), och smakade lakrits eller lite som halstabletten "Danske kungen"...Jag "smakade" 2 gånger ;)....och att det var 38% märktes sen när jag och Leila skulle åka hem, vägen till bilen var inte spikrak och något fnittrig, hahaha.....Tilläggas ska väl att Leila var chaufför och hennes väg till bilen var rak......Det blev inte så sent för Leila jobbar idag, med början kl 07.00...

Inte många månader kvar nu

Idag när jag kom hem från jobbet låg det ett brev från Brynäs IF innanför dörren...Hmm, vad var det fråga om nu då?? Det låg ett par papper i där man kan anmäla sig till att köpa säsongsbiljetter till nästa säsong, eller snarare ett kort där man får en personlig streckkod som kollas av varje hemmamatch, istället för att man ska hålla reda på "rätt" biljett...perfekt och så har man ju alltid biljett med sig i plånboken. Är det inte underbart!!! Sista datum för att anmäla sig var 30 juni, men jag ska avvakta något tag för att se om man kan köpa detta kort för halva priset genom supporterklubben, Brooklyn Tigers (BT). Med andra ord...Vårat älskade Brynäs väntar på oss fans, alldeles runt sommar-hörnet....Snart är det dags att värma upp våra hockey-hjärtan!!!!

<3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3 

Trött

Kan man vara mer trött efter ett arbetspass?? Kanske det, men jag somnade i allafall när jag kom hem, vaknade till två minuter och sen somnade jag till igen....vilket så klart resulterar i att jag är klarvaken när jag ska sova på riktigt....är det inte typiskt. Men är jag störttrött när jag kommer hem så kan jag inte hindra ögonen att falla ihop och sen dröjer det inte länge innan man vaknar och klockan är betydligt senare än vad man hade tänkt sig från början..Jaja, nu ska jag försöka somna på riktigt så jag orkar jobba imorgon också...God natt!!

Utflykt till Leksand

Det där med Hildasholm blev som det blev....när man inte läser info ordentligt, haha...De öppnar för "allmänheten" den 15 juni och de har öppnat för bokade grupp-guidningar (minst 10 pers) fr.o.m. 15 maj och så vitt jag vet så är jag inte 10 st...Jaja, det var ett väldigt vackert område med fina promenadstråk och gräsområden. Där finns också Ejendalsarena, som Dan tyckte jag skulle ta kort på, eftersom "det är där som Brynäs kommer att spela nästa vår"....hmmm, jag tog inget kort på den hallen...

Jag hade med mig en bok som jag passade på att läsa innan jag lyckades träffa Dan. Eftersom laget han tränar skulle spela match idag så hade han ganska så fullt upp.  Jag var så inne i boken så när jag tittade upp var klockan nästan 14.30 och eftersom Dan skulle till planen vid 15 så fick han ett meddelande att jag var kvar....så vi hann träffas i en kvart, men vi hann faktiskt bestämma några saker, även om det blev halvplanering, innan han var tvungen att sticka iväg till planen....

Några bilder tog jag från området "Hildasholm"








Premiärgrillning!!!

Premiären visas bara med tre bilder :)












Minigolf 2

Ja, inte vet jag vad som gör det, men det blir INTE färre slag i protokollet för mig, snarare tvärtom. Hehe, men det blir bara roligare och roligare...Det är tur att vi tre, jag, Linda och Eva är lika bra. Får man 1 slag på ett hål kanske de andra får fler och sen blir det tvärtom på något annat hål, så vi liggar ganska så jämnt hela tiden...Minigolf är så jäkla roligt!! Senare i sommar ska vi försöka att åka till någon annan bana också och testa våra "talanger"...Någon gång ska väl antalet slag minska, haha.

Brännboll i Boulognerparken

Ikväll vid 18-tiden samlades ca tjugo av oss "syrror" som jobbar inom Gävle kommun vid Milles Änglar i Boulognern. Vi har en grupp hälsofrämjare som hade anordnat lite aktiviteter för oss syrror där ikväll. Vi började med att äta sallad och dricka egen medhavd dryck....det var riktigt trevligt tills solen gick i moln och skrattmåsarna började komma till platsen. Då var det dags för stafett, där vi var tre lag och vi skulle gå en bana med morgonrock, en rolig mössa, en uppblåst ballong mellan knäna och en sked med en potatis i munnen...det var skitroligt...en annan fick ju upp värsta farten och gick om två stycken :).  Vinnande laget fick äran att sjunga en sång, vi valde "Sånt är livet" och vi fick stående ovationer...Sedan gick vi längre in i parken och drack lite kaffe innan det var dags för brännbollen...det ena laget hade bra utespelare + innespelare medans vi andra ingick i det lag med medelmåttiga innespelare och sämre utespelare...vi fick skarva bollen i flera led innan den hamnade hos brännaren, hehe...det var såååå rooooligt!!! Jag är mest glad för att jag lyckades få iväg bollen med det runda brännbollsträet, till och med så långt att jag lyckades varva en gång...det har man inte lyckats med så många gånger....Jag tror jag spelade brännboll sist för kanske femton år sedan...:) när jag gick i nian eller så...sen var det slut på kvällens aktiviteter, tur man är ledig imorn.....då blir det minigolf :)...

