Färjestad-Brynäs 4-3

-
Igår klockan 12.00 åkte supporterbussen mot Karlstad. Vi var på väg för att se match mellan Färjestad och brynäs. Vi plockade upp lite folk längs vägen och hade ett matstoppp på MAX i Örebro. Väl framme var vi förväntansfulla över matchen eftersom Brynäs har spelat så bra nu på slutet. Men med fyra ordinarie backar borta och många unga spelare i laget kunde inte Brynäs stå emot ett hetare FBK. Men Brynäs gav ett starkt motstånd och det var dom unga som visade vägen. Färjestad hade fått 2-0 relativt enkelt innan Stephen Dixon kunde reducera till 2-1 i den första perioden. I den andra körde FBK på och gick ifrån till 4-1. I den tredje hade Brynäs fått upp farten och ångade på och kunde reducera till 4-2 genom Jakob Silfverberg och senare 4-3 genom Niclas Andersén, men närmare än så kom tyvärr inte Brynäs som gjorde en mycket stark insats med tanke på utgångsläget i laget. Jessica fick vara med ute på isen och ge pris till matchens bästa spelare i Brynäs - Ove Molin, vilken lycka, tänk om man fått göra det!!

Resan hem gick relativt snabbt och vi var hemma i Gävle igen ca 01.45. Vi hade i allafall roligt, jag, Eva, Jessica och Alexandra. Nästa match är nu på torsdag den 4 februari, då är det bortamatch mot SSK (som vann med 4-2 över HV, nere i JKPG igår!). Nästa hemmamatch är först på lördag den 6 februari, då är det Luleå som kommer på besök...

Fyra av mina inskickade måljinglar blev framröstade:
Simply the Best av Tina Turner - Jackob Markström
Leader of the pack av Twisted sister - Andreas Dackell
Silver av Ted Gärdestad - Jakob Silfverberg
Start me up av Rolling Stones - Jonas Nordqvist
Nu gäller det att Brynäs gillar dom lika mycket som läsarna har gjort!!

Middag med mamma och pappa

I fredags hade jag bjudit hem mina föräldrar på middag. Tre rätter blev det. Stuvade musslor på rostat bröd till förrätt, Fiskgryta med tomat och ägg till huvudrätt samt päron med After Eight och vispgrädde till efterrätt. Det blev rätt så bra faktiskt. Efter en liten stund hade vi Cappuccino med Daimsmak...ganska gott! Trevlig kväll blev det i allafall.

Brynäs-Timrå 4-1

-
Brynäs tog sig an Timrå igår kväll. Båda lagen började starkt, men starkast var Brynäs. Efter mindre än 1 minut gör Stephen Dixon kvällens första mål. Efter ca 8 minuter får Brynäs ett powerplay, men det blir lite hönsgård och Timrå-spelare utmanar mot Brynäs mål. Oturligt träffar ett skott på Somervuoris klubba och sticker in i målet bakom Markström. Den händelsen förvirrar Brynäs-spelarna något och de blir tillbakapressade i några ögonblick. Men i slutet av perioden vaknar Brynäs till och Niclas andersén får till en skitsnygg pass till Magnus Kahnberg som blir fri och sätter 2-1 till Brynäs. Periodvila. Den andra perioden börjar lika bra som den första slutade, nämligen att Kahnberg sätter 3-1 till brynäs, efter bara 38 sekunder. Brynäs tar över och dominerar hela matchen, flera gånger händer det att Timråiterna inte alls hänger med. Dock har Timrå ett par rejäla målchanser, en sådan där puck som Markström tror han har, men den glider sakta mot mållinjen. Turligt nog kom den på utsidan genom starkt försvarsspel av Brynäs. Drygt 2 minuter in på den andra perioden tar Eero Somervuori revansch på det snöpliga självmålet och åker ända från egen zon ner till motståndarnas zon och utmanar en Timråit med en snygg fint och sätter 4-1 i krysset bakom Anders Lindbäck. Det resultatet står sig matchen ut och Brynäs stärkte sin sjätteplats i tabellen.

