Det blev ingen städdag

Jag fuskade lite, hade ju tänkt att fortsätta städa idag, men jag tog ledig från städandet och hade en lugn fredag istället. Det blir städning på söndag, det är bara så...

Jag ska försöka ladda inför matchen imorn nu!! Håller tummarna för 3 poäng mot lule, men det kan nog bli rejält tufft. Vi får hoppas att Markan får 3 poäng i födelsedagspresent!!


Städdag

Idag har jag städat och tvättat hela dagen tror jag och ännu är det inte riktigt klart! Men det är för att jag inte tar allt på en gång! Det behövs en rejäl städning, senast jag städade var förra året, hehe. Sedan har jag kollat på Skellefteå-Brynäs på webbtv, tyvärr vann Saikarna men våra tigrar knep en viktig poäng och ligger nu 8 i tabellen. Norrlandsturnén fortsätter nu med match mot luleå på lördag innan tigrarna får komma hem till Gevalialandet och vila under landslagsuppehållet. Minst en pinne i luleå också, skulle sitta bra. Lindbäck gjorde en kanonmatch och räddade tigrarna med flera läckra räddningar!!! Hela laget spelade mycket bättre än vad de gjorde sist här hemma mot modo. Fortsätt så!! Fortsättning på norrlandsäventyret kommer på lördag...

Träning

Var uppe på Läkerol arena idag och tittade på brynäs träning. Det ser bra ut, men jag tycker att träning av pp borde ske mot ett annat lag, typ Valbo, för att få in nytt i det hela. Det måste bli ensidigt att träna mot varandra, för alla känner ju alla och vet hur de spelar och skjuter mot mål. Och alla vet ju hur våra målisar reagerar vid olika skott. Så, för att få lite nya vinklar tror jag det skulle vara bra att bjuda in Valbo på någon träning.
Kul att se både Sundström och Lind ute på isen, även om dom inte var med vid de allra tuffaste övningarna...

Här kommer bilderna

Jonathan Carlsson i fancorner 090126Jonathan Carlsson

Daniel Widing i fancorner 090126Daniel Widing

Nervöst!!

Nu är det riktigt nervöst, de otäcka kvalseriestrecken närmar sig alldeles för fort. En kvalserie i år igen, det pallar jag inte, det är nästan värre än en avgörande finalmatch, fast i varje match då!! Igår var det kanske lite för mycket hönsgård bland tigrarna och det såg segt ut....Lite arg var man ju när matchen var slut, men det gick över i fancorner...Jonte Carlsson och Widing...då blev man glad igen..fick en kram av J Carlsson...så även om matchen slutade fel, så slutade min kväll på på ett härligt bra sätt...ska lägga in bilder strax, ska bara ladda ner dom...

VM-Guld!!

VM-Guld i bandy för Sverige, Grattis!!!!!!!!!!!!!
6-1 mot Ryssland, starkt jobbat!!! 

Stugan i snöväder

Idag tog jag och pappa en tur till stugan för att kolla läget lite grann. Om jag lyckas få infoga bilder så kommr det att synas här hur det såg ut när vi var där. Det var riktigt slipprigt och halt på vägen dit. Cita tyckte det var underbart roligt i blötsnön, hon var riktigt galen och sprang omkring som den värsta valpen..


Nu är det dags för fyr-domarsystemet

Fan, vad surt det är när en domare får förstöra en match på det sätt som Rådbjer gjorde idag. Att få en sån kalldusch med 4 minuter i boxplay som brynäs fick när det var 3 minuter kvar av matchen mot djurgården. Dessutom en 2 minutare till för lagstraff när brynäs protesterade på beslutet om 4 minuter. Riktigt värdelöst, det är ingen jämn nivå på domarna, det krävs ett fyr-domarsystem!!!!!
Brynäs var mer välförtjänta av minst 1 poäng, än vad djurgården var. Den här förlusten kommer försvinna, men det kommer inte gå fort tyvärr. Den har etsat sig fast och släpper inte i första taget. Jag hoppas verkligen att djurgården än en gång tappar taget om slutspelet och rasar ner mot den avgrund som kvalspelet är. Brynäs, i år, är så många gånger mer värda att få slåss om finalplatserna än detta 08-lag....Det går inte att beskriva den frustration jag känner, hur ska inte då spelarna känna?? Men hoppas det går över till på måndag när modo kommer hit, då jäklar!!!!

Sen när jag kom hem såg jag nyheten att Wanvig nu kommer att lämna Brynäs och åka hem till Canada på måndag, men vad ska han göra då, han har ju inte fått spela den sista tiden!!

Jag säger bara Good luck and thank you for the games you´ve played for Brynäs!! 

Imorgon

...Snart är det äntligen dags för resa ner till stockholm och match mellan Dif och Brynäs. Imorn smäller det, det ska bli så jäkla kul!!!!

