Sommartid

I natt blev det sommartid, natten blev en timme kortare i och med att klockan skulle vridas fram. Synd att det inte märks ute...snöblandat regn..jippie!!??!!

Nu kommer vi inte undan...

Ja, då var anmälan till tjejvasan inskickad. Nu kommer vi inte undan, Eva och jag. Det som hindrar oss nu är om vi inte får plats, men nu när vi anmält oss så tidigt så tycker jag att vi ska kunna komma med. Det beror ju lite på hur dom rangordnar dom som har åkt vasan tidigare, det har ju varken Eva eller jag gjort. Men nu har vi ett mål att träna mot och vi får väl öka på gångerna med simning och senare i vår så får cykeln komma fram så vi kan cykelträna också....

Kvartsfinal 5 Djurgården-Brynäs 3-2, en Brynäs-era är slut...

-
Ja, vad ska man säga, det känns förbannat tomt nu när säsongen helt plötsligt tog slut, men det kommer att kännas ännu mera tomt efter att en viss nr 21 nu har lagt skridskorna på hyllan. Men om man tar det hela från början. Vi var riktigt förväntansfulla, alla vi 89 brynäsare som åkte med två bussar ner till Globen i Stockholm för att se denna vinna eller försvinna match. Brynäs var inte med i Djurgårdens tempo från början och innan ett reduceringsmål, genom Peter Nolander, kom i början på den tredje perioden, stod det redan 3-0 till Djurgården. Brynäs fick energi och när det var drygt 1 och en halv minut kvar av matchen fick jacob Silfverberg in ytterligare ett reduceringsmål. Då blev det riktigt spännande! Brynäs kämpade som galningar och var EXTREMT nära att få in en kvittering, men tyvärr fälldes parasollet ner innan dom hann det. Glädjen krossades och för en viss nr 21 var allting helt plötsligt över...Ove Molin såg klackens hyllning och skrinnade varv på varv och blev hyllad av oss brynäsare...En brynäs-era på 18 säsonger är över, Brynäs meste och bäste spelare har tagit sina sista skridskoskär som aktiv spelare. Det kan komma några nya skär som tränare, men det är inte samma sak.

Resan hem gick relativt smärtfritt och när vi kom hem var det några som sa att vi åker upp till Läkerol Arena och hyllar Ove när Brynäsbussen kommer, för enligt uppgift var den inte långt efter. Sagt och gjort; Eva och jag fick skjuts av ängeln Linda och vi tre plus en liten skara på 10-15 personer väntade i ca en timme, sedan kom bussen. Vi hyllade Ove och skrek ramsan: "Det finns bara en, nr 21, Ove,Ove, Ove Molin"..En mycket rörd och tårögd Ove kom fram till oss fans och gav oss kramar. Han gick fram till Eva först och sedan till mig, sedan runt till alla de andra. Ove har betytt mycket för Brynäs och för oss fans, en levande legend som skall hyllas för allt han har tillfört brynäs förening..Jag hoppas att i samband med hans tröjhissning, så skall det vara en hyllning från oss fans också..men hur? Får ta och skriva någon rad till Tifo-gruppen om mitt förslag..

Tack ännu en gång Ove!! Du kommer ALLTID att finnas i våra brynäshjärtan!!!
Lycka till med allt som du tar dig för!!!! <3<3<3<3 Nr 21 är för alltid OVE MOLIN.

Kvartsfinal 4 Djurgården-Brynäs 2-1

-
Igår var det dags för kvartsfinal 4 och den spelades nere på Hovet i Stockholm. Förväntansfulla åkte vi ner med supporterbussen. Jacob Markströms skada är värre än man trott, men Eddie Läck gjorde en kanonmatch och kommer vara en stark kandidat till att vara förstemålis nästa säsong. Brynäs spelade mycket bra och var det lag som dominerade i stort sett hela matchen, trots att förstakedjan verkar ha fått soppatorsk. Denna blev också bänkad i den tredje perioden då de iallafall inte tillförde något, varken framåt eller bakåt. Djurgården var det lag som tog ledningen i första perioden. I den andra var det riktig Brynäspress och ett mål låg i luften, men typiskt nog fick Djurgården en kontring och kunde göra 2-0. Detta till trots så backade inte Brynäs hem utan låg på ännu mera och kunde i samma matchminut reducera till 2-1, genom Juuso Hietanen. Den tredje perioden var Brynäs helt och hållet, men förblev tyvärr mållös. Eddie var lysande i målet och gjorde riktigt snygga räddningar och benparader. Han höll för trycket och såg riktigt stabil ut. Nu står det 3-1 i matcher för Djurgården, som därmed kan gå vidare till Semi genom vinst på fredag på hemmaplan. Men jag hoppas och tror att Brynäs, som nu måste vinna resterande matcher, kommer att ge dom en riktig match och inte ge sig förrän sista sekunden är spelad. På fredag spelas matchen i Globen och Brynäs vinner, annars är det semester och enligt min mening så är det alldeles för tidigt med semester nu.
Den som lever får se, Eva och jag ska iallafall åka ner i en av de två supporterbussarna som skall gå härifrån Gävle. Vi ska ge allt vi har på läktaren, så jag hoppas att spelarna tänker samma sak, så vi får en match till här hemma på söndag, så dom kan bevisa att dom även kan vinna här hemma, sedan tar dom den sjunde och avgörande matchen nere i Globen på tisdag nästa vecka.

