Brynäs- LHC 6-3

-

Ikväll var det hemmamatch mot Linköping och det var på förhand en riktigt jobbig match, för det var evigheter sen Brynäs vann mot dom. Lhc tog ledningen i den första perioden, men det skulle inte dröja en minut förrän Brynäs kvitterade genom Jonathan Granström. I den andra gjorde Lhc sitt andra mål och kvitteringsmålet kom ca 11 min efter, även denna gång genom Granström. Nervöst inför den tredje perioden, men den här gången var det Brynäs som gjorde mål först genom Stephen Dixon, Jörgen Sundqvist ökade på till 4-2. Innan 4-2 målet hade Eddie Läck gjort världens räddning och dom flesta hade nog redan skrivit 3-3 i sitt egna protokoll...EDDIE LÄCK, Gävles bästa "Stork". Lhc reducerade till 4-3, men Brynäs tog över och Dixon satte 5-3 och sedan fick Dackell chansen att sätta en puck i öppen kasse och det gjorde han...SÅ SKÖNT! Perfekt avslutning på det här året. Nästa match är på lördag, då är det borta mot HV...Den ska vi ta ;)

Sverige-Ryssland 4-1

Natten till idag spelade juniorkronorna mot Ryssland. Det blev en ganska så komfortabel seger för kronorna. Ryssland kämpade på, men längst bak hade ju Sverige en vägg vid namn Markström. Han var som vanligt kanon i målet. Nästa match för Sverige är imorgon på nyårsafton, när dom möter Finland.

Modo-Brynäs 4-2

Igår stod en bortaresa till Ö-Vik och Modo-Brynäs på programmet. Det började bra. Det är alltid kul att åka på bortamatcher eftersom det är sån stämning bland oss supportrar. Vi slapp snöfall under hela resan. På en mack utanför Hudiksvall träffade vi på en mycket fin buss, nämligen Brynäs spelarbuss :).





Tyvärr fick vi reda på där att Andersén inte var med pga sjukdom och att Hansen skulle gå in som back. Ett tappert kämpande Brynäs såg vi på isen. det märktes att dom saknade halva försvaret och inte blev det bättre när Hansen blev tacklad i ryggen mot sargkanten, så att hans Okben delvis blev krossat och blir borta till OS-uppehållet. Inte en utvisning blev för det...Jag frågar bara...Varför går alla lag in för att slakta Brynäs, är dom rädda för att Brynäs ska vinna eller vad är det frågan om egentligen...Jag bara undrar det...Som sagt, det är alltid roligt på bortaresor, men sånt här vill vi inte se mera av nu..sluta sparka på det lag som knappt existerar längre pga alla slaktningar som sker....FORZA BRYNÄS.....Vi ger ALDRIG upp!!!

Sverige-Österrike 7-3

Sveriges andra match i J-Vm spelades redan ikväll och alla hade nog räknat med att det skulle bli en ganska "enkel" seger. Men det var det inte. Sverige hade 3-1, men Österrike kom ikapp och hade 3-3 innan Sverige vaknade och drog ifrån till 7-3. Brynäs Anton Rödin gjorde 2 mål i matchen, varav ett var ett riktigt snyggt, när han kom ensam mot målvakten. Nästa match är på tisdag och den spelas mot Ryssland.

Brynäs-Frölunda 5-2

Annandagen innehöll massor av hockey...Brynäs mot gästande Frölunda samt J-VMs inledningsmatch, Sverige-Tjeckien. Brynäs inledde lite knackigt, men var det lag som fick utdelning, 6 skott i första perioden och 3 mål, det är inte dåligt. Målen gjordes i tur och ordning av: Mads Hansen, Andreas Dackell och Jonas Nordqvist (sparkad från Frölunda i våras). Andra perioden var mållös tack vare en storspelande målvakt vid namn Eddie Läck, han fick trots allt 11 skott mot sig och Brynäs lyckades endast haspla iväg 1 skott mot "Honken" i andra målet. I den tredje perioden reducerar Frölunda till 3-1 efter endast 30 sekunder, men det blir aldrig farligt, för Brynäs storspelade och kunde öka på sin ledning till 4-1 genom Sebastian Lauritzens snygga solomål. Frölunda reducerar ytterligare en gång när dom har tagit ut målvakten och spelar med 6 utespelare. Men vem ska inte sätta spiken i kistan om inte självaste kapten Dackell. Med sitt andra mål för kvällen sätter han slutresultatet 5-2, genom en läcker lobb över en Frölundaback. Brynäs var heta och Läck var en riktig kanon...Tack för den sena julklappen Brynäs, den behövde vi fans! Nu ligger dom sjua i tabellen!

