70 bollar ifrån rekordet + cacheletning

Nu närmar det sig i pingisen, nu har vi lyckats få ihop 169 bollar över nät utan avbrott, imorgon, innan morgondoppet....då ryker rekordet...(hoppas jag).

Cache-letning idag igen...några bilder följer från dagens skattjakt :)


På väg mot skatten...


Här någonstans skall den finnas...


Found it!!


Många olika skatter att välja på i lådan...vi valde lilla grodan...


Till sist skriver man in i loggboken att man varit där och hittat skatten..

Cache-letning och musselsoppa

Igår på eftermiddagen åkte vi in till strömstad för att köpa musslor som är huvudingredients i gårdagens meny - Moule marinière - musselsoppa. Det var full rusch i fiskaffären och det fanns ett nät musslor kvar när vi kom och det fanns kvar när det blev vår tur att handla. Sedan hem och lägga musslorna i kylskåpet så dom inte blev dåliga. Kaffet tog vi med oss ut, för vi skulle leta efter en cache med gps. Cachen heter Blomsholms skeppssättning och låg en bit bort från en vacker skeppssättning, ett enormt verk. Tog inga bilder där igår, det var så varmt att jag endast orkade gå fram till gömstället och sedan till det ställe där vi drack kaffe. Det blev på en skuggig och blåsig plats bredvid ett grisstall, där galtarna skrek, förmodligen på grund av värmen. Ur cachen tog vi en så kallad "travel-bug", det är en sak som är speciellt registrerad, den har oftast ett mål. Målet för den Travel-bug som vi hittade är det som står nedanför, kopierat från hemsidan om geocaching.

"To travel the world, As these two pennies were minted in the years my parents were born and they only left the UK once together for a day trip to france from dover in 1969 please take a photo's where ever it end's up".

Inget rekord ännu

Började dagen med ett dopp i poolen som finns här på anläggningen. Det var iskallt, mycket kallare än vad havet var igår, jag som trodde att det alltid var varmare i en pool...det är ju så mycket mindre yta för solen att värma upp...

På förmiddagen idag spelade pappa och jag lite pingis, mest för att få upp ångan till att kunna slå vårat rekord på antal slag utan avbrott, 239 slag. Det rekordet sattes i oktober förra året. Vi var riktigt på hugget och startade hyfsat, för att sedan gå ner i en liten svacka och sedan upp igen. Innan vi gick hem hade vi lyckats med 126 slag utan avbrott och det tycker jag är riktigt bra, med tanke på att det var första gången vi spelade i år och vi är totalt ur balans när det gäller pingis. Nytt försök i eftermiddag/kväll, när det är lite svalare ute.

När vi satt och fikade efter pingisen började plötsligt brandlarmet tjuta och eftersom ett av larmen sitter på vårat hus så lät det fruktansvärt högt. Det kom en granne och undrade om det var hos oss det brann, men lyckligtvis brann det ingenstans...En stund senare kom det en brandinspektör och berättade att det var en koll för att se om larmet var ikopplat och fungerade...puuh! Vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt om det hade brunnit, med alla dessa kåkar i trä som sitter ihop med trägångar emellan....läskigt!!!

VARMT

Idag har det varit helt galet varmt, fortfarande över 20 grader ute. Har idag badat första gången för i år och det var så varmt i vattnet, säkert 20-21 grader...helt fantastiskt härligt...Har spelat lite minigolf idag också och det gick ju som det brukar, alltså jag ligger på det högre antalet slag, haha...Nu ska jag sova, för imorgon väntar ännu en dag med bad och andra aktiviteter...

Första morgonen

Vaknade vid ca 7-tiden imorse, redan då 18 grader i skuggan..tog ett par utsiktsbilder från våran uteplats....







Vattnet ligger alldeles stilla, inte en krusning...


Igår tittade "vår" trut Ture förbi, men när jag skulle ta kort på honom så hade han vänligheten att titta bort haha...så här såg han ut..



Nästa gång han kommer förbi så ska jag ta en bättre bild, den här får duga så länge..

