Brynäs-HV71

-
3 - 0

Jag har aldrig tvivlat på Thomas Greiss! Tänk alla tvivlare som han nu har knäppt på näsan. Han var för sjutton överallt vid rätt tillfälle. Han tog allt, även om vissa räddningar kändes jobbiga för ett och annat Brynäsfan. Landslagsuppehållet har gjort honom gott!! Nu ska jag bara göra några paralleller med siffran 3 ;). Det kom 3 mål i matchen, det var 3 olika skyttar, i tredje perioden kom mål 3 av siffran 33. Hur som helst, Greiss var grym igår och Brynäs spel flöt på för engångsskull. Första perioden var tråkig fram tills målet av Eero Somervuori, då vaknade alla till. I den andra ökade Nordanvinden (Jonas Nordqvist) på till 2-0. I den tredje spelade Brynäs drömhockey och spelade stundtals ut HV. Jakob Silfverberg fastställde resultatet 3-0. Tyvärr fick Brynäs tre skador, Kahnberg, Granström och Nordqvist. Osäkert om dom kommer hinna spela i matchen mot SAIK imorgon kväll. Men det härliga under kvällen var att Greiss nollade HV, samt att sittplats stod upp hela sista minuten!! När hände det senast??

Timrå-Brynäs

-
3 -2 efter straffar

Allt kändes så bra idag och då blir allt bara pannkaka. Jag och Alexandra hade laddat hela dagen för den här matchen. Det var ganska bra fart på båda lagen från början, men timrå var det lag som gjorde mål först. Luften verkade gå ur Brynässpelarna till en början. Men när Jonas Nordqvist fick till ett jättesnyggt mål som betydde kvittering, så hände något och Brynäs fick fart igen och kunde ta över och till och med göra ett ledningsmål. Men den lyckan blev kortvarig för Timrå kvitterade till 2-2. Det höll sig matchen ut och matchen gick till en mållös förlängning. Straffar och hittills har inte Brynäs vunnit något straffavgörande och det ändrades tyvärr inte ikväll heller. 3-2 till Timrå och Brynäs sjönk som en sten till en kvalplats i tabellen. Nu måste det bli skärpning tills på tisdag, när HV 71 kommer hit till Läkerol Arena, för då SKA det bli vinst!!

Oj oj oj...

...jag har kommit av mig tror jag. Det var ett tag sen jag skrev ett inlägg här, men det har hänt lite saker och jag har jobbat ganska mycket nu under en period, så jag har liksom inte riktigt haft tid. Men det skall det bli ändring på, det lovar jag. Just nu är det dessutom uppehåll i hockeyn, så det finns inte så mycket att skriva om. Den börjar igen på torsdag och då är det bortamatch mot linköping som gäller.

Förresten, Gefle IF klarade av kvalet mot Sundsvall och får därmed fortsätta i allsvenskan nästa år!

Brynäs kan inte leda md 3-0 efter första perioden

-
4 -3 (efter straffar)

Brynäs spelade borta mot Modo igår och det var på förhand en riktigt jobbig och tuff match. Det var hungriga tigrar i period ett som gick på ordentligt, för efter 10 min stod det redan 3-0 till Brynäs!! Målskyttar var Eero Somervuori, Magnus Kahnberg och Jonas Nordqvist, alltså dom förväntade målskyttarna. Skönt att dom har fått näta lite nu, så kanske det börjar ramla in för dom också. Resultatet stod sig perioden ut. Men Brynäs kan inte leda med 3-0 på bortaplan, det är bevisat nu efter att ytterligare en match, där Brynäs gör tre snabba mål. Sen händer något och motståndarna tar över och kommer ikapp och går om. Det hände senast mot Djurgården för några veckor sedan, där Brynäs hade 3-0 efter 3 snabba mål i period ett. Djurgården kom ikapp och vann med 4-3 under ordinarie tid. Den här gången gick dock matchen till straffar och efter den 18e (!) straffen gick Modo segrande ur striden...tyvärr...Nya tag mot Färjestad på torsdag, sen väntar hockeyfesten på lördag. Då möter vi Frölunda!

