Nyförvärv och förluster

Idag klockan 14.00 avslöjades Brynäs första nyförvärv inför nästa säsong. Det blev, som förväntat, Magnus Kahnberg från Frölunda och han har skrivit på för två säsonger. Ska bli riktigt kul att se om han får nytändning i sitt nya lag och blir en riktigt stor förlust för Frölunda. Vi Brynäsfans hälsar Kahnberg välkommen hit till Gävle och Läkerolasken.

Sedan verkar det vara mer eller mindre klart att Jonathan Carlsson sticker till NHL och Chicago Blackhawks. Tråkigt för oss fans, men fantastiskt kul för "Jonte", bara att önska honom lycka till på andra sidan Atlanten!!!

J20 mot guldet!!

Det var med spänning jag hade sidan med resultat i J20- finalen framme, nervöst som sjutton. Speciellt när HV tar ledningen med både 1-0 och 2-0. I den andra perioden reducerar Brynäs till 2-1, men snopet nog står det 3-1 när perioden är slut. Period 3 innebär en målkavalkad för Brynäs, man gör hela 4 mål, varav 3-3 och 3-4 kommer inom 13 sekunder. Hela sammandrabbningen lagen emellan slutar med ett mål i öppen kasse för Brynäs, alltså 5-3 till bortalaget BIF!!!!

Nu är det bara att ösa på i nästa match på onsdag så att guld nr 13 kommer hem till Gävle!!!! Lyckas man inte då, så får man ta hem guldet på torsdagen istället!!!

Go Brynäs J20, GO!!!!

Ibland blir det för mycket

Inte nog med att jag hade jobbat som en dåre i helgen. När jag var på jobbet idag, fortfarande trött sen helgen, ringde chefen och frågade om jag kunde tänka mig att jobba ett eftermiddagspass efter dagens pass. Att jobba från 8-21 när man har jobbat i helgen....hmmmm....tror inte jag orkar det sa jag och fick då istället ett extrapass på ons. Ja, men det kan jag iallafall acceptera, då får jag ju en dag ledigt mellan passen.....Vad känns bäst? Att jobba 13 timmar när man är trött redan vid lunch och få 2 dagar ledigt? Eller att jobba 8 timmar per pass med en dags ledighet mellan?....För mig var det enkelt...8 timmar per pass med en dags ledighet mellan....så alternativ 2 blev det...

Final 1

Ikväll är det dags för brynäs J20 att ta sig an HV71 J20 i den första, i bäst av tre matcher, nere i Jönköping. Ska följa matchen via internet...

Sommartid

Inatt skulle klockan flyttas fram en timme och det kändes ju lagom kul för en annan som skulle upp och börja jobba kl 07.00 (klockan 06.00, egentligen). Dagen har varit ganska lugn för mig så jag har hjälpt en kollega som hade ganska mycket att göra, tänk så olika det kan vara på olika områden. Nu, när passet började gå mot slutet, så kändes det i ögonlocken att jag inte fått tillräckligt med sömn. Ska jobba ett dagpass imorgon också, sen är det två dagars ledighet. Ska bli så skönt och välbehövligt...
 

Tyngden i mitt huvud har släppt

Jag hade riktig huvudvärk imorse, kände ett lågtryck i skallen. Det har lättat nu och mitt huvud spränger inte längre. Jag avundas inte de människor som får dras med riktig migrän - det måste vara ett riktigt helvete. Själv har jag ögonmigrän, som tur är inte ofta, när man ser blixtrar som fladdrar förbi ögonen, antingen lodrätt eller horisontellt sedan kommer huvudvärken. Ibland får man en blind fläck också. Nä, nu känns det som sagt bättre så jag ska väl kunna tänka ordentligt på jobbet i eftermiddag.

Han som hägrar i mitt liv har även han haft en stor del i att jag känner mig bättre nu...

Jobb i helgen

Den här helgen är det jobb som gäller. Idag är det ett eftermiddagspass och imorgon ett förmiddagspass. För övrigt så ska jag inte göra så mycket. Har inte någon större lust med någonting.