Framme

Så kom vi äntligen fram, klockan var ca 18.30 och nu vid 19.30 var alla väskor hämtade från bilen också. Det är fortfarande varmt och det badas för fullt nere i vattnet. Själv tänker jag faktiskt vänta med badet tills imorgon bitti, det känns som om det ska vara så på något vis bara. Nu ska vi väl äta någon slags midddag innan det blir kvällspromenad eller vad vi nu hittar på...

På väg...

Nu är vi på väg till Strömstad, startskottet gick kl 8.58 (för att vara exakt haha)...Just nu åker vi på en liten smal väg där det pågår fullt med vägarbete, så det är lite svårt att skriva då det är ganska gropigt..Det är hett som tusan ute och inne i bilen också för den delen. Jag får återkomma mer om hur resan har gått sen, när vi är framme om ca 5-6?? timmar...kanske. Just nu vill jag bara bada!!!!!!!!!!

Semester

Om 12 timmar sitter vi i bilen på väg till Strömstad. Har nu packat som en dåre efter att jag kom hem från jobbet idag. Trodde aldrig att jag skulle få ihop det, men jag tror att jag har lyckats ganska bra :)...Självklart tar jag med datorn också så jag kan blogga och lägga in bilder från "dagens aktiviteter" haha. Det ska bli riktigt härligt kanonväder, typ mellan 25-30 ? grader, så det blir till att sitta i de allra tunnaste kläderna man har när man sitter i bilen. Sen blir det säkert regn resten av veckan, och varmt som tusan när man ska hem igen...jaja, huvudsaken man kan bada!!
Hoppas vår lilla Ture trut dyker upp, Ture är en trut som finns nere på Capri, han brukar dyka upp när man har räkafton, vilket blir ganska ofta (hoppas jag) när man är på västkusten :)...

På torsdag packar jag och åker hem och förbereder för den helgens tillställning, mitt grillparty med mina "hockeybästisar"!!! Ser fram emot det jättemycket, det ska bli så roligt.....det lär bli ganska mycket hockeysnack...eller?? haha

Sammanfattning...

Ja, hur ska man sammanfatta de 2 dagarna som har gått nu...Dan kom till mig på tisdag eftermiddag och vi tog det lugnt med lite pizza och film. På onsdagen vaknade vi relativt sent och åt lite frukost innan vi åkte en sväng ut till Valbo köpcentrum för att titta efter lite kläder och några data-prylar...dock blev det inte så mycket resultat där ute, utan vi for in till Gävle och åt lunch och Dan fick tag på den datagrejen han skulle ha...sedan blev det hem och titta på en film till innan vi träffade Eva och hennes kompis Micke från Storvik för att spela lite minigolf. Jag ligger som vanligt på de högre resultaten, men vad gör det när man har så kul som vi har jämt :)...Efter golfen åkte vi till Tennstopet och åt middag innan vi skjutsade hem Eva och Micke till Evas lägenhet. Dan och jag åkte sedan hem och fortsatte vår filmkväll, sedan sova...Idag åkte Dan hem efter att vi hade ätit lunch. Han ska jobba nattpass, så han ska sova nästan på en gång när han kommer hem. Men snart kommer han tillbaka, för nästa helg är mitt grillparty, så om 8 dagar är han här igen :)

Jag har börjat packa inför resan till Strömstad på lördag, men det är så SVÅRT, vet aldrig vad man ska ta med sig...men på något vis lyckas man...

Nu är det också klart att pappa har sagt ja till att köpa den båt som vi var och tittade på för någon vecka sedan...den ska hämtas efter att vi har varit i Strömstad, så det blir inga bilder på den förrän då...Nu ska jag strax åka och jobba kvällspass...sedan är det ett pass kvar innan semestern :)....längtar så mycket, men man ska igenom stressen med allt man ska tänka på inför resan...puuh!! :)

Sommarvärme

Idag har det varit riktigt varmt ute och termometern står fortfarande på runt 20 grader. Nu ska det tydligen vara varmt i hela landet ett par dagar och det passar ju jättebra då det endast är 4 dagar till vi åker ner till Capri som ligger utanför Strömstad. Hoppas havet värms upp så man kan få simma lite när vi är där nere....LÄNGTAR!!

