Nytt arbete

Jag vet inte om jag har skrivit om det tidigare, men nu är det så här att jag ska börja ett nytt vikariat. Det är på en Stroke-avdelning här på Gävle sjukhus. Det är i första hand ett sommarvikariat, som med stor sannolikhet kommer att mynna ut i förlängning till hösten. Det gäller att jag sköter mina kort rätt ;)...Nu under sommardelen kommer det att bli mycket nattjobb, så jag kommer att bli en riktig nattuggla. Dock tror jag att det kommer gå bra, då jag nästan har vänt på dygnet nu när jag har varit hemma i nästan 7 månader, så jag är van med långa nätter. Blir det förlängning så skall jag begära att få mera dagtid, så jag inte förblir en nattuggla, då kan det nog bli lite jobbigt. Hur som helst, jag ska börja att gå introduktion den 3 maj, sen kommer det att rulla på...Wiie, vad jag längtar!!

Brynäs IF fotboll

Min tröja som jag ska ha när jag supportar Brynäs IF fotboll






Gävle-Furuvik

Idag startade jag och Eva våran cykelträning inför tjejvasan nästa år. Vi Cyklade mellan Gävle och Furuvik. Den sträckan är ca 13 km, vilket innebär att tur- och retur ger en sträcka på ca 26 km. Det gick skapligt och tack vare att solen inte sken för starkt så var det riktigt behagligt att cykla. Några långa, sega uppförsbackar, både dit och hem, gjorde att man fick känna av, att någonstans därinne i benen finns det lårmuskler, som fick jobba. Hela turen tog ca 2 timmar och då gjorde vi några små korta stopp för att få i oss lite vatten. Nu efteråt känner man en härlig trötthet och en mörhet, som heter duga, i benen. Dessutom är man välförtjänt av en liten tupplur i soffan....:)

2 timmars promenad på Billudden, tillsammans med linda

Jag tänker inte skriva så mycket om vår promenad, visar med bilder istället...det enda jag tänker berätta är att vi startade från bilen ca 13.20 och var tillbaka vid bilen ca 15.30...

Klicka på bilderna för att få dom större.





Frisyrmakeover

Jag hade funderat ett tag, men igår tog jag tag i saken och gick till "frissan" och ville i första hand klippa topparna och färga det i en lila-brun-röd nyans. När den färgen var på plats, så ville frisörskan lägga i kopparfärgade slingor för att få lite mera drag och lyster till håret...okej, så blev det. Medans slingfärgen verkade i håret så ville frisörskan färga och "fixa till" mina ögonbryn...ja, okej då...fy F*N vad det gjorde ont att plocka ögonbrynen, men det blev ett JÄTTEBRA resultat. Sen var det dags att skölja och klippa håret. Resultatet kommer på bild här längre ner.

Allt som allt spenderade jag tre timmar på hårsalongen och hade endast betalt parkering i 2½...men, jag lyckades att undvika p-böter...Man kanske skulle ha köpt en lott igår ;)






Peter Nolander lämnar och Dale Clark kommer

Idag är det bekräftat att Peter Nolander lämnar Brynäs efter 4 säsonger i klubben. Han har varit en bra och stabil back, som var som bäst under sin första säsong. Han har levererat under alla sina säsonger, men har varit ganska osynlig under den senare delen av säsongen 09/10. Vi tackar Peter för hans tid hos oss i Brynäs och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär.

Igår blev det klart att Brynäs värvar en NHL- och AHL-meriterad back, som senast spelade i finska ligan. Han heter Dale Clark, är 32 år och kanadensare. Han är stor och tung, precis en sån back som Brynäs behöver. Han är van att ta mycket ansvar och kommer att ta över Juuso Hietanens backplats. Vi hälsar Dale och hans familj välkomna till Gävle och Brynäs och hoppas att han ska trivas i Brynäströjan och att hela familjen trivs i Gävle!

Tjejvasan

Idag fick jag ett mail från Vasaloppsarrangörerna att min anmälan var registrerad och jag har fått ett vasalopps-ID...Det slutgiltiga startnumret får man någongång i december...så nu är det bara att träna hårt!!

Sista matchen i kvalserien

Igår, söndag åkte jag och Eva med Almtunas supporterbuss upp till Leksand för att se Leksand-Almtuna i den allra sista kvalseriematchen. Det var en rafflande avslutning, som alltid. Flera lag hade chansen att ta sig upp till Elitserien, tillsammans med redan klara Södertälje. Störst chans var det för AIK som med en seger under ordinarie tid skulle ta steget upp. De andra lagen, Rögle, Leksand och Almtuna hade chans, men då skulle verkligen resultaten vara på deras sida. Eva och jag ville förlänga hockeysäsongen lite och eftersom det var en relativt kort resa så passade vi på. Matchen vanns av Leksand med 2-1 och Leksingarna stannade kvar för att se hur det gick i AIK-Växjömatchen, eftersom det var den som skulle avgöra allting. Almtunas supportrar hejade på AIK och Leksingarna på Växjö...AIK vann med 2-0 och den hysteri som Leksingarna för några minuter hade, i och med att dom vann sin match och var uppe i ES, den försvann totalt och trots sin vinst gick supportrarna hem med hängande huvuden...ännu en gång hade Leksands återtåg till ES spårat ur. Det är lite synd, med tanke på vilka matcher det kan bli mellan ärkerivalerna Brynäs och Leksand och dessutom publikfest. AIK kommer att dra folk, men jag är rädd för att många av dom är huliganer som dessutom är värre än djurgårdshuliganerna. Men jag säger grattis till Södertälje och AIK som hakar på ES-tåget som drar vidare till säsongen 10/11. Nu är det bara finalen mellan Dif-HV kvar och jag håller på Dif!

