Uppehåll

Det kommer att vara ett smärre uppehåll i bloggen nu, med tanke på all tragik som händer i vår familj. Åtminstone fram tills klockan slår 2011...händer något innan så kommer det att synas på den här sidan!!

God Jul och Gott nytt år !!

Kram

Chocken kommer att sitta i länge

Alltså, anledningen till att jag inte har skrivit här på en vecka nu, är att senaste hemmamatchen i lördags mot Djurgården, chockade mig och många Brynässupportrar. Det började som vanligt, mycket folk och mycket stämning. Många stockholmssupportrar på plats som vanligt, extra förstärkning av poliser, som vanligt. Under nationalsången började det bli lite oroligt på bortastå och rätt vad det var kom det smällare inflygandes i vår klack. Folk började skrika mot bortastå. Fler smällare kom flygandes och vi vågade knappt stå kvar. Matchen kom igång och hade inte hunnit långt innan Dif tar ledningen. ca 2 min in på matchen. När 3 min har gått sker det som jag aldrig glömmer och som jag kan vakna av mitt i natten. En smällare hamnar på min arm, rent instinktivt viftar jag som en tok samtidigt som jag hör någon skrika "AKTA"...jag ser inte vart smällaren hamnar, intrasslad i halsduken?, kvar på armen? vart är den? Precis då hör jag en smäll rakt nedanför oss, sekunden efter jag har viftat bort den. Jag törs inte tänka på hur det hade blivit om den smällt en sekund tidigare, eller om den hamnat i min kapuschong. Nu tillhör jag dom som kom lindrigt undan. Några fick sina kläder riktigt förstörda och några fick till och med riktiga brännskador. Jag fick brännmärken i min tröja. Det värsta är att, vi i hemmaklacken får ta allt skit från poliser och ordningsvakter, det är vi som blir tillsagda att ta det lugnt när vi blir förargade för att sånt här händer. Dif klacken får stå kvar som om inget har hänt. Visst, några blev omhändertagna, men det syns inte jämfört med hur vi behandlas. Polisen vågar inte gå på deras kaxmuppar. 

Matchen avbryts i ca 17 min innan djurgårdens lagkapten kommer ut och ber difklacken att hålla sig lugn. Vid minsta smällare så kommer läktarna att tömmas säger han. Det blir lugnare och matchen kommer igång och får fortsätta. Brynäs kommer ikapp och leder med 3-1, efter 2 perioder, men vi vågar inte riktigt jubla som vanligt, efter allt som har hänt. Tyvärr kommer Dif ikapp och matchen går till förlängning. Men innan dess har ytterligare en sak hänt, men inte bland publiken, utan det är en dif-spelare som får tokfnatt efter att hans klubba fastnat i brynäsbåset. Han hugger med ett riktigt yxhugg, ner Jacob Silfverberg. Silfver blir liggandes på isen och får tillslut hjälp av isen. Difspelarens straff blir 5 matchers avstängning samt 80 000 i böter, ett av de högsta beloppen någonsin.  Brynäs vinner förlängningen men vinsten känns avslagen och många brynäsfans har fått men efter den här matchen....många kommer att känna sig rädda i framtiden, när vi har dif hemma på en lördag igen. Det har vi i februari nästa år. Tills dess måste något ha hänt, för man ska inte behöva vara rädd för att gå på hockey!!

RSS 2.0