Nästa match är imorgon, lördag. Då är det bortamatch mot Färjestad och dit går det supporterresa, så en annan kommer att vara på plats nere i Karlstad och se Löfbergs Lila Arena (LLA) för första gången.

Ikväll kommer mina föräldrar hit på middag...förrätt, huvudrätt och efterrätt blir det...Vad det blir....det kommer i nästa inlägg:)

Snöoväder

Idag snöar det som tusan ute och det blåser mycket, så man ser inte mycket ute. Såg precis nu att i skrivande stund är Brynäs fast uppe på en flygplats utanför Luleå...Inte bra, med tanke på att det är hemmamatch imorgon mot Timrå. Fast troligtvis så ser det likadant ut i Timrå, så dom kanske inte heller har så lätt att ta sig hit. Det återstår att se om matchen blir inställd eller inte. Själv ska jag och Eva iväg på simning ikväll, om vi nu lyckas ta oss dit...fortsätter det i den här stilen så vet jag inte...Får snacka med henne sen när hon kommer hem.

Luleå-Brynäs 3-4

-
Luleå började bäst och gjorde mål efter drygt 2 minuter i den första perioden, men Brynäs ville inte vara sämre och Stephen Dixon kunde styra in 1-1. Det stod sig ända till den tredje perioden, där Brynäs ryckte upp sig och kunde gå ifrån med två mål. Målen gjordes av Jonathan Granström och Eero Somervuori. Sen hände något med Brynäs, dom började slarva och när det var drygt två minuter kvar av matchen kunde Luleå reducera och även kvittera under den sista matchminuten. Förlängning, men den blev endast 33 sekunder gammal innan Dixon fick in segermålet och sitt andra för kvällen. 2 poäng till Brynäs och därmed ligger man nu kvar på sjätte plats, men gick ifrån Luleå med en poäng. Nästa match är på torsdag mot Timrå...KAPA TALLARNA!!

I och med dagens OT-seger så ökades vinstsviten mot Luleå på...Brynäs har inte förlorat mot Luleå den här säsongen. Ett möte mellan lagen återstår den här säsongen och det är här hemma i Läkerolen.

Brynäs-Djurgården 4-1

-
Ikväll mötte Brynäs Djurgården hemma och det förväntades mycket folk från Stockholm. Klacken på bortastå var mycket kaxiga och skrek för full hals innan matchen hade börjat. Småungarna muckade gräl. Matchen inleddes i full fart men det var Brynäs som var effektivast, på 3 skott mot mål i den första perioden, så lyckades man göra 2 mål. Det första av Stephen Dixon och det andra kom genom Magnus Kahnberg. I den andra perioden reducerade Djurgården snabbt, efter bara 38 sekunder efter nedsläpp. Men Brynäs tog tag i taktpinnen och ökade på till 3-1, genom Juuso Hietanen. Vid det målet kom en projektil från Dif-klacken rakt in i vår...ett ölglas kom flygandes och senare kom även andra mindre saker flygande, kunde dock inte se vad det var för något. Det resultatet stod sig perioden ut. Poängförsvarande spel av Brynäs i den tredje, men i den absolut sista minuten hade Djurgården tagit ut sin målvakt och därmed kunde Eero "The Hero" Somervuori sätta spiken i kistan...slutresultat, 4-1, så jäkla skönt mot en kaxande Djurgårdsklack...Dock innan seger målet var det en riktigt ful pååkning av Markström från Idioten Ölvestad i Dif, han fick endast 2+2. Detta var dock mer grymt än Dixons "boxningsmatch" mot Johan Andersson i Fbk, där dixon fick 2 matchers avstängning..."Allsvensk domare".