Imorgon ska Dan komma hit och han stannar tills på torsdag. Jag skriver ska komma, för med tanke på vad som kommit i vägen tidigare, så är jag inte säker förrän han verkligen är här...

Midsommarafton

Ja, då är det midsommar och känslan av sommar har ännu inte infunnit sig hos mig. Det har ju bara varit grått och trist de senaste dagarna, så det är väl därför antar jag. Men nu har jag endast 4 arbetspass kvar, sedan är det semester i 2 veckor. Det ska bli så skönt med lite ledighet. De första dagarna ska spenderas på västkusten, sedan blir det några dagar hemma med bara "ta dagen som den kommer"-anda...sista helgen innan jag börjar jobba igen ska spenderas i Leksand...

Nu ska jag alldeles strax åka ut till stugan och grilla med mina föräldrar, får se om sommarkänslan börjar infinna sig tills dess, eller om den låter vänta på sig tills vi är nere i Strömstad.....ÅHHH, jag längtar dit...till härliga, underbara västkusten!!

Ledig dag

Imorgon ska jag vara ledig, det fick jag reda på i måndags...en riktigt positiv överraskning :)...ska bli jätteskönt då jag ska jobba ensam på midsommarafton....hmmm, är det verkligen midsommar på fredag?? Har svårt att tro det, rent vädermässigt i allafall. Visserligen har det varit kalla midsomrar tidigare, men inte på det här viset väl??

Nu är det bara 9 dagar kvar tills vi åker ner till Strömstad och bara 6 dagar kvar tills jag får besök ......;)

Sista gången

Idag var det terminens sista ridning och det var lite fritt val om vilka hästar vi ville ha och vad vi ville göra... Jag lyckades få min absoluta favorit häst som heter Snake surprise, en 19 årig, trogen arabkorsning. Helt underbar, han gör precis som man vill, han är jätteduktig och kan jättemycket. Det blev hoppning för dom som ville och sedan kadrilj...parvis gör man olika mönster och det gäller att man håller koll både på sin partner och de övriga ryttarna. Första varvet blev totalt kaos, haha, ingen hade koll på ngt, men sedan blev det bättre och bättre och sista vavet blev det riktigt snyggt. Alltså en riktigt bra avslutning på den här ridterminen.
Glad sommar, alla hästar, vi ses till hösten igen!!

Ännu en vecka...

...till ända. Den här veckan har gått riktigt fort, kan det bero på att jag var ledig i måndags och jobbade ett kvällspass i tisdags? Förmodligen, dagarna har en tendens att gå fortare när man har ledigt. Den här helgen avslutas ridterminen och det är min tur att vara på plats i stallet, då min kompis som jag delar lektioner med inte kan. Hoppas det blir en lugn avslutning, jag är inte speciellt intresserad av hopptävlingar och liknande. Vi skulle förmodligen få välja vilka hästar vi vill ha iallafall. Jag kommer säkert vara lika trött efteråt oavsett vad vi gör på lektionen, haha. Vi får väl se imorgon hur det går.

Annars ska jag nog åka till stugan och göra något...beror väl litegrann på hur vädret blir förståss, men det finns säkert saker man kan hitta på att göra. Jag är ledig på måndag igen så jag har en tre-dagars helg, hur underbart som helst.

Nästa fredag är det midsommarafton och då jobbar jag till 15.30, sedan drar jag ut till stugan....sen är det städning och tvätt som gäller söndagen efter, det är sista chansen att tvätta så jag har några kläder att ta med till Strömstad...ahhh, idag är det det 14 dagar kvar till älskade västkusten....Om nu planeringen håller så kommer Dan hit 1-2 dagar innan jag åker till Strömstad också, men med tanke på hur stor besvikelsen blev den 6 juni, så tänker jag inte tro på planerna förrän han sitter i min soffa....

Ingen brännboll

Det var fortsatt regn idag på förmiddagen så vi bestämde oss för att skippa kvällens brännboll och köra den senare i sommar istället...Blir ju bättre att ha en kick-off efter semestrarna istället för inför de samma...Nä, nu får det bli en lugn hemmakväll istället. Ladda inför sista arbetsdagen den här veckan, sedan har jag ledigt 3 dagar...ska bli så skönt!!