Snart är det dags

Om 2 dagar är det dags att börja bli nervös för matchen mot djurgården på lördag; Hur slutar matchen?, vem blir förste målskytt?, vinner Brynäs?, vad är det för domare ikväll?? Sådana frågor rullar runt ända tills vi är nere i Stockholm och på väg in på hovet, då släpper allt och Brynäsfans-djävulen kommer fram och ramsorna skrålar när vi brynäsanhängare tuffar fram!! Det ska bli så roligt att komma iväg, tråkigt är det dock eftersom inte Jessica kan följa med p.g.a att bussen inte stannar i Uppsala...Men Jessica, vi lovar att vi ska sända aura från dig också till spelarna så att dom kan dra med sig minst 1 poäng tillbaka till Gevalia-staden...Å hemmamatchen mot modo den 26, då ses vi väl?? Hoppas det!!!

Alla brynäsare!! Nu kör vi så att brynäs kommer till slutspel!!!

Mera folk till hemmamatcherna!! Det ska inte finnas en ledig plats i Läkerolasken!!!

Jobba extra

fick jag reda på idag att jag ska göra på ons. Så är det ibland att det kör ihop sig och då kan man bli inkallad att ta ett extra pass. Men det spelar inte mig någon roll, det blir ju lite mer pengar och det behövs alltid.
Lilla bilen ska in på service då, men det får faktiskt pappa hjälpa till med.

Snötunga skyar är det ute, det har snöat i princip hela dagen idag!

Otur i siffror??

Får man göra en liten fuling? Jag önskar att det var felskrivet på Brynäs hemsida angående 50/50-lotteriet igår...den lycklige som vann drygt 24.000 hade en lott med nummer 32940 och jag hade 32904...tänk, tänk om det var felskrivet...hmm, bättre lycka nästa gång??


Nu är det bara 19, 20, 21, 22, 23 januari kvar!!! Sen, den 24 jan, då åker jag, Jessica och Eva ner till Stockholm och Hovet, med Brooklyn Tigers (BT), för att titta på Dif-Brynäs....Så kul vi ska ha då!!!
Nedräkningen börjar...................nu!!!!!

Segern är vår!!

Underbart när 3 poäng rullar in så tigrarna kan klättra i tabellen, vilket skedde efter dagens vinst. Nu ligger Brynäs femma i tabellen med 63 poäng. Det stod 0-1 till frölunda länge, men i tredje perioden hade tigrarna hostat upp sig och gav järnet så att det small till 2 gånger bakom Honken, den tredje smällen kom i öppen kasse, när frölunda hade tagit ut Honken och satte in en extra spelare. Nästan 8000 personer såg när Jonsson, Lauritzen och Dackell målade. Det är gastkramande att titta på tabellen just nu, det är så jämnt att minsta lilla förlorad poäng kan betyda djup rasrisk ner i tabellträsket. Hoppas våra tigrar vässar klorna och tänderna till på torsdag så att dom kan kapa tallarna från timrå. Det skulle kännas otroligt skönt med någon 3 poängare från bortais de här få matcherna som återstår...

Den roligaste ramsan vi "sjöng" på ståplats ikväll var den här: "Honken Holmqvist håller på Brynäs"...efter ett flippmål, som jag knappt såg. Pucken hoppade över Honkens huvud in i mål...

En sak jag blir irriterad på är att de som sköter musiken, när spelet är avblåst, många gånger sätter igång "klappa händerna när du är riktigt glad", när motståndarna leder....varför gör dom det? Och alla dom som går på det och klappar då....nä, skärpning på låtvalen när spelet är avblåst!!!

Snön faller

Så var det vinter igen. Redan igår kväll började snön dala ner till marken och det verkar ha fortsatt hela natten, för imorse var det ett tjockt vitt täcke ute. Visserligen är det underbart med vinter och snö, men när man ska ut och köra i det är det lite jobbigare. Det är ett par minusgrader ute nu och det är lovat att det ska vara kallt ett par dagar nu, så snön kommer att hålla i sig. Säkerligen över helgen, men kanske längre. Det vet vi inte utan det får vi se!

På lö är det dubbelmatch i hockey på Läkerol Arena - Först Brynäs mot Frölunda och sen är det Brynäs oldtimers mot team Salming ca en kvart efter slutsignalen. Såg det förra året och det var riktigt underhållande, även om det mesta såg ut att gå i slow motion...ser fram emot det!!

Lunch på Läkerol Arena

Jag och Eva träffades utanför Läkerol Arena idag vid 11-tiden, dels för att fixa biljetter åt Jessica till lördag och dels för att äta lite lunch. Idag var det ju en av mina favoriter, nämligen stuvade makaroner och falukorv, sen utsikt över arenan med full Brynästräning, kan det bli bättre?? Nä, svarar jag då, det kan det inte bli. När vi hade ätit och fixat biljetterna så gick vi och satte oss en stund och tittade på slutet av träningen på läktarplats.