Kvartsfinal 3 Brynäs-Djurgården 0-4

-
Ja, vad ska man säga om den tredje kvartsfinalen som spelades här hemma i Läkerol Arena...Inte mycket, Brynässpelarna var INTE med på isen. Efter den härliga matchen i lördags nere på Hovet så trodde man verkligen som Brynäsare att dom iallafall inte skulle spela sämre än den första kvartsfinalen. Fiaskotorsk med 0-4 och nu blir det tufft att ta sig till semifinal. Men än är inte hoppet ute, två bortamatcher nu onsdag och fredag. Vinst i någon av dom matcherna så är vi med igen, annars blir det semester från och med fredagkväll!

Kvartsfinal 2 Djurgården-Brynäs 1-2

-
Igår var det kvartsfinal två mellan Djurgården och Brynäs, den spelades nere på Hovet och vi var på plats; Jag, Eva, Alexandra och Jessica. Jag hade en positiv känsla från början och jag sa att det här tar Brynäs ikväll. Inne på hovet möttes vi av ett rött hav av Djurgårdare (alla hade fått en röd t-shirt) och dessutom bestod deras klack av 2700 skrikande fans. Vår klack bestod av 150-200 st, även om vi inte hördes mycket under själva matchen, så fick vi sista skrålande ordet; "VI VILL HA, BRYNÄS PÅ ISEN".

Matchen då, jo den började intensivt och Djurgården tryckte på enormt med hela publiken bakom ryggen. Brynäs stod emot jättebra och blev mer taggade av att få bu-rop emot  sig. Jonathan Granström var den jobbigaste för både hemmaspelare och hemmafans. Han retade upp fansen genom att brottas med en djurgårdsspelare i hemmalagets målbur, eftersom denne dif-spelare någon sekvens tidigare hade gjort en stoppsladd och sprutat massor av snö i ansiktet på Jacob Markström. Det gillade inte Granström och markerade direkt. Det resulterade visserligen i en utvisning, men som tändning för laget var det perfekt. Tyvärr slutade första perioden med 1-0 till Djurgården och Jessica trodde att det var kört. Vi andra tre peppade henne och sa att, det är inte över förrän det är över. I den andra perioden lyckades Brynäs spela upp sig litegrann och under ett 5 mot 3 läge lyckades man få mängder med energi när Magnus Kahnberg fick till en grym passning till Jonas Nordqvist, som enkelt satte kvitteringen. Brynäs fick som sagt mängder av energi och tuggade på och tog över mer och mer. Trots det var det fortfarande 1-1 efter ordinarie speltid och matchen gick till förlängning. Nervöst som tusan och ändå helt fantastiskt. Det böljade åt båda hållen och Djurgården var riktigt nära att avgöra när dom hade en puck som gick Markströms ena stolpe. Sen hände det som fick hela hovet att rasa och bua ännu mera än tidigare; Djurgården fick en utvisning och Brynäs fick världens chans att avgöra. Den chansen tog man och 6 min och 47 sekunder in på förlängningen hände det som fick Brynäs fansen att skrika av glädje. Jonathan Granström lyckas peta in en retur och hela hovet tystnade, förutom en liten vit hög på isen och en liten svart jublande och hoppande hög på läktaren. jag har nog aldrig skrikit av sådan glädje i hela mitt liv. Nu har Brynäs kvitterat till 1-1 i matcher och är definitivt med i matchen igen. En vinst imorgon hemma och sedan snor vi en till match borta, antingen på onsdag eller fredag; då kommer kvarten att sluta med Brynässeger, det är jag säker på!!!!!

För övrigt så spelar Brynäs sm-final redan idag, genom att damerna tog sig till final och spelar just nu final mot Segeltorp!!!
Heja Brynäs!!