Vilken helg!!

I lördags hade Eva och jag bestämt för att bjuda Linda på bowling, bio och restaurang. Sagt och gjort, vi tre och Micke från Storvik träffades på bowlinghallen strax före 16. Det gick ungefär som vanligt för en annan, men jag lyckades få till 2 strike, det var riktigt nice! Linda blev vinnaren och vi andra tre slogs om placeringarna i mitten...Innan bion skulle börja så var det ca 1½ timme, så vi gick och köpte biljetter och sedan tog vi en promenad bort mot boulognern och satt där på en bänk i solen en liten stund. Vi gick mot filmstaden i lagom tid. Vi såg filmen "Farsan" av Josef Fares och det var den roligaste film jag har sett! Jag skrattade i stort sett genom hela filmen, dock var det ett ögonblick som ryckte i tårkanalerna och som fick minnen om Cita att poppa upp. Jag rekommenderar filmen starkt. Efter filmen skulle vi äta och eftersom det var Lindas kväll så fick hon välja. Det blev Mexikanskt..Ingen av oss hade varit där tidigare och det märktes efter att vi fått in våran cola, då servitören kom och satte en varsin sombrero på våra huvuden...Jag tror ingen av oss har skrattat så mycket som vi gjorde då..kommer bilder lite längre ner på sidan.
Kvällen var dock ung ännu, efter att vi hade ätit, tog vi oss hem till Eva och spelade en tennisturnering på Wiie. En förbaskat trevlig och rolig lördag, som satt perfekt! Det här ska vi göra igen, helt klart...Tack alla inblandade!!!

På söndagen åkte jag och Eva med Almtunas supporterbuss upp till Leksand, men det kommer i ett annat inlägg.


På bowlinghallen


Linda och jag i Boulognern


Micke, Eva och jag


I väntan på "Farsan"


Micke och Eva


Jag och Linda


Ny back

Idag blev det klart att den 19-årige backtalangen, Mattias Ekholm från Mora, kommer att spela för Brynäs nästa år. Ekholm var en av Sveriges bästa spelare i det senaste J-VM som spelades. Många klubbar har varit ute efter hans underskrift, men nu har han alltså valt att skriva på för Brynäs i två säsonger.
Vi Brynäsare hälsar Mattias välkommen till Gävle och Brynäs och hoppas att han kommer att trivas i våran klubb!!

Oj, oj, oj

Ja, den här helgen har varit helt galen! Vet inte riktigt var jag ska börja, men själva påsken gick ju som planerat. Det var på slutet det snurrade till. På annandag påsk åkte jag och Eva ner med två stycken brynäsare ner till Stockholm och Globen för att se på j20-final mellan Brynäs och Leksand. Brynässpelarna såg trötta och sega ut och verkade inte vara riktigt sugna på att försvara sitt guld. Därför vann Leksand ganska rättvist tycker jag. På vägen hem kommer en chockbomb; Eddie Läck sticker till NHL....!!! Vi söker olika källor för att höra om det verkligen är sant eller bara rykten. Inget nytt framkommer förrän på tisdagen (igår), när det står bekräftat på Brynäs hemsida. Eddie Läck har skrivit ett två-års kontrakt med Vancouver. Så vips blev vi av med båda våra kanoner i mål, eftersom även Markan troligtvis sticker. Dock dröjde det inte länge innan Brynäs bekräftade sitt första nyförvärv, nämligen just en målvakt vid namn Mattias modig. Modig kommer från en säsong hos Luleå och har varit mycket bra i deras mål, i allafall dom gånger Luleå har mött Brynäs. Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén har haft ögonen på Modig och ser mycket utvecklingspotential i honom. Likaså har Modig haft en vilja att ha Pecka som målvaktstränare, så troligtvis kommer det att bli ett mycket bra samarbete där. Vi hälsar Mattias Modig välkommen till Brynäs och Gävle och hoppas att han ska trivas hos oss. Samtidigt som vi tackar Markan och Läck för deras tid hos oss och önskar dom lycka till i sina framtida karriärer. Frågan är nu då, vilken annan målvakt kommer till Brynäs, för vi kan ju inte bara ha en...Ja, den som lever får se!

J-18 SM-GULD

Igår på påskaftonen var det dags för Brynäs J-18 att spela final mot Djurgården. Matchen spelades nere i Globen. Matchen var mycket jämn rakt igenom. Brynäs var inte lika starka framåt som bakåt och tvärtom för Djurgården. Brynäs fick första utdelningen, efter drygt halva första perioden, det stod sig länge. I den andra kvitterade Djurgården, men inte långt efter det målet fick Brynäs ett numerärt överläge och det uttnyttjade man till fullo. Efter bara 11 sekunder gjorde man mål. I den tredje perioden tog Dif ut sin målvakt två gånger, det resulterade i 3-1 och 4-1 för Brynäs. Därmed har Brynäs J-18 vunnit sitt första guld någonsin! Bra gjort grabbar! För några av grabbarna väntar idag semifinal-spel med Brynäs J-20 mot Skellefteå. Den matchen går även den i Globen. Återstår att se ikväll om det blir ytterligare en final eller om det blir spel om bronset. Lycka till!!

RSS 2.0