Alcén var på "bråkhumör", han brottades med Bertilsson (nr 15) och sen senare med Svanberg, hehe, Eva och jag tyckte det såg så roligt ut när dom låg och krälade på isen, så vi satt och skrattade en bra stund.

Annars då? Nä, jag bara njuter av att vara ledig, imorn har jag ett kvällspass och Brynäs möter Modo uppe i Ö-vik, hoppas de är så taggade då som dom var på träningen idag (tänker på Alcén, hehe).

Jag håller mina tummar för 3 poäng!!!

Napoleon


Napoleon några månader gammal 2004

Cita 11 år



Här är Cita inne på sitt 11 år, 2007. Nu är hon inne på sitt 13 år!!

stressigt

Idag har det varit stressigt, ingen tid och 50 saker att göra samtidigt, man får verkligen se vad man kan klara av. I like it, i allafall ibland:)...Nu har jag all tid i världen och ingenting att göra...känns stressigt det också ju.

Ska göra ett försök idag att lägga in bilder på mina djur....får se hur det går!

Man blir nostalgisk

"Winds of change" av Scorpions...lyssnar på den just nu, hur många gånger har man inte dansat tryckare till den...:)...Man blir lite nostalgisk när man hör den, det är som om det vore igår..Helt underbart!!!

Nu rullar "Nothing else matters" av Metallica, det är också en nostalgi-triggande låt.

Det är nostalgi man vill känna efter Takidas "Curly Sue" också...kanske någon gör redan!!

För att fortsätta i samma spår så när jag hör "Seven nation army" med The white stripes, då får jag bilder i huvudet från hockeykvalet förra säsongen. Nämligen när vi var uppe i Leksand den 21 mars förra året och skrek fram Brynäs till vinst med 3-2 och den 8 april när Leksand kom hit och Brynäs vann med 3-0!!!

Andra låtar i nostalgins spår:
"You give love a bad name" - Bon Jovi
"Eye of the Tiger" - Survivor

Många gånger mår man bra, men en del låtar har man mindre glad av....men det tänker jag inte berätta här för då faller bara tårarna.....

Söndagar går alltid med ljusets hastighet

Jag tyckte det var nyss jag vaknade imorse och nu är klockan redan halvåtta på kvällen. Jag tycker inte jag har hunnit någonting idag. Fast ändå har jag gjort en del saker. Jag och mina kompisar var på J20 match mellan Brynäs och SSK. Det började bra, men slutade 8-6 till SSK, gissa om våra SSK-fans-kompisar, som var på plats, passade på att mobba oss ännu mera än vad dom redan har gjort, hehe, vi hade hur som helst riktigt kul. Sjödda satt i publiken också.

Nu är det bara att se fram emot nästa vecka. Vi ska börja med lönesamtal med chefen, så jag har börjat förbereda mig för det...hmm, det blir nog bra. Nu ska jag nog fortsätta med läsandet inför samtalet...det lär nog märkas hur det går där :)..

Lördagsmatch

Härlig seger över SAIK, det var chansartat åt båda hållen och de följdes åt målmässigt, vilket gjorde det alldeles för spännande. Tillslut drog iallafall Brynäs det längsta stråt och tog alla 3 poängen. Kul för Lauritzen att få göra 2 mål och dessutom fick han en assist också. Granström blev matchvinnare med 2 mål och 2 assist. Widing fick också vara med i målprotokollet med sitt 2-1, även han fick in en assistpoäng...Nu är det ingen match förrän på to 15/1,då borta mot modo. Men imorn ska jag ändå gå på match......

då är det J20-match, Brynäs mot Södertälje.

Äntligen fredag!

Ja, så var äntligen helgen här..det känns då skönt nu när man har jobbat många dagar i sträck...Men bara för att det är helg så blir det inte mycket lugn och ro för det. Imorgon är det hockey mellan Brynäs och Skellefteå kl 16 och innan dess är det träff med Brynäs supporterklubb på en restaurang som ligger lägligt nog på Brynäs...så hela e.m. är bokad...sedan på söndag ska det väl kanske bli lite städning, men det beror lite på vad jag är på för humör...Vad händer sen? Jo, det blir måndag och ny arbetsvecka, men om man har så kul som jag har haft på jobbet idag, då är det en riktig fröjd att gå dit, då spelar det ingen roll att man måste gå upp tidigt, eller att man jobbar flera dagar i sträck, man längtar bara dit....................härligt, härligt!!


Imorgon kör vi över SAIK!!!

Härligt Lindbäck!!