Nu är det bara att grilla

Nu äntligen har jag lyckats komma ner på stan och fått tag på den grill som jag ville ha....nu är det bara att testgrilla och se hur bra den funkar....På lördag blir det premiärgrillning och då har jag tänkt mig att det ska bli Fläskkarré och färska majskolvar som ska bli först ut på grillgallret...Hoppas bara att det blir fint väder också..

I natt var jag med om något läskigt/konstigt...jag brukar alltid ha min mobil under kudden när jag sover och den brukar alltid vara där när den ringer på morgonen...Hur som helst, jag vaknade till vid ca 3-tiden på natten och skulle då titta vad klockan var. Jag kände efter mobilen under kudden, men kunde inte känna den...Jag satte mig upp och tittade runt och då låg den snett bakåt på bordet bredvid sängen, inte där jag kan nå den...Hur i ****skotta har den kommit dit???? Jag kan fortfarande i skrivande stund inte komma ihåg att jag har lagt den där....jag brukar ju ha den under kudden....THIS IS CREEEEEEEEPY!!

Var det Nappe som var i farten??? ;)

WHO KNOWS!!!

Skenet bedrar

Såg just nu på dagens TV-tablå att "Skenet bedrar" har börjat sändas igen....Det är en undebar serie...Hyacinth är helt galen :)...Det börjar kl 22.55 på TV4+, så det får avsluta min måndag....God natt!!

Crazy Cat...eller??

Den här katten, som jag hittade på youtube, är lite festlig tycker jag...den är skicklig på att stå på bakbenen :)

Söndag

Ja, då sitter man här i stugan och bloggar...dagen efter Schlagerfestivalen och ytterligare en svensk placering bland de sista...Alla dessa svenska uttagningar för....ingenting egentligen...varför fortsätta? Min mening är att det skulle vara en final som det var förr, alltså en svensk final där alla bidrag är hemliga innan finalen avgörs och sedan den internationella finalen. Som det är idag är det alldeles för mycket hysteri runt omkring hela spektaklet....Det norska bidraget förstod jag mig inte på, men jag var nog en av de få...jaja, det är som det är...jag får väl skylla mig själv lite eftersom jag hade programmet på igår...

Nu skiner solen och det är snart dags för en liten fika paus...jag återkommer senare...

Helgbestyr

Äntligen är det helg igen...den här veckan har varit en riktig knegarvecka. Fick jobba en dag extra dessutom, så den här helgen kommer att gå i latmaskens tecken...Ja, det är väl klart att jag kommer göra något när jag åker ut till stugan, men det kommer att ske på mina villkor....haha. Jag måste tvätta bilen till exempel och sätta på det nya skattemärket som jag har fått i veckan.

Jag kommer bara att vara i "hemma området" den här helgen för nästa söndag ska jag åka en sväng till Leksand och titta på några trädgårdar som tillhör "Hildasholm" - Axel Munthes hustrus hus - sen ska jag försöka fika med Dan också om han nu har tid, det var visst match för laget han är med och tränar då, men han har lovat att försöka hinna träffa mig också...men som sagt, det återstår att se om en dryg vecka :) !

Minigolf

Ja, då var det dags att tjuvträna lite på minigolf...nja, mitt "rekord" från i söndags lyckades jag inte slå, utan det blev några slag över det. Men, så jäkla rolig vi hade, jag, Eva och Linda...vissa saker behövde vi inte ens säga till varandra...våra ansikten sprack upp i världens skratt ändå...det var en riktigt lyckad kväll, hoppas vi kan göra om det snart igen!!

Silly season - Truppen är klar

Nu är brynäs trupp inför nästa säsong klar - detta genom att Alexander Sundström och de två duktiga juniorerna Anton Rödin och Simon Löf har skrivit på 2-årskontrakt  med Brynäs. Samtidigt lämnar juniormålvakten Joacim Eriksson Brynäs för spel i Leksand, kommande säsong. Vi tackar honom för hans fina insatser i juniorlaget. Juniorlaget som den här säsongen som var, knep juniorsm-guldet.

Sammanfattning av helgen

Ja, vad ska man säga, den här helgen har varit fantastisk. Det började i fredags när jag fick ett sms från Dan, min kompis från Leksand, där han frågade vad jag skulle göra i helgen och om han kunde komma hit och hälsa på lördag till söndag. Självklart!!
När han kom hit på lördagkvällen var det meningen att vi skulle ut och äta på Church street saloon, men ingen av oss orkade. Dan hade varit och hjälpt till på två fotbollsmatcher i Leksand och sen kört direkt hit till mig efter det, tacka sjutton för att man är trött då. Jag hade varit på en ridlektion och sedan städat så jag var riktigt trött jag också. Istället tittade vi på, först 2½ män på TV (vi båda är riktiga fans av den serien), sedan på film "The Breakfast Club" - värsta 80-talsrullen. Innan filmen var slut hade jag somnat och Dan var på gränsen till att somna innan sluttexterna rullade...

