Svampplockning

Idag var pappa och jag ute i skogen för att försöka hitta lite kantareller. Trots en del nykommet regn så ekade det tomt i svampskogen, endast ett fåtal små stackars gulhattar hittade vi. När vi sedan på vägen hem klev in i blåbärsskogen så blev vi varmt välkomnade av blåbär i massor. Tack och bock sa vi och rensade flera buskar på stora, riktigt söta bär. Vi plockade och plockade tills det kändes som närmare ett kilo bär. Även en del små hallon slank ner i påsen. En blåbärspaj skall tillverkas av detta blåa guld. En delikatess-efterrätt efter kräftorna som vi ska premiäräta ikväll. Förresten, en svart fjäril följde vart enda steg vi tog i skogen. Jag är övertygad om att det var mamma.

För övrigt är det en ganska trist dag idag, grått och kvavt ute.

P.S. igår åkte vi kajak för andra gången och vi var ute i blåsigt väder i ca 2 timmar, det var grymt skoj! D.S.

Hockeygrillning

Årets grillning är över och det blev så in i bomben lyckat så det finns inte. Lördagen lovade relativt dåligt väder, men jag kan lova att det hade vi inte! Mina gäster började ramla in vid 15-tiden och sen var det igång. Jag, Alexandra, Eva, Jessica, Dan och min kusin Martin. Först av allt blev det lite snack inomhus innan vi drog ut kubbspelet och körde ett par omgångar. Vi hade alla möjliga konstelationer av lag, så variation blev det. Sen var det dags att förbereda diverse olika ingredienser till maten och min kusin fixade supergoda klyftpotatisar till allihopa och Dan hade potatisgratäng till alla. Jag fixade någon slags sallad. Innan det var dags att tända grillarna så kom min hemliga gäst. En som skulle ha lite uppträdanden för oss i form av två gestalter som han har kommit på själv och skrivit allt material själv. Grillarna tändes och grillningen tog fart. Dags att äta och alla verkade nöjda och belåtna efteråt. Då gick min hemlis in och förberedde sig för sin show. De två gestalterna, en Brynässupporter och en präst, blev riktigt uppskattade av alla (såg det ut som) och skratten avlöste varandra hela tiden. Efteråt, när min hemlis hade åkt vidare, fortsatte vi utomhus en stund till, med kortspel och mycket härligt prat. Vid 23-tiden började kylan vandra till och mörkret började synas, så vi fortsatte inomhus. Kortspel i form av Chicago spelades och snurra flaskan tog över senare. Runt 02 kände sig grabbarna lite hungriga och det blev lite nattamat, d.v.s. lite rester från grillningen. Sedan fortsatte snacket och snurra flaskan. Alla var relativt trötta så knappt någon konsekvens blev aktuell, endast någon. Istället flödade sanningarna tills klockan blev 03.30, då var det godnatt. På söndagen sen klev vi upp vid 11-tiden och min sista gäst åkte iväg strax efter 14.30. Allt blev så bra och jag hoppas att alla mina gäster på årets fest, kan komma åter när det blir dags för nästa års grillning!

Avslutar med att säga: No friends, are like my friends! Jag älskar er alla så mycket!!!

P.S. vill ni se bilder från festen så gå in på Alexandras blogg D.S.

Födelsedag 33

Ja, hoppsan, rätt vad det var så hade mina siffror blivit 2 st treor. Igår den 6 juli, var det min födelsedag och första halvan spenderades på jobbet. Senare på kvällen var det kakbjudning för mina närmaste vänner. Presenterna, i form av min idol fanns på plats och bara att se det verk som min allra närmaste vän, Alexandra, hade skapat. Hon har lagt ner mycket tid och energi för att göra denna fina present till mig. En slags bok om oss två, vad som skapar vår fina vänskap. Det är bilder på oss, texter som vi alltid skriver till varandra, varje dag på olika forum och i det verkliga, bilder och texter om och med våra idoler i Brynäs. Ett minne för livet som nu och föralltid kommer att vara en självklar del mig. Jag fick en tavla på mig och min idol JC utav Eva och dessutom kommer jag att få en signerad klubba, som tillhör JC, eller nja, tillhörde honom, för den kommer att bli min! Bara min!! :)
Av Linda fick jag en urläcker lila blomma i en snyggt målad kruka, med havsmotiv. Den kommer att passa så bra ute i stugan!! Även ett presentkort på Hemtex kom från Linda. Tack mina fina vänner för att ni förgyllde min dag på det sätt ni gjorde det på!
Sen icke att förglömma att jag har fått en kajak av pappa!! Längtar tills vi skall ut och provpaddla med våra nygamla (ja, dom är begagnade) kajaker.

Men min födelsedag var inte slut där, Alexandra och jag fortsatte hem till min lägenhet i stan och tittade på film och chattrade med varandra som vi brukar göra. Vi hade även tänkt spela NHL 11, men faktiskt så orkade vi inte utan det blev sova som gällde och vi tog upp spelandet idag istället. Vi skall träffas senare i eftermiddag också och fortsätta spelandet, men först blir det nog en promenad eller något. Det beror lite på vad vi känner för! Men kul kommer vi att ha iaf, för det har vi ALLTID!!

Nu är det dessutom mindre än en månad kvar till ispremiären för Brynäs, den 1 Augusti :) !!

RSS 2.0