Har skrikit så mycket så nu har jag knappt någon röst kvar ;)

Dala-derby, Leksand-Mora 3-0

Igår eftermiddag åkte jag och Eva till Leksand för att titta på dala-derby. Hur det kom sig? Ja, att få uppleva stämningen. Nu uteblev ju den riktiga stämningen då Mora inte alls var på hugget och inte bjöd upp till daladans. Vi hade fått billiga biljetter via en kompis till Eva som bor i Borlänge och är Leksandsfan. Han kunde inte gå eftersom han skulle jobba. Biljetterna var på hemmastå, men eftersom vi inte gillar varken Mora eller Leksand så stod vi lite avsides. Matchen gick enkelt till seger i hemmafavör - med segersiffrorna 3-0. Vi hade inte berättat något för våran kompis Dan som bor i Leksand, för vi ville överraska honom, då han brukar jobba som publikvärd eller där han nu behövs. När vi kom till arenan gick vi runt och kollade om vi såg honom, men det gjorde vi inte så jag skickade ett sms och frågade var han var. På väg till arenan, fick jag som svar, vilket betydde att han (naturligtvis) inte jobbade igår. Så den riktiga överraskningen uteblev, tyvärr. Men vi stötte på honom när vi gick runt i första pausen och sedan i den andra bestämde vi träff eftersom Eva och jag tänkte sticka när det bara var några minuter kvar av matchen, ville inte riskera att stå i bilkö i flera timmar. Mycket trevligt och kul var det att ses igen! Nästa gång blir förmodligen i mars, när HV kommer på besök till Gävle. På vägen hem stannade vi till i Borlänge hos Evas kompis och drack lite värmande te. Kom hem till min parkering ca klockan 01...Idag väntar ett möte hemma mot Djurgården för Brynäs, det är slutsålt, så det ska bli härlig stämning.

*Är grymt imponerad av Leksandsklacken!! Där har vi mycket att se upp till, vilka stämningsskapare, vilka traditioner. Ja, det är bara att ställa in sig på att klackmässigt kommer vi ALLTID att förlora mot Leksand, NÄR dom kommer upp till ES igen!

Skellefteå- Brynäs 2-0

-
Tyvärr blev det förlust för Brynäs ikväll när man mötte Skellefteå på bortaplan. Man får vara glad att inte siffrorna blev större, för Brynäs hade trots allt inget eget spel. Dom såg sega och trötta ut och var två på pucken hela tiden. Det hade blivit riktigt grus i maskineriet idag. Hoppas bara dom hittar tillbaka till sitt fina spel som dom hade innan kvällens match, så att Djurgården får sota för det här på lördag. När det dessutom ska vara slutsålt....Kämpa på grabbar!

Vi SKA till slutspel!!

Mot nya poäng

Ikväll ska jag och Eva titta på matchen mellan Skellefteå och Brynäs, vi ska vara på Munken, en pub som ligger i närheten av där Eva bor. Förhoppningsvis får vi se ett fortsatt starkt och intensivt brynäs, som krigar allt vad dom kan...Det skulle vara häftigt om poängen kunde fortsätta rulla in nu här på slutet, när allt skall avgöras. Nu är det dessutom klart att det blir supporterresa ner till Karlstad nästa lördag...Hur kul blir inte det då!!!

Eftermiddag en onsdag

Idag på eftermiddagen, träffade jag en av världens bästa ssk-kompisar! Nämligen Leila, som jag har jobbat med på Hilleborg. Hon ville ha hjälp med en sak och hon tyckte att jag var personen för det jobbet :)...Självklart ställer man upp! Vi hade mycket att snacka om då vi inte sett varandra på kanske 3-4 månader, med undantag från i fredags. Vi är fortfarande inte klara så nu på söndag ska jag komma hem till henne och kolla in renoveringen, som inte var klar när vi träffades sist. Vi ska fortsätta där vi slutade idag och hon ska bjuda på mat...blir en perfekt söndag!! Men nu först väntar ett besök på Hilleborg där vi arbetade tillsammans...Har saknat er såååå mycket! Längtar till imorgon!

1250 meter

Idag blev det hela 50 längder eller 1250 meter när jag och Eva simmade på Fjärran höjderbadet. Det var ganska mycket folk och dessutom var det simträning för några ungdomar, vilket gjorde det ganska trångt och vågigt i bassängen. Den här gången var det inte lika jobbigt att simma de första 40 längderna, därför bestämde vi att köra 10 längder till. Kanske vi kommer upp i 60-70 längder, men fler än så tror jag inte vi klarar av. Imorgon ska jag träffa Leila.

Vilken lördag det blev!