BRYNÄS J20 I FINAL

En tuff semifinal skulle det bli även idag. Brynäs tog en tidig ledning efter endast 20 sekunder i den första perioden. Sedan var det matchen igenom många chanser åt båda hållen. När Djurgården kvitterade och sedan satte ledningspucken så verkade dom närmast att ta sig till final, då de såg mycket hetare ut än Brynäsarna. Men skam den som ger sig, 2-2 kom och det resultatet höll sig matchen ut. En jobbig förlängningsperiod väntade och även där var det målchanser åt båda hållen,  men även förlängningsperioden förblev mållös. Dock verkade Brynäs starkare med sina 15 skott på mål mot Djurgårdens 4. Nu väntade straffar; först 3 stycken straffar från vardera lagen och skulle det fortfarande vara oavgjort då så skulle det bli "sudden" i straffar. Det blev mycket riktigt sudden i straffar och Brynäs skulle börja den fjärde omgången. Kapten Klas Leidermark var den som skulle sätta straffen och det gjorde han, sedan var det dags för en Djurgårdare som inte satte sin chans och högen av glada och lyckliga Brynäsare var ett faktum....På måndag spelas den första finalmatchen mot HV71 i bäst av tre matcher, nere i Jönköping. På onsdag spelas final nummer 2 här i Läkerol och det är ju ett måste att gå dit och titta...

Ikväll är det Let´s Dance final.............Jag säger bara, Heja Magnus!!!

Semifinal 2

Ikväll var det vinna eller försvinna för Brynäs J20 mot DIF. Först hade diffarna 1-0 och brynäs kvitterade, sedan gjorde Brynäs 2-1 och hade ledningen en bra bit in på 3:e perioden. När ett fåtal minuter återstod kvitterade diffarna till 2-2 och det blev sudden....Väl där tog det inte många minuter för Brynäs att sätta 3:e målet och fixa en 3:e och avgörande match imorgon. Har Brynäs turen och skickligheten på sin sida imorgon så blir det ett möte i finalen mot HV 71, som redan har spelat till sig en finalplats.


Anders Lindbäck till timrå IK

Ja, nu är det officiellt, Anders Lindbäck lämnar Brynäs, till nästa säsong, för att flytta till Timrå. Det känns riktigt tråkigt att han ska flytta norrut, men som han säger själv, så är det bra att flytta för nya tag och utvecklingsmöjligheter. Vi Brynäs fans kan inte annat än tacka Anders för en suverän avslutning på den här säsongen och vi önskar honom lycka till i sin nya klubb, dock inte, när Timrå möter Brynäs...

Man blir bara tom

Idag har jag upplevt något som jag aldrig tidigare gjort, nämligen att vara med när en människa tar sitt allra sista andetag. Döden har jag träffat på många gånger genom att jag har ett sådant yrke, där det händer lite nu och då, men jag har aldrig varit med vid sista andetaget. Oftast kommer man in i ögonblicket efter, när man är sjuksköterska, men den här gången hade jag "turen" att få vara med. Det hela gick lugnt till, så det var inga direkt akuta sekvenser med, men den speciella situationen som döden innebär är alltid jobbig oavsett om man är anhörig eller är en personal som jobbar med detta. Känslan efteråt för de anhöriga innebär alltid en stor tomhet som sprider sig när den första fasen av chock har lagt sig, även för oss personal inom yrket finns känslan av tomhet även om vi är "vana" och stöter på döden oftare än vad folk i allmänhet gör. Döden är något som man aldrig kommer att vänja sig vid, man får bara nya erfarenheter....

förlust i första semin

Tyvärr så förlorade J20 i den första semifinalen mot djurgården, 5-4 efter straffar.....Straffar är bara slumpen som avgör...grymt, sa grisen...

Söndagsångest

I natt sov jag inte mycket, somnade förmodligen strax efter 23, men när jag fick upp ögonen så stod inte klockan på 06.15 utan mellan 01 och 01.30...shit, nu har söndagsångesten slagit till igen. Jag försökte med alla knep jag kan, men inte blev jag tröttare för det (snarare tvärtom), förrän närmare den tid larmet var inställt på mobilen....typiskt!!! Som tur var så fanns det att göra på jobbet, så det var ingen risk att hamna i dvala där i allafall. Nu gäller det att hålla sig vaken tills de är dags att sova ikväll, annars blir det samma visa i natt.

Det har snöat mer eller mindre hela dagen idag...jag älskar snö, men nu börjar jag bli trött på det här....hoppas prognosen för helgen stämmer, varmare väder.....Nu längtar jag ner till Strömstad...det är 13 (!) veckor kvar.....puuh!! Känns något avlägset just nu, men samtidigt går det snabbt...Om man tänker bakåt så var det nyår för 13 veckor sedan!!