Kvartsfinal 1 Brynäs-Djurgården 3-4

-
Igår kväll var det dags för kvartsfinal ett och vi var alla taggade till tusen. Båda lagen började bra, men det varDjurgården som fick utdelning först. Efter Djurgårdens ledning reagerade Brynäsarna osäkert och nervöst och många gånger var dom inte ens trea på pucken. Trots det Kunde Rödin jobba sig fram och kvittera och sedan gjorde även Calle Järnkrok ett mål, vilket betydde 2-1 till Brynäs. Djurgården jobbade mer intensivt under hela matchen och var mycket mera aggressiva än Brynäs och dom kvitterade ganska snabbt till 2-2. Det dröjde inte länge innan dif sedan tog ledningen med 3-2 och Brynäs vek ner sig en stund igen. När sedan Ove molin kvitterade till 3-3 exploderade HELA Läkerol Arena. Tyvärr gjorde Dif ytterligare ett mål i slutet på den tredje perioden och kunde därmed lämna Gävle med 1-0 i matcher i bäst av sju. I morgon drar vi till Hovet och hämtar hem kvitteringen!

Julafton (iallafall för oss hockeynördar)....

Ja, nu sitter man här och laddar som en galning inför kvällens klassikermöte mellan Brynäs och Djurgården. Kvartsfinalerna drar igång ikväll och det har varit en galet långsam vecka. Dagen har idag segat sig fram och det är i skrivande stund 5 och en halv timme kvar till match. Det ska bli så jäkla roligt och det verkar dessutom bli fullt hus, vilket är rimligt med tanke på hur Brynäs spelar nu, inte bara att det är slutspel. Alexandra kommer till mig vid 17-tiden och då ska vi dra direkt till vårat tempel. Köra som tusan på läktaren och ta med oss första vinsten hem. Jessica följer med mig hem sen och stannar tills på söndag morgon. Det är enklast så eftersom jag, Jessica, Eva och Alexandra ska till Stockholm på lördag och se kvartsfinal två. Då slipper Jessica åka fram och tillbaka varannan dag.

Nej...NU KÖR VI!!!!!!!

Snyggaste flaggan i Världen ;)

Kvartsfinalerna i ishockey 09/10

Ikväll var det dags för valen inför årets kvartsfinaler, för att göra en lång historia kort så kommer kvartsfinalerna att spelas mellan dessa lag:

-

-

-

-

Vi skall alltså möta Djurgården med start på torsdag den 18 mars, hemma i Läkerol Arena. Det kommer att bli en fest utan dess like och riktigt spännande och rafflande matcher, med MYCKET publik, både hemma och i Stockholm. Det är redan klart att jag kommer att gå på de fyra första matcherna, sen får vi se hur många till vi behöver gå på innan nästa rond.....För övrigt hoppas jag att Saik slår ut FBK och att HV åker ut innan finalen.

Brynäs-SAIK 5-4

-
Igår kväll var det dags för den sista matchen i grundserien innan det rafflande slutspelet drar igång på torsdag. Brynäs tog emot Skellefteå, som hade mer att spela för än vad Brynäs hade, nämligen en 4 plats i tabellen. Det syntes också på spelet genom att Saik började starkast och kunde ta ledningen efter ca 8 minuters spel. Några minuter senare stod Calle Järnkrok för kvällens snyggaste soloåkning från den egna zonen, vilket dessutom resulterade i ett mål, 1-1. Saik ville dock annat och ökade på sin ledning innan pausvilan 1-2. I period två var det ombytta roller och Brynäs kvitterade genom Jonathan Granström, 2-2. Saik ökade åter på sin ledning en bit in på andra perioden men, bara halvminuten senare laddade Magnus Kahnberg som satte sitt 20 mål för säsongen, återigen kvitterat och 3-3. Exakt 6 minuter in på den tredje perioden var det Brynäs som för första gången under kvällen kunde öka på med ett ledningsmål, 4-3 och målskytt var Juuso Hietanen. Någon minut senare kvitterade Saik och matchen gick till förlängning. Brynäs fick där ett powerplay som utnyttjades till max, 5-4 till Brynäs, målskytt Jonas Nordqvist. 2 poäng till Brynäs som därmed slutade på 84 poäng och en sjätte plats i årets tabell.

Ikväll sker valen av kvartsfinalmotståndare av lag 1-4 (Hv, Dif, Lhc och Saik). Man väljer av lag 5-8 (FBK, Brynäs, Frölunda och Timrå). Detta sker i Canal+ kl19 ikväll...då sitter vi som klistrade framför TVn hemma hos Eva.

