# 62 Mats Lavander - Den norrländska Björnen som är snäll som en catt.

Säga vad man vill om norrlänningar, men jag har en favorit i Brynäs som är norrlänning av högsta klass! Dialekten och enstörigheten är så underbar, dessa korta svar, med endast ett eller ett fåtal ord. Jag tror ingen har undgått att favoriten i Brynäs är en av de som kom till Brynäs inför den här säsongen - från Luleå.

Mats Lavander - Den norrländska Björnen som är snäll som en catt.

Varför är han min favorit då? - Jo, det som föll mig direkt i smaken var den norrländska charmen och på det sätt som han har varit populär i Luleå. Han ställer upp för sina fans och han är som en björn ute på blåbärsjakt när han spelar hockey!

När vi var uppe i Skellefteå för att se matchen mellan just Skellefteå och Brynäs, så kom han fram till oss fyra tokiga fans från Gävle och verkligen från djupet av sitt hjärta sa till oss att vi var underbara som rest så långt för deras skull. Vem smälter inte då?

Han är inte den som gör flest mål, men han grovjobbar och grötar framför mål och styr in ett och annat mål, det senaste mot Linköping i måndags - gissa vem som blev helt euforisk? Jo, just det, JAG!

När han gör mål visar han upp underbara målgester, titta bara på dessa:







Mats Lavander har ett sätt både på och utanför isen som gör att han alltid kommer att vara MIN favorit!




RSS 2.0