Ikväll spelar Brynäs J20 första semifinal-matchen, i bäst av 3, borta mot Djurgården! Hoppas inte Rådbjer dömmer matchen bara...! Resultat kommer senare...

Eva och jag åkte till Kungsberget

Det var perfekta förhållanden för en underbar skiddag...lagom kallt, lagom mycket sol och moln och inte mycket folk i backen...Det var så pass att vi inte behövde stå i liftkö en enda gång och i backen kunde man ta ut svängarna ordentligt om man ville det. Jag fick till några riktigt bra carvingsvängar. Det är en undebar känsla när man får in ett eller ett par riktiga skär, känslan av att man flyter fram på snön...det är riktigt häftigt. När klockan började närma sig 15, var det som om benen bara sa ifrån, då började det kännas att det var länge sedan man åkte senast. Trötta satte vi oss i bilen och åkte till Järbo krog och åt, innan färden fortsatte mot gävle igen. Riktigt kul hade vi och det här är ett måste igen...blir det inget mer den här säsongen så blir det definitivt nästa säsong..

Kommer nog somna ovaggad ikväll...!

Vi hoppade bion den här gången

och gick på Wayne´s  istället. Jag hade ju inte hunnit äta någon lunch så det blev en kräftsallad med en fruktsmoothie (med mest smak av hallon) där istället. Det är ett riktigt bra utbud av sallader på Wayne´s, många olika varianter att välja bland och idag fastnade jag som sagt för en kräftsallad. Kaffe ville vi ha någon annanstans så vi gick vidare till Helt Enkelt, Leila som körde bil tog en vanlig kopp kaffe, medans jag slog till med Helt enkelts egna kaffe drink....Kaffe, PäronCognac, Bailey´s och på toppen vispad grädde...hade aldrig provat den tidigare....kan säga att det inte var den sista gången heller...:)

Nu blir det till att slappa framför Robinson på TV ikväll och sen om det blir någon bra film....måste ju ladda inför Kungsberget imorgon. Ska försöka vara hos Eva senast klockan 9.00 så vi hinner i tid, ska hämta mina skidor hemma hos mina föräldrar först också...ska bli riktigt kul.....!!

J20 i semifinal

Spännande match det blev...Brynäs hade 3-1 tills den sista minuten i 3 perioden började då stod det 3-3....när 4 sekunder återstod hade Brynäs 4-3......

Fullspäckad helg

Den här helgen blir det inte mycket vila. Det börjar redan ikväll med kvartsfinal spel mellan Brynäs J20 och LHC J20. Vinner Brynäs så avancerar de till semifinal :)....Sedan blir det hem och ladda inför hästarna som jag ska till imorgon på förmiddagen. Snabbt hem igen och äta lite för att sedan göra mig i ordning inför biobesök med Leila, vi ska se "Män som hatar kvinnor"...kanske hinner vi klämma in en fika före...eller efter...eller kanske både och..;)...

På söndag är det inplanerat slalom i Kungsberget med Eva, så det blir inte mycket att pusta ut på...puuh...nästa vecka jobbar jag måndag-torsdag (varav ensam på onsdag) ledig på fredag och sen jobb lördag, söndag och måndag....låter tufft så här i slutet av den här veckans arbete, när man är som allra tröttast...men, men...sånt är livet ibland...får man aldrig känna på den tuffa sidan så lär man inte veta när man upplever den milda sidan av livet....

Nu ska jag ladda för junishockeyn.....resultat från matchen dyker upp så småningom!!!

Till dig...

Remember M
Remember E
Put them together and Remember ME


Älska mig mest när jag förtjänar det minst,
För det är då jag behöver det som bäst.



Markström i tre kronor

Jacob Markström är, enligt hockeyligan, uttagen i det tre kronor som ska ha träningsläger på Gotland!!!

Våren kanske kommer ändå

Idag har det varit en alldeles strålande solig dag. Solens strålar värmde verkligen marken och den tinande snön rinner fort bort...Dock tror jag att det kommer något eller några bakslag innan den riktiga våren anländer. Men för att vara riktigt ärlig så hoppas jag att våren väntar en vecka. Eva och jag har planerat att åka slalom i Kungsberget på söndag och det är inte kul att åka slalom i slasksnö, så det får gärna vara några minus då...