LHC-Brynäs 2-4

-
Näst sista omgången igår kväll och laddad till tusen. Brynäs åkte ner till Linköping med gott självförtroende och kom förmodligen hem i natt med ett ännu starkare självförtroende! Man besegrade serietvåan med 4-2 och kvällen KUNG var Magnus Kahnberg som gjorde tre stycken mål, varav det sista var efter en riktigt läcker passning av Ove Molin.  Men det var hemmalaget som gjorde det första målet, genom "svinet" Jämtin. Dock kvitterade Brynäs snabbt genom Magnus Kahnberg och bara minuten efter satte Juuso Hietanen 2-1 till gästerna, detta stod sig perioden ut. I den andra perioden rivstartade LHC och kvitterade ca 6 minuter in i perioden. Brynäs och framförallt Kahnberg ville annorlunda och drygt 1 minut efter LHCs kvittering laddade Kahnberg och gjorde sitt andra mål för kvällen. Det betydde 3-2 till Brynäs och mycket självförtroende inför den sista perioden. Det blev lite avvaktande spel från Brynäs sida, men det var ändå en frejdig hockey att "höra" (lyssnade på webben). När det var mindre än tre minuter kvar på matchen kom den snygga bakom-ryggen-passen från Molin till Kahnberg som sköt rakt in i målet. Resultat 4-2 till Brynäs..BRA JOBBAT! Sjätteplatsen i tabellen är därmed fixad inför sista omgången som spelas på lördag kväll. Då kommer Skellefteå hit och skall försvara sin fjärdeplats i tabellen. Hoppas på att Dif lyckas vinna imorgon, så att inte FBK kan gå om dom i tabellen, om nu FBK vinner...för FBK i kvarten för oss, tror jag betyder slut efter kvarten, TYVÄRR...Kom igen Dif och SSK som spelar mot FBK.
På söndag sker slutspelsvalet!
Riktigt Spännande, för Brynäs har chans mot alla lag utom just FBK!

Kungen från igår kväll och jag :)

Brynäs-HV71 3-0

-
Igår var det dags för Brynäs att ta sig an serieledarna HV71, ännu en viktig match för vid vinst så skulle Brynäs vara klara för slutspelet i år. Det var full fart från början från båda lagen, men det var Hv som hade dom hetaste chanserna i inledningen. Dock var det Brynäs som tog ledningen ca 10 minuter in i första perioden, genom Calle Järnkrok. Detta stod sig perioden ut. I den andra perioden hade Brynäs flera powerplay och den här gången lyckades man göra mål, två gånger dessutom. 2-0 kom 4 minuter in på perioden genom ett snyggt slagskott från Juuso Hietanen och 3-0 genom Eero Somervuori som lyckades peta in pucken bakom Stefan Liv, som inte hade koll på pucken. Detta höll sig perioden ut och i den tredje spelade Brynäs mest på resultatet, men utan att backa hem för mycket. Hv spelade inte bra och var långt ifrån sin toppform. Segern var underbar för den betyder att Brynäs även i år spelar slutspel. I år har man dessutom sagt att man ska spela sin bästa hockey under slutspelet, delmålet var att ta sig dit. Vi får väl se hur det går, slutspelet börjar den 18 mars.

Evas och min kompis Dan från Leksand kom till mig på söndagskvällen, för att hinna med att se Hv-träningen på måndag f.m. och för att se matchen på kvällen så klart. Innan matchen spelade vi tre lite Wii hemma hos Eva och åt på MAX. Dan verkade extremt besviken på HVs spel, så Eva och jag visste knappt vad vi skulle säga till honom efter matchen. Han skjutsade oss hem innan han åkte hem till Leksand igen.
Nästa match är på torsdag, borta mot Linköping. Nu spelas det för att behålla sjätteplatsen i tabellen.

Timrå-Brynäs 2-2

-
I eftermiddags var det ytterligare en superviktig match för brynäs, borta mot Timrå. Det började inte bra, redan efter 46 sekunder gjorde timrå 1-0. Det stod sig hela den första perioden. Inte förrän efter ca 8 minuter i den andra perioden kunde Eero "The Hero" Somervuori kvittera till 1-1. Det målet gav Brynäs lite energi och man jobbade sig in i matchen. Men 1-1 stod sig hela period två. I början på den tredje fick Magnus Kahnberg en snygg pass från Jonas Nordqvist och kom fri med Timrå-målvakten, Anders Lindbäck. Kahnberg gjorde inga misstag och satte tvåan för Brynäs. Det höll sig länge och man började som brynäsare drömma lite en tre-poängare. Men tusan så fel vi fick...Timrå kvitterade i den sista minuten och matchen gick till förlängning. En poäng fixad, nu var det dags att ta extrapoängen också, men förlängningen slutade mållös, vilket betydde 2-2 och båda lagen fick en varsin poäng. Tack vare att Rögle kunde besegra frölunda så kunde Brynäs befästa sin sjätte plats i tabellen. Nästa viktiga match för brynäs är på måndag, när HV71 kommer på besök.