Idag innan Dan skulle rulla hem till Leksand igen så spelade vi mini-golf i Boulognern tilsammans med vår kompis Eva samt en som heter Micke...Jag, Dan och Eva spelade och Micke var protokollförare....som väntat kom jag trea, sedan blev Eva tvåa och Dan vann..Jag lyckades iallafall slå 3 eller 4 hole-in-one...man får vara glad för det istället :)...Sedan var det dags att säga hej då för den här gången, men förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan Dan kommer på besök igen...:)

Till sist, Sverige spelade idag bronsmatch mot USA i hockey-VM och vann med 4-2...!! Grattis till det, Tre Kronor!!
 

Det blev ingen final

Canada vann semifinalen mot Sverige med 3-1, tyvärr . Man får glädjas åt att Sverige lyckades göra hål på den Canadensiske målvakten. Nu väntar en bronsmatch mot USA på söndag eftermiddag. Riktigt tråkigt, men men det är bara att gräva ner sig och återkomma något starkare nästa VM.

Finalen spelas mellan Ryssland och Canada!
Hoppas Ryssland försvarar sin titel!!

Sverige-Canada

Nu är det inte många timmar kvar innan pucken släpps i semifinalmatchen mellan Sverige och Canada. Ska bli så roligt och spännande att följa matchen...hoppas att Sverige kan knäppa Canadensarna på näsan och spelar ut dom kaxiga nordamerikanerna ur VM...det skulle vara en riktig dröm!!!

Matchen börjar kl 20.15 och jag kommer att sitta klistrad framför TVn....nervööööst nu några timmar framåt!!

Kvartsfinal mellan Sverige och Tjeckien

Det började riktigt bra för Sverige, visserligen stod det 0-0 efter första perioden, men i den andra satte Weinhandl 1-0 och innan period 2 var slut stod det 2-0 till Sverige. I den tredje perioden reducerar Tjeckien till 2-1 och det i spel 3 mot 5!!!...

Matchen slutar 3-1 till Sverige!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och Sverige möter därmed Canada i semifinalen som spelas imorgon kväll!!!

Hurra!!!!!

Widing till Davos

I dagens Gefle Dagblad kunde man läsa det som har varit mer eller mindre sanning ett bra tag nu - Widing har skrivit på ett 2 årskontrakt med Schweiziska Davos. Widing har ju länge sagt att får han ett bra erbjudande från utlandet så sticker han. Nu har han uppenbarligen fått ett erbjudande han inte kan tacka nej till. För en annan som hade widing som "favvo" i laget blir det givetvis riktigt, riktigt tungt när inte han är med. Men vad ska man göra - bara att acceptera och gå vidare. Kan bara önska honom lycka till nere i alplandet och tacka för alla härliga och fantastiska insatser han har gjort i Sveriges vackraste tröja och hoppas att han återvänder till Brynäs om nu Sveriges ishallar skulle locka igen.....Jag får arkivera min Widing-tröja och skaffa en mer neutral till nästa säsong när det åter är dags att leka autografjägare.....inte långt kvar tills säsongen börjar nu....ca 4 ½ mån :)...

På torsdag ska Sveriges mest välkända Kronor spela kvartsfinal mot Tjeckien. Ett Tjeckiskt lag som har en av världens coolaste och skickligaste forwards - Jaromir Jagr - en av mina absoluta favoriter inom hockeyn. Jagr, Super-Mario Lemieux, Bäckis och Mats Sundin är "mina spelare"... :)

Matchen går av stapeln kl 20.15 och jag jobbar kväll....slutar kl 21....jag hinner iallafall se två perioder...Måste ju se Jagr när tillfället finns.....like it a lot!!

Tillbaka

Det har varit en ganska jobbig sista-april - första maj-helg. Det har hänt en del negativa saker, visserligen är det på rätt väg igen. Men det har ändå varit en helg fylld av psykisk trötthet. Nu börjar livet återgå till det normala och jag var åter på jobbet efter nästan en veckas ledighet. Det kändes som om man hade varit borta längre än så för det hade hänt en hel del. Nu när jag har börjat med sommarschemat så ligger min tid på 75 % och det märks, för nu blir dagarna lite fler och någon timme längre....äh, man vänjer sig!!

Idag spelade Tre Kronor mot Frankrike i den sista matchen i grupp E. Det var en relativt "enkel" match för Kronorna. Efter första perioden stod det 3-0 till Tre Kronor och man lättade på tåget och drog ner på farten, detta gjorde att period 2 vanns av Frankrike, men efter 2 perioder stod det ändå 5-3 till Sverige. Det blev lite nerv när Fransmännen i period 2 fick lite fart och ett tag stod det 4-2 till Sverige. I den 3e perioden hade Sverige lagt på lite kol i eldningskaminen och drog iväg och vann matchen med 6-3. Nu väntar Tjeckien i kvartsfinal och i skrivande stund så är det inte klart om den matchen spelas på onsdag eller torsdag....det kommer att avgöras efter matcherna som spelas ikväll.

RSS 2.0