Får se om jag bor i stugan i helgen eller om jag ska vänta med det tills efter Strömstad...blir det varmare väder så inte Napoleon och jag fryser ihjäl där ute, så kan det hända att vi packar lite och drar dit. 

Regn, regn och...regn

Alltså, ska det här föreställa sommarväder??? Om en dryg vecka är det ju midsommarafton.....det är då allt vänder igen och det går mot mörkare tider igen...Nåja, det kommer väl en period med lite sol också, men jag tror ju knappast det kommer bli riktigt varmt i sommar, jag hoppas dock att jag har fel i den saken :)...Men att havet hinner värmas upp nere i Strömstad till den 28 juni, det tror jag inte på..men den som lever får se...jag hoppas jag har fel på den fronten också :), för ett dopp i det blå på västkusten.....det är underbart!!!

Hoppas det är uppehåll imorgon, då ska vi nämligen grilla korv och spela brännboll med jobbet...alla vi 10 stycken som har tackat ja....vilken uppslutning....det beror nog på att det skolavslutningstider....

Sverige spelade ytterligare en VM-kval match i fotboll idag. Den här gången stod Malta för motsåndet och matchen spelades nere på Gamla Ullevi i Göteborg. Det var en trevande start för svenskarnas del och det var riktigt nära att Malta kunde ta ledningen. Sverige spelade upp sig och fick 1-0 innan pausvilan. Sedan fick Sverige till ett riktigt flyt i andra halvlek, med 3 snabba mål och kunde därmed vinna hela matchen med 4-0...ett litet steg närmare VM, men det är låååångt kvar...

Biljetten fixad

Idag hämtade jag ut min tågbiljett som tar mig hem från Strömstad, torsdag den 2 juli. Resan börjar med buss två timmar till Göteborg, sedan är det direkttåg från Göteborg till Gävle. Enligt tabellen så kommer jag till Gävle ca 22.38, då blir det direkt hem och sova för på fredagen kommer Dan till mig och vi ska förbereda allt för grillningen på lörda´n....Ska bli så roligt att träffa alla härliga hockeykompisar igen!!!

Utflykt till Eskön

Idag gjorde vi en utflykt till Eskön för att titta på den båt som är till salu. En finsk-tillverkad båt med hytt. Det var roligt att titta runt i båten och se alla finesser, lite skillnad mot den båt som vi har nu. Den kändes både stor och liten, stor när man ska sjösätta och hoppa i land, men liten och mysig inuti. Riktigt hemtrevlig var den och jag kan tänka mig att det är en fantastisk badbåt (som jag gillar). Man behöver inte alltid vara nära en strand när man åker ut och badar med en sån här båt :)...Sen har man ju möjligheten att hitta en lugn plats för att sova över och (förhoppningsvis) möta en härlig soluppgång. Fördelen med hytt är ju också att man inte behöver bekymra sig om ett regnväder är i antågande, då kryper man bara in i hytten och hoppas att det inte mynnar ut i åskmoln :)...

När vi kom hem väntade tennisfinalen mellan favoriten Roger Federer från Schweiz och Robin Söderling från Sverige. Det hela var avgjort efter 3 set i bäst av 5. Federer vann relativt enkelt, han tog hem det första setet med 6-1, men sedan stod Söderling för en bra kamp, dock är han många klasser från Federers nivå. Men man ska veta att det här var Söderlings första Grand Slam final och Federer vann idag sin 14 G-S seger idag, det säger något om skillnaden. Mitt i andra set hoppade en person ner från publiken, han var iklädd Barcelona kläder, och han försökte irritera Federer genom att försöka sätta på honom en hatt. Han misslyckades som tur var och när han var på väg mot Söderling stoppades han av en "flygande" säkerhetsvakt, flera vakter kom och dom kunde bära ut personen från banan.