På fredag ska jag och Eva titta på slutspelshockey i Läkerol arena, nämligen Brynäs J20 som tar emot LHC J20 i den andra kvartsfinalen...!

Forza mot Guldet!!!!!!!!!

Äntligen fick jag mitt medlemskort

Idag har jag varit ute och ätit lunch på golfrestaurangen med mina arbetskompisar. Vi skulle tacka av våran chef som har fått en lite högre tjänst och därmed flyttar ifrån oss på Hilleborg. Hon kommer ju fortfarande att vara våran chef, men det är sorgligt att inte ha henne i närheten längre..

När jag kom hem från restaurangen låg kuvertet på golvet innanför dörren, kuvertet med mitt nya medlemskort till Brynäs IF. Nu är jag äntligen ständig medlem...Fick värsta vimpeln med också...den ska få sitta på ett alldeles speciellt ställe...Nu kommer den här dagen rulla på snabbt...

Ska jobba ett kvällspass ikväll så jag ska sticka iväg hemifrån ca 14.30...

My life is good!!

Trevlig helg!

Mina föräldrar kom hem från Fjällkällan, som ligger någon km utanför Funäsdalen, i lördags eftermiddag. Där har dom varit i en vecka.

I lördags natt kom en kompis från Leksand hit och sov över, han hade varit på hockeymatch uppe i Timrå (Timrå - HV71) och sett HV vinna på övertid genom en märklig händelse (en timråspelares skridskoskena lossnade, han snubblade och tappade pucken, en HV-spelare kunde ta pucken och någon sekund senare avgjordes matchen). Han gjorde en mellanlandning här i Gävle på vägen hem och efter lite film och kvalseriehockey på TV så åkte han hem till Leksand igår.

Den här veckan ska jag nog gå på bio med en arbetskompis, vi ska se "Män som hatar kvinnor" - ruggigt värre - men den verkar otroligt bra. Jag får återkomma med en recension.....

Tur eller otur

Ja, fredag den trettonde är ju min lyckodag och jag hade några lotter som jag löste in....det blev vinst, men jag gick back ändå :) Jaja, det är ju skrapandet som är det roliga...

Semester

Ja, då var det slut för Brynäs del i säsongens slutspel....vad jag kunde höra på webradion så vek dom inte ner sig en sekund av matchen. Så det hela slutade iaf med flaggan i topp för Brynäs och flaggan på halvstång för fbk, då dom påstod sig vara överlägsna Brynäs. Klart, de var dom med 4-0 i matcher, men resultatet från varje delmatch var det definitivt inte!! Nu är det bara att bygga vidare för nästa säsong och öka på säsongsmålen!

Nu får j20-laget ta över och satsa högt i sitt slutspel!!

Kvartsfinal 4

Imorgon är det dags för kvartsfinal 4 mellan Tigrarna och vargarna. Som det ser ut nu så kommer inte Brynäs ha en chans mot ett mycket starkt, konkurrerande kaffelag. Efter de otaliga chanserna våra kaffebönor hade igår och den otur med marginalerna på fel sida, så är det nog få som tror på mirakel. Jag är en av dom som har svårt att tro på mirakel, men som troget Brynäs-fan så ger jag aldrig upp hoppet om en fortsättning i årets slutspel. Hoppet upp till stabil mark är 4 matcher bort och en evighet av diva-överlägsna färjestadsvargar. Risken att våra tigrar irrar bort i vargarnas skog är stor och livlinan är nästintill brusten. Morgondagens match kommer att kännas som en lång väntan på att livlinan brister eller så infaller det mirakel som gör att livlinan åter sammanfogas och orkar lyfta tigrarna i ytterligare ett matchscenario. Alla vi trogna Tiger-fans har ett antal jobbiga timmar framför oss imorgon...men jag ska passa på att njuta ordentligt, för det här är troligtvis säsongens absolut sista match.....

Säsongens sista hemmamatch?

Nu är det bara att ladda ordentligt till dagens match, för det kan vara den sista i läkerolen på flera månader. Det ska bli riktigt kul att se tigrarna slåss tills klorna ryker och isen smälter (nästan)... Hoppas att det är tillströmning på läktarna också så att grabbarna på isen kan känna vårat stöd....