-
Igår vid fyra-tiden var jag och Linda bjudna till Eva för en hockey-Taco-Wii-kväll. Vi började med att spela lite Wii och vintersporterna gick väl inte lika bra som tennisen, kan jag säga, haha. Innan nedsläpp mellan Rögle och Brynäs kl 18.30, så åt vi Tacos...Så förbannat gott!

Matchen skulle bli mer underhållande än man hade kunnat ana innan. Rögle gick ut hårt och var överallt hela tiden, men det var Brynäs som gick segrande ur alla perioder. Det började i första perioden när Jonathan Granström skickade in en puck mot mål, som Calle Järnkrok styrde in läckert...Shit, vilken glad Järnkrok det var efteråt, han hoppade upp i famnen på mötande medspelare..kul för honom, hans andra ES-mål! Den andra perioden var inte gammal, ca 20 sekunder hade gått när Stephen Dixon (tillbaka från avstängningen), träffade mål efter pass från Andreas Dackell. Tre minuter senare serverade Dixon en snygg pass till Magnus Kahnberg, som i princip hade öppet mål - 3-0 till Brynäs var ett faktum. I den tredje perioden trodde vi att det skulle bli svårt att hålla ledningen, men tji fick vi, Brynäs satte spiken i kistan genom Jacob Silfverberg. Det höll sig matchen ut. Riktig härlig seger med 4-0 och Brynäs klättrade därmed upp till sjätteplatsen i tabellen och man har elva poäng ner till kvalstrecket, känns ganska tryggt ändå. Brynäs, har med alla olyckliga skador verkligen fått kämpa ihop sig och det har givit resultat...Inget ont som inte har något gott med sig, brukar det ju heta. Brynäs är heta nu och jag tror att de kommer gå långt...Semifinal är rimligt, sen är det ju en sport och i sport vet ju alla att vad som helst kan hända.

Hur som helst så var det en helt underbar lördag, som definitivt kommer att återupprepas!
Tack, Eva och Linda för gårdagen, det var superkul!

Nästa match för Brynäs är på torsdag den 21 januari, då är det bortamatch mot Skellefteå...fortsätter sagan då? Det är något som vi får se...
Nu ska jag fortsätta att städa bort julen!

Brynäs-SSK 4-2

-
Det märktes att det var två lag som ville samma sak igår. Det var mycket grötande runt sargerna och inga direkta avslut från något håll. Brynäs var dock det vassare laget. Det stod 0-0 efter första perioden och man började tro att det skulle bli en målsnål match. Väl i den andra perioden kom första målet för Brynäs och det var Alexander Sundström som nätade. I ett senare boxplay snodde Mads Hansen (som var tillbaka efter ansiktsskadan på okbenet) pucken och passade snyggt fram den till Jonathan Granström, som satte 2-0. Det stod sig till paus. I den tredje kom SSK tillbaka lite i spelet och kunde efter ca 5 minuter sätta sin första puck. Sen blev det ett jagande fram och tillbaka fram till den sista minuten, när SSK tog ut målvakten och spelade 6 man mot 5. Sundström fick tag på pucken och satte sitt andra mål för kvällen och Brynäs tredje mål. Kl stod på 19.03. det kändes därmed ganska klart, MEN när kl hade stannat på 19.37, då stod det helt plötsligt 3-2. Nervöst igen!! SSK fortsatte med målvakten i båset och Andreas Dackell  kom åt pucken och skulle sätta 4-2, men han blir slashad precis när han ska lägga in den i mål. Jaja, vi vann iallafall med 3-2 tänkte alla brynäsare när slutsignalen vann. På tavlan stod det 4-2 och speakern informerade att Brynäs fick ett fjärde mål, eftersom det (tydligen) finns en regel som säger att om en spelare blir slashad när han ska sätta en puck i öppen kasse, så blir det mål, oavsett om pucken är inne eller inte. Så man kan säga att Dackell gjorde mål, fast han egentligen inte gjorde det! Kl stod då på 19.59...Alltså 3 mål inom den sista minuten i matchen!

Positivt från matchen var Brynäs hunger, Hansens comeback, nya backen Ossi-petteri Grönholm gjorde en mycket bra debut i Brynäströjan (han var MYCKET nära att göra mål dessutom).