På måndag åker Eva och jag med supporterbuss upp till Ö-vik, bussen lämnar Gävle klockan 12...

J-VM inleddes igår med match mellan Sverige och Tjeckien...Sverige krossade Tjeckien och vann överlägset med hela 10-1...Markan verkade inte behöva göra så mycket (såg inte hela matchen, då jag var på hemmamatch). Mål blev det dessutom av båda Brynäs utespelare som är med; Anton Rödin och "Jacke" Silfverberg. När det annonserades under Brynäs match att Rödin gjort ett mål, så blev det jubel i Läkerolen som om Brynäs hade gjort mål (det var det ju i och för sig, haha).

Julfirande

Ja, då var årets firande över och det sedvanliga julbordet intogs vid 13-tiden, då är man nämligen lagom klar tills Kalle Anka börjar...:)
Efter Kalle kokades gröten och sedan var det dags för julklappar...Jag fick lotter, presentkort så jag kan köpa antingen en kajak eller vattenskidor och tillsist ett dessertvin....Av Linda fick jag glas i olika mönster - jättefina - Tack Linda!
Härligt med en vit jul för en gångs skull!

Julförberedelser

Idag var det dags att åka till stugan för att hämta en gran. En liten, men yvig gran väntade på oss. Den var svår att få ospretig, så vi band ett rep runt dom yvigaste grenarna och sen fick den plats i takboxen. Tyvärr gick en del smågrenar av relaterat till att det var så kallt ute. Men nu finns den hemma på mamma och pappas balkong, redo att komma in i värmen dagen före julafton.
När jag kom hem slog jag in de få julklappar som jag har lyckats få ihop. Själv önskar jag mig inte så mycket, den vanliga lottskörden skulle inte sitta fel, så det kan bli lite vinstpengar att spendera på de två bortmatcherna jag ska på nu dagarna efter jul (Ö-vik den 28 dec och Jönköping den 2 januari).

På onsdag blir det tillverkning av leverpastej och köttbullar, eventuellt inläggning av sill också...

I morgon eller senast på onsdag, drar jag och Nappe till mina föräldrar, vi bor där tills nästa år, sen flyttar vi hem igen.

Förbannad!!

Nu har det visat sig att Petri Kokkos knäskada är MYCKET allvarligare än vad man först trodde. En läkare i Finland har konstaterat att både ett korsband och ett ledband är av och Kokko tvingas till operation och blir borta resten av säsongen. Tack så förbannat mycket Hjalmarsson - ditt straff är knapp kännbart efter den här tråkiga nyheten. Brynäs tunna backlinje har krossats totalt och någon "ledig" bra back lär ju inte finnas att få tag på...det finns inga pengar till det. Skulle Brynäs lyckas ta sig till slutspel i det skick dom är i nu, då kan inget göra hål på dom. Men tyvärr blir det nog en gastkramande kvalserie man får ställa in sig på som Brynäsare. Klart man ska tänka positivt och i sport är allt möjligt, men, den bistra sanningen är att utsikten är nattsvart för tillfället, Tyvärr.

Rögle ska åka ur och ALDRIG komma upp igen, dom platsar inte att spela på elitserienivå!

1 År!

Idag är det 1 års jubileum på min blogg. Får se hur dagen utvecklar sig, om det blir något extra...Men det lutar åt att det endast blir glädjen av att det äntligen har kommit snö som tar över...Nu är det bara att fortsätta skrivandet så att år nummer 2 kommer att celebreras om exakt ett år!

Snön faller

Nu har äntligen snön kommit! Det har snöat konstant sen igår och snöar fortfarande, så nu kommer äntligen snön att ligga kvar. Hoppas det håller sig tills julafton, så vi får uppleva en vit jul!!!

Juluppehåll

Ja, då var det juluppehåll i elitserien, den kunde ju ha slutat lite förnämligare. Brynäs blev utklassat av LHC med hela 5-0 och förlustsviten där nere fortsätter att hålla i sig. Markan storspelade som vanligt och han kommer att bli en mycket viktig spelare i J-VM-laget. Resterande spelare tappade totalt fokus när det stod 2-0. Nu har Brynäs jullov en vecka innan det är dags att ta tag i träningen igen innan serien startar igen den 26 december. Då möter dom Frölunda här hemma i Läkerol arena. Mycket av det som har tagit musten ur spelarna beror säkert på att halva backstyrkan är satt ur spel av olika anledningar + att kapten Dackell inte kunde vara med, varken mot HV (förlust med 2-3) i torsdags eller igår mot LHC. Trots detta ligger Brynäs på slutspelsplats inför våromgångarna och eftersom det var lagets mål, så ser jag det som en godkänd höstomgång...På tisdag drar Markan, Jacke Silfverberg och ev. Simon Bertilsson till Uppsala för J-landslagsträff inför resan till Kanada och kommande J-VM.