Snart är det dags, nu ska jag ladda så in i bomben!!!

Trött

Igår gjorde jag inte så mycket väsen av mig, hade en riktig trött-dag....Det började efter att jag hade varit ute i Lervik och haft min ridlektion....jag var så spänd i axlarna och hade en alldeles för pigg häst...efter lektionen fick jag knappt av sadeln för så fort jag fick armarna över axelhöjd så värkte det som tusen nålar.  Till råga på eländet fick jag höra att en av mina favorit hästar, Pescadito, har fått lämna jordelivet, men samtidigt han har haft så mycket problem med ryggen och ofta fått stå över, vad hade han för liv egentligen, nä, det var skönt för honom att få somna in 19 år gammal.

Matchen igår hörde jag på webradion och mer partiska kommentatorer får man leta efter, de sa inte ett bra ord om Brynäs, bara en massa om hur bra fbk spelade. Hmmm, riktigt dåligt. Men som man kunde uttyda iaf så var brynäs mycket bättre och mer taggade igår än i torsdags. Det gör det ännu mer intressant att gå på matchen på måndag. Speciellt om det är säsongens sista, tänk om man kunde få se en fullsatt och kokande läkerolask, bara för att visa våra tigrar att vi älskar dom genom allt! Det jag har så svårt att förstå, det är att publiken sviker när det går sämre än bra....det är ju då som laget behöver stödet från oss!! Det räcker inte med att medlemmarna i laget stöttar varandra, de behöver stödet från alla, supportrar, fans, publik och media.

Nä, på måndag ska det bli årets höjdpunkt och kan tigrarna vråla högre än vargarna ylar, då blir det bara grädde på moset på den här underbara säsongen!!

Sommaren är räddad

Idag fick jag schema inför sommaren, det är så skönt att veta vad man ska göra i sommar. Det kan vara riktigt frustrerande dom gånger man inte vad man har att vänta inom den närmaste framtiden, men nu har jag min väg utstakad ända till mitten på september...så jäkla skönt!!

Matchen igår tänker jag inte kommentera mer än att säga: hur kan man förvänta sig att Brynäs ska komma ut och vinna över Färjestad när allt och alla bara trycker ner dom under isen. Dom har varit nederlagstippade hela säsongen och ännu mera nu, det fattar väl alla att det sätter sig som ett mentalt lås även om det inte sägs rakt ut....

Nu drar det ihop sig...

Nu är det bara drygt ett dygn kvar innan slutspelspucken släpps i första kvartsfinalen mellan Brynäs och Färjestad...Det är så härligt att kunna säga att vi är i slutspel istället för att titta uppåt, nedifrån det djupa kvalträsket. Vi Brynäsanhängare har längtat efter det här länge och nu är vi äntligen där. Personligen så bryr jag mig inte om brynäs åker ut i fyra raka matcher, för laget har uppnått säsongens mål så allt som sker nu är bara extra bonus. Visst skulle det vara kul om de lyckades ta sig till semi och final, men jag tror faktiskt att Färjestad är för starka för brynäs....Men man ska aldrig säga aldrig....i ett slutspel kan allt hända och Brynäs har ingenting att förlora...som sagt just nu är allt som sker extra bonus.....

Längtar till kl 19 imorgon...!!!

YES

Nu är det klart att jag kan gå på första slutspelsmatchen...Det ska bli så jäkla roligt....Jag längtar som en tok dit!!!


Slutspelsvalet

Ja, man blev ju riktigt överraskad av FBKs val...haha, eller inte...Hade dom INTE valt Brynäs, då hade jag blivit riktigt förvånad. Övriga val: LHC valde SAIK, Frölunda valde Luleå och HV fick Timrå...

Nu är vi snart igång!!!


J20-match

Innan Johanna skulle med tåget i eftermiddag så passade vi på att se lite mera hockey, nämligen en J20-match, Brynäs mot frölunda...Brynässeger med 4-0...När vi satt där kom Markström, Sundström och J Carlsson och gick förbi...Carlsson hejade, men inte de andra. I första pausen skulle Johanna köpa en korv och hon hamnade nästan bakom Sandin i kön...När matchen var slut såg vi Ove Molin och Rolf Lassgård....Härligt med folk som stödjer alla kategorier av Brynäslag...

RSS 2.0