Negativt från matchen var Andersén skadad i axeln IGEN (Grrrrrr 1), disciplinnämndens sena dom att Dixon blir avstängd i två matcher till, men hans "slagmålskollega" från FBK endast fick avstängning den match som blev automatisk för båda (Grrrrrrrrr 2). Nämndens motivering: Dixon är mer aggressiv i slagsmålet...(Grrrr 3)Pyttsan heller, IDIOTEN från FBK har gått ut i media och berättat hur han hade planerat att "Plocka bort" Dixon, eftersom att Dixon är en av Brynäs viktigaste spelare. Bara att gå ut i media och berätta en sån sak borde innebära 7 matchers avstängning + 5000 i böter.

På lö är det nya tag som gäller, Rögle borta....Den matchen skall ses hos Eva...Tacos och wiie väntar :)

Simning

Ikväll var jag och Eva på Fjärran Höjder och simmade. Vi simmade 40 längder i 25 meters bana, alltså 1 km. Bra jobbat tycker jag, eftersom jag inte har motionssimmat på riktigt på flera år. Det var jätteroligt, men efter halva distansen började man känna i både armar och ben att det var ett tag sen man gjorde något liknande. Men skönt att röra på sig och riktigt trötta ut sig. Efter själva motionssimningen, tog vi lite paus och roade oss i vattenlandet med att åka runt i strömvirveln, simma ute, sitta i ett vattenfall, stå i en massagefontän och tillsist värme i bubbelpoolen. Underbart!! Efteråt bastade vi också, så det blev en riktig helkväll i vattenbubblet...nu ska vi försöka hålla i det här och åtminstone försöka komma iväg 1 gång i veckan, ibland kanske 2 gånger. Man behöver ju inte skoja i vattenlandet varje gång, det kan ju räcka att motionssimma de flesta gångerna, men ibland måste man få toka sig lite också!!

Frölunda-Brynäs 1-3

-

Äntligen, efter 4 år så vann Brynäs nere i Scandinavium. En tredjedel av Brynäs är borta pga skador och sjukdom, men den återstående delen kämpade som idioter för varandra och dom ägde matchen totalt sett. Frölunda hängde inte med. Eero Somervuori, som spelade med en specialhjälm efter sin käkskada, inledde målskyttet efter en riktigt snygg pass från Calle Järnkrok. Det stod sig till första periodvilan. I den andra kvitterade Frölunda, men Ove Molin ökade på till 2-1 ganska kort efter och Brynäs kunde gå in i paus med ledning. Den tredje perioden gav Frölunda mer fart och det var riktigt svettigt att titta på matchen. Lyckligtvis lyckades Brynäs hålla ifrån och dessutom öka på till 3-1 i tom bur, när det återstod lite mindre än 2 min kvar av matchen. Målskytt...Eero "The Hero" Somervuori!! Brynäs har nu lika många poäng som Frölunda, men dom bytte plats med varandra i tabellen eftersom Brynäs har bättre målskillnad. Alltså, Brynäs ligger nu sjua!!

På torsdag, är det SSK hemma i Läkerolen!

Skratta eller gråta?

Vad är det som händer egentligen? Nu har Brynäs drabbats av ytterligare skador + Dixons matchstraff som han ådrog sig i matchen mot Färjestad. Lauritzen blev skadad i den matchen efter en närkamp med en Färjestadsspelare. Ett ledband i ena knät är uttänjt och han beräknas vara borta i 3-5 veckor...Sedan blev tydligen Eero Somervuori också skadad, spricka i käkbenet enligt olika internettidningar. Han ska testa att spela med ett specialskydd, men hur mycket av sin kapacitet vågar han ta ut när han har en bruten käke. Turligt nog har ju Bertilsson kommit tillbaka och nu är ju alla juniorer, som var på VM, tillbaka igen, tur det.

Nu har man, enligt Aftonbladet, hittat en back i Finland. Ossi-Petteri Grönholm, som närmast spelat i finska Kärpät, ska hjälpa Brynäs. Klicka på namnet för att läsa lite mera om nyheten.