Brynäs-Rögle 6-1

Brynäs fortsätter att ånga på. Igår var det en underbar seger som tyvärr kan ha kostat Brynäs mycket! Det började bra genom 1-0 från Kahnberg, 2-0 kom från Dackells klubba och endast 21 sekunder senare fixade Somervuori 3-0. En lättnadens suck, men det var inte klart ännu, 4-0 kom genom Nordqvist´s första mål i Brynäsdressen, det resultatet stod sig perioden ut. I den andra var det endast ett mål som gjordes och det var av Rögle. Den största snackisen från andra perioden var en riktigt ful knätackling som drabbade Petri Kokko av Röglespelaren Hjalmarsson (Hämnd efter Bertillsons pååkning av en röglespelare tidigare i år??). Det värsta är att nöten till domare, Ulf Rönnmark, lät det hela passera utan ens en utvisning. På bilderna efteråt ser man tydligt hur puckot från Rögle sätter ut benet med avsikt. Bertilsson, som tidigare under säsongen åkte ihop med en röglespelare fick 5 min utvisning + ett antal matchers avstängning. Vart är rättvisan i det?? Man måste ju se till händelserna och hur följderna blir. Nu riskerar vi att Kokko inte spelar mer det här året, 2009, nu när det är många viktiga matcher och Brynäs har inte råd att bli av med ännu en back. En back som dessutom ersätter långtidsskadade Lasse Jonsson. En riktig domartavla!!! Men som jag läste på internet, så är det vida känt att Rönnmark inte har Brynäs som favoritlag. Partiska domare borde också kunna straffas på något sätt!!! I den tredje perioden ökade först Somervuori på till 5-1 och Kahnberg fick avsluta, som han inledde matchen, genom att sätta 6-1.
Kahnberg kom sedan till fancorner och det var ju riktigt lyckat med tanke på vad han hade presterat under matchen. Eva tog kort på mig och Kahna...



På torsdag är det ny hemmamatch och då mot HV71. Då får vi besök av två HV-masar (Dan och Emil).

Hårfärgning

Igår, eller snarare i förrgår fick jag ett infall och ville färga håret. Mörkare och med inslag av något varmt. Sagt och gjort. En färg som föll mig i smaken direkt var en kastanjebrun färg med inslag av rött. Väl hemma krånglade jag mig igenom instruktionerna och sen satt jag där och väntade de 30 min som färgen skulle få verka. När håret var ursköljt och hade torkat så kunde jag inte undgå att titta i spegeln hur länge som helst, det blev URSNYGGT och jämn fördelning på färgen över hela håret. Det såg nästan ut som ett proffs hade färgat ;)...senare på hockeyn fick jag flera berömmande ord från mina kompisar...

J18 Brynäs-IFK Ore 9-3

I kväll var det match mellan tabell ettan Brynäs och tabell jumbon IFK Ore i J18 västra elit att mötas. Ore har inte vunnit en enda match på 19 spelade omgångar, så det låg i luften att det skulle bli en ganska enkel match. Trots det stod det endast 1-0 till Brynäs efter första perioden. I den andra ryckte Brynäs ifrån till 4-1 och i den sista gjorde man hela 5 mål...matchen slutade 9-3 till Brynäs. Eva och jag var uppe på Läkerolen och tittade på matchen, som uppladdning inför morgondagens drabbning mot Rögle för A-laget.

SSK-Brynäs 1-2

Bortaresa till Södertälje och jag hade en känsla att den skulle vara helt underbar. Stämningen var hög på vägen ner till Tälje och vi var verkligen på topp. Vi stannade på Max i Tälje innan vi kom till arenan och vi invaderade den lilla restaurangen och folk verkade snabba på sina tuggar för att komma därifrån...(vad kan det ha berott på tro). Inne på arenan hade våran klack helt klart övertag och så även Brynäs på isen. Peter Nolander gjorde 1-0 för Brynäs i den första perioden, Brynäs ångade på men, resultatet stod sig perioden ut. I den andra forcerade Brynäs vidare och vi i klacken likaså, det gav resultat och Eero "the hero" Somervuori satte 2-0. I den tredje perioden krigade Brynäs för att hålla segersiffrorna och för att Markan skulle få hålla nollan. Det såg riktigt bra ut fram tills lite drygt 4 minuter kvar av matchen, då Markan på något vis tappade in pucken i målet. Nervositeten stegrade och det var lååånga sista minutrar. Tälje tog ut sin målvakt och kämpade på, men Brynäs var i vägen tiden ut...puuuh!! Underbart med 3 bortapoäng!!! Så kul när spelarna åkte fram till plexiglaset vid våran klack och tackade oss för gott stöd....Det är så kul på bortamatcher!! Eva och jag ska ju åka till JKPG den andra januari, men vi har även anmält oss till en resa den 28 december, den går till Ö-vik och Fjällräven Center, som den heter nu, förr Swedbank arena. Hoppas det blir av, det skulle vara sååå roligt. Jag får önska mig respengar i julklapp ;)