Brynäs-Rögle 5-2

-
Igår kväll var det dags för ett viktigt möte mot Rögle. Det kändes ganska ovisst om hur det skulle sluta, men Alexandra och jag lovade att vid vinst så skulle vi hoppa runt i snöhögar på vägen hem. Det började jättetrögt för Brynäs och stundtals var det en riktig hönsgård. Gästerna fick därför första målet efter ca 7 min på den första perioden. Drygt 7 min senare drog Ossi-Petteri Grönholm på ett skott som gick i mål, kvitterat till 1-1 och Grönholms första mål i Brynäskläderna. Det stod sig perioden ut. I den andra blev det endast ett mål och det gjordes av Magnus Kahnberg i powerplay. I den tredje lossnade det rejält, även om Rögle fick kvittera innan. Tre mål gjordes av Brynäs inom 6 min i tur och ordning av Magnus Kahnberg, Jörgen Sundqvist och Juuso Hietanen. Detta innebar en seger för Brynäs med 5-2 och slutspelsplatsen börjar kännas allt tydligare, men det är inte klart ännu, fyra matcher återstår. Det häftiga var att på Kahnbergs och Hietanens mål så kördes de framröstade måljinglarna...dock inte på de andra, men det kommer säkert de också.
Ja och vad hände då när Alexandra och jag insåg att Brynäs hade vunnit...Jo, det var bara att kasta sig i snöhögarna ;)..Svinkallt och med snöiga och blöta kläder vandrade vi hemåt efteråt, men tusan vad det var värt det...blir kanske ingen repris på en gång...Men jag kan lova att om Brynäs överraskar och går längre än förväntat i ett ev. slutspel, DÅ BLIR DET REPRIS!!!!

Längdskidor i Hemlingby med Alexandra

Idag tog jag första steget mot att förverkliga målet om tjejvasan nästa år. Jag och Alexandra åkte till Hemlingby för att åka längdskidor. Jag har ju inte stått på ett par längdskidor på ett par år, eftersom jag inte har åkte sedan Cita blev för gammal för att orka dra. Därför valde vi en ganska enkel öppningslängd, 5 km. Det gick riktigt bra, hade dock lite bakhalt i uppförsbackarna och inte var det allt för läskiga backar nerför heller. Jag kände av att jag har axlar relativt snabbt, men det beror ju på att man inte använder axlarna på det sättet till vardags. Det kändes mest uppåt, när man fick ta i. Sen är ju balansen som den är när man åker längd, men vad tusan, vi hade ju så roligt. När vi nästan hade åkt 4 km, så hittade vi ett perfekt litet vindskydd i värmande sol. Där passade vi på att ta en liten paus med frukt. Dessutom var det ett perfekt ställe att ha paus eftersom det nästan bara gick uppåt den sista biten. Det här ska vi göra igen, men då ska vi testa att åka i spåren som ligger här uppe vid Läkerol Arena eller borta vid Skidstavallen.

Ikväll blir det match mellan Brynäs och Rögle...vid vinst ska jag och Alexandra infria ett löfte - Hoppa i snöhögarna som ligger vid Läkerol Arena...:P

Djurgården-Brynäs 1-1

-
Bortamatch mot Djurgården ikväll och oerhört viktigt nu inför slutspurten. Båda lagen turades om att spela bra och dåligt, så det var inte orättvist att det blev oavgjort, även efter förlängningen. Den enda som målade för Brynäs var Jonas Nordqvist efter en snygg pass från Magnus Kahnberg. Matchen innehöll inte mindre än 2 straffar, en för vardera laget. Ingen av straffarna resulterade i något mål. Alexandra och jag såg matchen hemma hos Eva. Tyvärr så vann även Frölunda mot HV71 och hamnade därmed på samma poäng som Brynäs, men det blev ingen ändring i tabellen eftersom Brynäs har 9 plusmål på Frölunda.

Dags att glömma den här matchen och ladda om inför hemmamötet mot Rögle nu på torsdag, även den en riktigt viktig match!