Ikväll fick Lindbäck hålla 0:an, vad roligt för honom eftersom han var så snöpligt nära sist mot rögle...Luleå fick vara först ut med att inte spräcka vår målis...Grattis säger jag!!!  Brynäs vann matchen med 1-0, mål av Widing (han har kommit igång nu på slutet)...själv missade matchen för att jag jobbade, känns lite jäkligt nu, men man måste ju jobba för att tjäna pengar som man kan lägga på hockey:)

Nu kan alla vi brynäsare sova lugnt!!!

En lång dag bara

Nu har jag suttit och stirrat in i skärmen på datorn i flera minuter utan att komma på någonting som är värt att nämna här, men jag får väl surra lite bara. Jag kan väl nämna att jag ansökt om ständigt medlemskap i Brynäs. Jag kände att nu var det dags för det....Vad annars..hm..något man inte kan säga för mycket av är ju: "Jag älskar Brynäs"!!!!

Äh, nu lägger jag ner så kanske jag får något att skriva om senare....

Grymt besviken

kan man vara annat när kanadensarna får göra vad som helst??? Nog för att dom spelar fult, men var inte så förbaskat ego...allt för att kanada ska vinna. Vad är dom rädda för? att dom ska bli degraderade från att vara hockeyns hemland?? Hur kan det vara kul att spela vm och j-vm hela tiden utan att motståndarna får en ärlig chans?? Det mest töntiga var ju publikens buande mot Victor Hedman, så fort han hade pucken, efter det att han ställde upp och försvarade Markström vid den fula bentacklingen av Esperanto eller vad han nu hette...Hur skulle det egentligen låta om alla tacklingar gjordes av Sverige...jo, det skulle vara ett ständigt buande och de skulle ha fått utvisningar på allt. Det är ju tyvärr så när ett land ska få bestämma hur de andra ska spela ett vm....Ett naivare folk får man leta efter när det gäller hockey.....

Markan blev iallafall bästa målvakt i turneringen!!!!

Grattis till silvret Jacob och Anton och hela blågula gänget, hoppas ni kan glädjas åt silverpengen så småningom!!!  

starka tigrar

Det verkar som om Brynäs spelade riktigt starkt på slutet i Karlstad (lyssnade på webbradio), tyvärr räckte det inte, det blev 3-2 till fbk. Det roliga var att Widing verkade ha riktig fart under skrillerna och Wanwig fick göra mål igen...ska kolla in hur det såg ut sen på hockeykväll. Sen är det dags att sova några timmar så man orkar se på j-vm finalen....det ska bli riktigt intressant, hur många burop det blir bara en svensk spelare tittar åt det canadensiska hållet :)...Skulle vara riktigt kul om småkronorna kunde knäppa den canadensiske björnen på nosen......Hoppas man får skriva seger som rubrik imorn, nu....over and out!!

Nice lördag

Ja, vad ska man säga!! Jag och mina kompisar åkte ner till södertälje med täljesupportrarna med hopp om 3 poäng till brynäs. Som vanligt var det bra stämning i bussen och många gliringar mot oss, trevliga brynäsare. Det som verkligen var till vår fördel var att bussen vi åkte med är den buss som vi brynässupportrar brukar åka i till våra borta matcher :)
Alltså det började luta åt poäng...Väl där kunde vi konstatera att många brynäsare tagit sig till sportcentret som AXA sponsrar. period 1 med mycket fart och fläkt och båda målisarna höll nollan. I periodpausen skulle vi försöka få tag på något att äta och efter mycket runtspringning kom vi till en lång kö som tog evigheter innan vi kom fram (missade nästan 5 min av 2 perioden). Nåja, det blev inga mål nu heller. I 3 perioden kom dock ledningsmålet till SSK och det började kännas lite snålt med tid. Men efter ett par minuter fick Widing till ett slagskott som gick rakt i mål och våra tigrar fick jubla och det gjorde dom precis där vi stod. Resultatet stod sig perioden ut och förlängning väntade....2.10 in i förlängningen var det Jonsons tur att få träff med klubban och näta...Brynäsjubel och kvällen var räddad!! Sen fort in i bussen och hem till J-VM...Sverige mot slovakien (som sensationellt slog ut USA i kvarten), en rysare då slovakien tog ledningen med både 1-0 och 2-1...slutresultat 5-3 till Sverige och finalplats mot Canada (vem kunde ana att Canada skulle ta sig till final!!!) Grattis Sverige och Markström!!

Ska också nämnas att Lindbäck fick till snygga plockningar, benparader och sidoförflyttningar, han har blivit riktigt varm i måliskostymen.

Just det , jag lovade Jessica att nämna de goda snacksen hon bjöd på...Japan mix... I have fallen in love!!!

Se upp...

...i Södertälje, imorn kommer brynäs och tar 3 poäng!!!!

RSS 2.0