På måndag krossar vi Rögle, "Vi kan nått som inte ni kan........."

Brynäs-Skellefteå AIK 6-0

Inför matchen igår gjorde vår lilla trio (Eva, Alexandra och jag) en förändring genom att vi knöt halsdukar runt våra armar och det gav visst resultat. Vi tre ska åka ner med brynäs supporterklubb till Södertälje på lördag, så det är bäst att vi håller oss till ett vinnande koncept (Lite skrockfull är man när man är sportsupporter). Matchen började riktigt bra för innan det ens hade gått 2 minuter så hade Brynäs 1-0, genom Sebastian Lauritzen. Stephen Dixon fixade 2-0 efter en snygg bakom-ryggen-pass från Petri Kokko (Kokko vill vi ha kvar!!!). Det stod sig perioden ut och det kändes rätt så bra som supporter. I period 2 kom Brynäs ut från omklädningsrummet och fortsatte att ösa på. 3-0 kom genom "Jacke" Silfverbergs första mål för kvällen. Ett par minuter senare var det dags igen, då var det Magnus Kahnbergs tur att bara raka in pucken, 4-0 var ett faktum, periodvila och vi på läktaren började känna att "äntligen, en tredje period att njuta av"! I den tredje perioden ökade Silfverberg och Dixon på sina målskördar, genom att göra 5-0 och 6-0. Som Brynässupporter får man inte uppleva såna här matcher alltför ofta, så vi får passa på att njuta när tillfällena ges.

Imorgon lördag ger vi järnet både på bortastå och på isen!!
Kämpa Brynäs!!!

Vaccinering

Igår var det min tur att gå på hälsocentralen för att få vaccin mot "den nya influensan", eller "Svininfluensan", som den heter på vardagsspråk. Jag har varit mycket tveksam mot sprutan efter allt man har hört. Men eftersom jag är i det läge jag är, så var jag mer eller mindre tvungen att ta den, eftersom jag troligtvis inte skulle ha så stor chans om jag blev smittad med influensan.
Ett litet stick i armen, sen sitta ner i ca 15 minuter, eftersom det oftast är då de allvarliga biverkningarna uppkommer. Det som jag har upplevt hittills och som verkar vara en biverkning som ALLA får, är ont i den arm som sticket görs...det känns bättre nu efter ett dygn, men imorse kändes det som om min arm hade blivit krossad mot en sten. Jag hade jättesvårt att lyfta den. peppar, peppar så är det den enda biverkning jag har haft...Jag tillhör förmodligen dom som bör ta en påfyllnadsvaccinering om ett tag, det ska gå minst 3 veckor mellan sprutorna. Vilket innebär att jag får min nästa spruta nästa år...

Apropå något annat, den 15 dec är det 1-årsjubileum för min blogg...!

En dag i Stockholm

Idag åkte jag och pappa ner till Stockholm med buss, dels för att han skulle till en optiker och dels för att träffa min bror Christian och Aleksandra. Lite tid för att gå runt och julshoppa fanns även det. Vi gick även spontant till regeringskansliet där min kusin jobbar, för att se om han var inne. Det var han, så vi kunde fika en liten kort stund med honom och vi fick kika lite på hans arbetsplats. Mycket kul! Tack för det Martin!! Jag har köpt en julklapp åt mamma och sen, på hötorgshallen inhandlades lite snacks till jul...mandelgodis och ingefärsgodis..provsmakning...så GOTT!!! Några glittriga juldekorationer i form av kulor i olika former och färger fick också plats i shoppingkassen. Innan vi mötte upp brorsan på T-centralen, så träffade vi Aleksandra på kulturhuset och fikade lite gott te. Fika med brorsan och Aleksandra på stationen innan vi åter tog bussen hem till Gävle igen.

Brynäs spelade för övrigt 3-3 borta mot Timrå ikväll....ytterligare en kryssmatch....snart måste trepoängarna komma!!!

RSS 2.0