Sverige- Danmark

Ja, vad ska man säga...Sverige kommer få svårt att komma till VM nästa år och lyckas dom komma dit så håller det inte ens i gruppspelet om dom fortsätter spela på det här sättet. En missad straff och sen slarv vid eget mål som resulterade i 1-0 till Danmark...vilket också blev slutresultat. Jag tittade på matchen ute i stugan med mamma och pappa och jag hade bjudit med mig Eva också. Eva och jag har kommit på att vi saknar hockeyn, för vi satt och "sjöng" (skrålade, hehe) våra kära heja-ramsor från ståplats i Läkerol...det var riktigt roligt, synd bara att Sverige inte kunde spela bättre och ge Danmark en riktig match...Nu ligger Danmark etta i tabellen med 16 poäng och Sverige ligger fyra, med 6(!) poäng...dessutom har Sverige endast gjort 2 mål på hela VM-kvalserien...Det är INTE bra!!! Dags att avgå nu, Lagerbäck!

Sveriges Nationaldag

Skulle ju firas i Falun, men kl 22 igår fick jag meddelande att det inte blir något....Dan är tvungen att spela med Leksands Herr-lag på grund av att dom är för få...(ingen annan som kan ställa upp??) Han fick tydligen inte reda på det förrän någon timme innan jag fick veta det. Besvikelsen flödar fortfarande och det lär den göra ett tag till. Men, det finns igentagnings tillfällen, men när säger jag inte....Men, jag har blivit lite gladare redan, för om det vill sig, så ska jag och pappa åka och titta på en ny båt idag...Det blir ett inlägg om den senare idag i så fall :)...

Annars blir det grillning den här helgen om det inte är för kallt. Ikväll blir det chips och VM-kval i fotboll och imorgon blir det Tennis-final (jag som inte gillar tennis i vanliga fall, men det här är spännande!!!!)...Grattis Söderling, det är helt galet bra oavsett vinst eller förlust imorn!!! 

Förtidsröstning

Ja, då har man lagt en röst i EU-valet då...denna regniga och blåsiga torsdag.....skönt att ha det gjort, så slipper man tänka på det mer...Usch, det är sånt lågtryck så man vill bara sova!!!

Tre veckor kvar

Nu är det bara tre veckor kvar, sen åker jag ner till Strömstad, i mina värderingar, Sveriges härligaste stad. Jag fullständigt älskar västkusten, med alla dess tillhörigheter...bara det att kunna äta färska skaldjur varje dag...finns inget bättre när det är sommar....Hoppas det blir väder så man kan bada varje dag, har varit lite snålt med det några gånger. Hoppas också att vi kommer iväg på några utflykter...Men den här gången kommer jag inte stanna hela veckan ut, jag tar tåget hem några dagar tidigare..ska hem och fixa med allt som ska vara till grillningen på lörda´n...Det kommer ju bli en höjdare det... :)
Det tråkiga med den här resan är att den här gången är det nog den sista som Cita kan följa med :(...allt bergsklättrande där nere tar hårt på hennes stela tassar.

Men först är det Falun, nu på lördag som gäller.....ska bli hur kul som helst!!
Längtar som ett barn på julafton ;)

Lågtryck och lite annat

Idag måste det ha varit ett riktigt lågtryck, för jag har haft ett tryck i skallen hela dagen och det gorde ju inte saken bättre av att jag sov mindre bra efter gårdagens kvällspass. De gick rätt så ok att jobba före lunch, men efter, då var jag som en zombie....men, jag tog en liten kort tupplur när jag kom hem så det blir förhoppningsvis bättre imorgon. Då börjar jag i allafall klockan 08, så det blir inte lika tufft att kliva upp.

Nu ska jag jobba imorgon, ledig dag på torsdag och jobb igen på fredag.....sen äntligen helg igen och då ska jag faktskt åka till Falun och träffa Dan. Det var han som undrade vad jag skulle göra på lördag och frågade om jag ville träffa honom där. Blir det inte regn då så lät det som om vi skulle hitta något grönt ställe att picnicka på och bara umgås....Jag tyckte det lät som en alldeles förträfflig idé....det ska bli riktigt roligt för sist när jag åkte till Leksand så hann vi ju inte träffas så mycket...det får vi ta igen nu..

RSS 2.0