Brynäs-Färjestad 0-3

-

Tänker inte skriva så mycket om matchen igår, Brynäs var endast där fysiskt, det mentala var någon helt annanstans. Det började bra, båda lagen var på hugget, så mycket att Dixon och Färjestads Johan Andersson rök ihop efter bara 31 sekunder av matchen. Båda slängde sina handskar, vilket renderar i automatiskt matchstraff. Förmodligen var det med Dixon som hela lagets mentalitet försvann, för efter viktiga Dixons bortfall, var inte brynäs med heller. Matchens behållning var nog den sexiga publiksiffran, 6666.

Nä, nu blir det nya tag på tisdag mot Frölunda, då vill jag se ett mycket revanschsuget Brynäs, som arbetar sönder Indianernas försvar och låter dom göra alla indianare.

Redigering av film

Idag har pappa och jag gått igenom våra gamla videokameraband, tillsammans med en kille på en affär där dom gör gamla, egna filmer  till helt nya. Genom att dom blir brända till DVD-skivor. Vi har gått igenom filmer från olika semestrar, ridkurser och födelsedagar och framför allt, filmer på våran älskade, söta Citrus. !5 band gick vi igenom, vardera på ca 90 min. Visserligen var inte alla banden fulla, men det kommer att bli ett antal timmar film som vi ska gå igenom sen när det är klart. Det var så jäkla roligt att se hur man såg ut för ca 15 år sedan:)

J-VM Bronsmatch och Final

Sverige ställdes mot Schweiz i bronsmatchen och svenskarna visade från början vilka det var som skulle vinna. Efter första perioden stod det 5-0 till Sverige. Sedan slappnade dom av något och tillät Scweiz att komma in i matchen, iallafall målmässigt, dock var det aldrig någon fara. Sverige vann tillslut med klara 11-4 och tog därmed medalj för tredje året i rad. Det är bra jobbat!

Finalen spelades mellan USA och Canada och självklart hoppades jag på USA, då jag anser att Canada tycker att dom är förmer än andra nationer när det gäller hockey, det kanske dom är, men ibland är det riktigt löjligt hur dom agerar i vissa frågor...t.ex omklädningsrum, träningsmiljöer m.m. allt för att dom ska ha det bästa. Dessutom skulle egentligen VM gå i Tyskland i år, men Canada hade köpt upp det, bara för att kunna få hemmaplan igen.

Det var en jäkla fart i matchen och man fattar inte hur dom hinner med. Canada tog ledningen med 1-0 i den första perioden, men USA kvitterade och tog kort därefter ledningen med 2-1, innan perioden var slut stod det 2-2. I den andra ökade USA på ledningen, men Canada svarade och efter perioden stod det 3-3. I den tredje fortsatte USA att trycka på och kunde trycka in 2 mål till, alltså 5-3 i USA favör. När ca 3 min återstod kom Canada tillbaka och kunde reducera till 4-5 och någon minut senare kvittera till 5-5. Matchen gick till förlängning och 4 min in på förlängningen drog USA det längsta strået och sköt segerpucken i mål och HELA arenan blev dödstyst, så häftigt.

GRATTIS USA till Guldet och för att ni bröt Canadas segersvit!
Men akta er, nästa år kommer juniorkronorna igen...

J-VM Sverige-USA 2-5

Tyvärr förlorade juniorkronorna mot USA i semifinalen, mycket beroende på att dom hade domarna emot sig. Usa fick gå strafflösa efter flera solklara utvisningar, bl a en självklar straff när Silfverberg kom fri och blev hakad och fälld av 2 stycken motspelare. Sverige däremot fick både matchstraff och boxplay i fem minuter. Att svenskarna spelade dåligt efter det kan man förstå...så värdelöst när domarna inte håller jämn standard. Men men, det är ju som det är och nu ikväll/natt spelas bronsmatchen mellan Sverige och Schweiz. Får hoppas på seger där istället.