Halloweenparty och hockey

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, men lördagen var en helt fantastisk dag!! Det började med att jag följde med Alexandra ut till Valbo för att handla lite till vår Halloweenfest, som vi skulle ha senare efter hockeyn. Jag kom på en rysligt bra idé, nämligen att vi skulle ha blinkande Djävulshorn på oss på matchen. Sagt och gjort, vi köpte 4 stycken diadem till mig, Alexandra, Eva och Jessica. Hemma igen och vi målade dit bokstäverna BR-YN-ÄS, två bokstäver på varje, så att det skulle synas vilket lag vi hejade på (bilder finns lite längre ner).

Dags att dra mot Läkerol och börja med den stundande medlemsdagen, vi hade hornen på oss redan då och fick en del blickar emot oss ;). Vi gick runt i arenan och lyssnade på intervjuer och passade även på att spela lite bordshockey. På ett av varven i arenan stannade vi till vid en dörr och tittade på spelarna när dom värmde upp med fotboll. Det första man såg var Andreas Dackell som brast ut i ett rejält skratt när han hade sett oss. Sedan kunde man se spelarna, en efter en, börja flina när dom såg oss, men det bjuder vi på!!

Man såg att spelarna tittade upp en del mot oss under matchuppvärmningen, tror det peppade dom. När sedan arenan släcktes ner, tände vi våra horn och blinkade oss igenom introt. De tillresta luleåfansen skämde ut sig genom att kasta bengaler mot vår klack samt smällare. Några av dom blev gripna av polisen och alla blev omvisiterade innan de släpptes upp på bortastå igen. Men till matchen, som började i ett rasande tempo. Men Brynäs var taggat till tusen och de ville verkligen vinna över serieledarna, Luleå. Efter exakt 5 minuter slog Jakob Silfverberg till och det stod 1-0 till Brynäs. Några minuter senare fick Jonas Nordqvist en träff, som gick via en luleåspelare in i mål, 2-0. Luleå kvitterade till 2-1, som stod sig perioden ut. I andra perioden hade Brynäs fortsatt tryck och rätt vad det var, fick Dale Clark chansen och den tog han, 3-1 och skönt för Clarke som har varit lite av en flopp hittills. Paus igen och laddning inför tredje perioden. Luleå tightade till och kunde kvittera ganska tidigt in på tredje perioden och det blev ett riktigt spännande slut. Dock skulle Eero Somervuori förstöra för björnarna när han i slutet, när luleå hade plockat ut sin målvakt, kunde pricka in 4-2 i öppen kasse. Läkerolen exploderade och vinsten var ett faktum. "Djävlarna" tände sina horn och skrållade som bara den. Klacken var GRYM idag och vi fick igång sittplats  till max, man riktigt rös i hela kroppen av den härliga stämningen. När matchen var slut gav vi inte upp i klacken...vi ville ha ut våran målvakt Thomas Greiss och han kom ut på isen och fick ta emot vårat jubel. Han tyckte vi hade fixat en enorm stämning i hallen och hyllade oss tillbaka.

Nu mot fancorner där min absoluta idol skulle vara, Jonathan Carlsson. Jag var så uppe i varv så jag hörde knappt hans svar under intervjun;). När det då var dags för min tur att gå fram, så hejade han som om vi var riktiga polare och han frågade hur det var med mig :). Jag fick min autograf och passade på att fråga om jag kan få en klubba, det fanns inget tillfälle nu, men jag ska få en senare. Sen så klart fick jag ta ett foto med honom och mig:P. Jag kom på att jag ville ha en autograf på tröjan, så jag ställde mig i kö igen och när jag kom fram sa jag det att jag måste ju ha en autograf på tröjan med :), självklart sa han och skrev. Sen sa han " Vad roliga ni såg ut när ni ploppade upp där i fönstret, när vi värmde upp med fotboll" Han menar det att vi hade våra horn på oss och jag tycker det är underbart att höra en sån kommentar från min absoluta idol!!!

Efter matchen gick jag, Alexandra och Eva hem till mig och fortsatte kvällen med tv-spelsturnering samt lite jeopardy, med hockeyfrågor. Vi gick och lade oss vid ca 02.30 och då hade vi dragit tillbaka klockan till vintertid, så 03.30 egentligen ;)...Jag somnade uppe bland molnen, en helt underbar dag/kväll/natt hade jag haft!!