Brynäs-Modo 3-2

-

Igår kom Modo på besök och det var pay-back-time för Brynäs. Det var en roman som lästes upp när speakern informerade om skadelistan på Brynäs, 8 spelare borta(varav 3 på J-VM). Brynäs började ganska svagt och var ofta 2a och 3a på puckarna och Modo ledde därför ganska rättvist med 1-0 efter den första perioden. I den andra klev ett mycket hungrigare Brynäs ut på isen och efter drygt 6 minuter kunde Kahnberg sätta kvitteringen, snyggt i ena krysset. Ca 38 sekunder senare laddade Lauritzen sin bössa och han sköt 2-1 pucken i samma kryss (såg ut som samma nätmaska dessutom), som Kahnberg. Brynäs trummade på med sina knappt formbara kedjor...Mycket starkt jobbat! Tyvärr kvitterade Modo ca 4 minuter innan periodvilan. I den tredje fortsatte tigrarna sitt krigande och vek sig inte för någonting och 8 minuter in på perioden fick Granström avgöra, genom att sätta 3-2. Det var 12 lååånga minuter kvar, men Brynäs fixade det och krigade som tusan för att vinna. Nu är det 6 poäng ner till Modo på 9e platsen, SKÖNT.

Sundqvist spelade med galler efter den ansiktskada som han fick nere i jönköping i lördags, när han fick en skridskoskena i ansiktet.

Nackdelen med att brynäs sliter så hårt nu kan vara att spelarna som får extra mycket speltid, kan komma att slita så hårt att dom inte orkar eller blir skadade när serien börjar dra ihop sig. Men, vi får se hur det slutar, det är iallafall mycket starkt jobbat!!

HV-Brynäs 4-3 OT

-

Igår morse åkte jag, Linda och Eva ner till  Jönköping för att se Brynäs möta HV. Vi åkte med Lindas pappas bil, en jeep. Det var snöigt och halt nästan hela vägen ner. Det klarnade upp närmare Jönköping. Våra kompisar från Dalarna som vi trodde inte skulle åka ner ( i så fall hade vi åkt med dom), skickade sms under vägen, där det stod att dom var på väg ned!!

Matchen började skapligt, men det var HV som var starkast, dom gjorde 2 mål i den första perioden med ca 20 sekunder mellan. I den andra blev ytterligare en av Brynäs backar skadade - Jörgen Sundqvist, fick en skridskoskena i ansiktet och fick sy 18 stygn. Dessutom fick HV utdelning igen vilket betydde 3-0 och de flesta trodde nog att loppet var kört. Men en annnan har ju upplevt världens upphämtning av Brynäs mot Rögle (säsongen 08/09, borta mot Rögle - upphämtning från 3-0 till 3-4 i tredje!!!!!!). Efter 5 min i den tredje stänkte Granström in reduceringspucken till 3-1, en minut senare fixade Kahna 3-2 och lyckan blev total när Järnkrok satte 3-3 efter femton minuter....detta höll sig till periodens slut och vi hade iaf en poäng. Förlängningen lyckades tyvärr gå till hemmalaget, men en pinne fick vi!! Vi ligger fortfarande 8 i tabellen, 3 poäng före Modo, som vi möter på måndag hemma i Läkerolen, VIKTIG MATCH!!

Efter matchen åkte vi alla tre hem till Marcus, som bor i mjölby. Vi blev bjudna på mat och en sovplats, för att slippa åka hem i mörker och direkt efter matchen.

I natt SKA Juniorkronorna vinna över USA, detta har INTE hänt sedan 1996!!!!
RYSARE!!!

Nyårsfest

Igår var det sista dagen på 2009, den sista dagen på 00-talet. Jag, Eva, Jessica och Linda hade en fest hos Linda. Vi åt god mat och drack gott. Vid 20 var det J-VM match mellan Sverige och Finland. Sverige räddades i första perioden av Markström, då Finland vann skotten med 26-3(!). Sedan jobbade Sverige upp sig och kunde vinna matchen med 7-1, vilket betyder att Sverige nu har gått direkt till semifinal och slipper spela kvartsfinal. När matchen var slut fortsatte vi festandet för att sen vid tolvslaget skåla in det nya året. meningen var att vi skulle göra något på stan efter det, men det var så mycket snöande och dessutom kallt, så vi drog bara en repa runt stan och förbi Läkerolen. På vägen hem droppade Linda av oss en efter en. När jag kom hem tittade jag på lite film och somnade nog vid 03-tiden.