Tjejvasan

Jag såg ett program om tjejvasan idag. Det ser väldigt kul ut, jobbigt och slitigt, men kul. Jag tänkte direkt att det ska jag ha som mål till nästa säsong - Jag ska köra tjejvasan. Har inte tänkt på den alls förut, men nu fick jag en knäpp på näsan att göra något. Tre mil ska jag nog klara av, bara jag börjar träna inför den i lagom tid. Har ju faktiskt börjat redan även om det inte är på längdskidor, genom att jag simmar 1 km en gång i veckan. Får ta tag i saken och passa på att åka lite skidor nu när snön fortfarande finns kvar...Kanske passar på att köra lite i Hemlingby på onsdag, när jag ändå är i dom krokarna när bilen skall besiktigas.

Hoppas jag får någon med mig på hela karusellen, det är ju inte så kul att åka själv och dessutom kan man peppa varandra:)

Brynäs-Frölunda 1-3

-
Ja, vad ska man säga om matchen igår kväll? Inte mycket...Brynäs verkade fortfarande ha OS-uppehåll, för dom var inte med i matchen...dock gjorde Jonas Nordqvist ett mål som betydde 1-2 och Brynäs fick lite energi. Det hjälpte inte mycket och när man knappt lyckas göra mål i PP på sju försök...då är man inte värd att vinna heller. Matchens behållning var iallafall att Frölunda hade glömt sina tröjor i Göteborg och fick spela i Brynäs gula träningströjor. Det kanske var därför som Brynäsarna inte riktigt var med...dom kanske trodde att det var ett träningspass inför publik...

Dalatripp med Linda

Igår åkte jag och Linda på en liten dalatripp. Vi hade som mål att åka till Rättvik. På vägen stannade vi och åt lunch i Leksand på en pizzeria som heter Amore. Sedan åkte vi till Rättvik för att leta turistmål och vi såg på en gång ett ställe vi bara skulle gå på. Långbryggan hette den och den var verkligen låååång. Isande vindar och sol. Helt underbart vackert och vi bestämde på en gång att hit ska vi åka igen i sommar. Bryggan låg precis vid turistbyrån så vi gick in där för att titta på en karta var Dalhalla ligger och det visade sig att det var inte alls långt ifrån där vi var, så vi passade på direkt att åka dit. Väl där så kunde vi bara se en inhängnad för det var långt ifrån öppet..hehe, men nu har vi varit där och vet hur vi ska åka sen i sommar, när det är öppet. För dit måste vi igen eftersom det måste vara riktigt läckert med en scen mitt i ett gruvschakt. Sedan, på vägen hem stannade vi på kupolen i Borlänge och jag köpte ett par nya skor, basketdojjor :)...

Jag tog 10 bilder med mobilen, dom kommer här...

Pizzeria Amore i Leksand.

Stationshuset i Rättvik.

Långbryggan i Rättvik.

Väntkur längst ute på Långbryggan.

Längst ute på Långbryggan.

Utsikt mot Rättvik med en slalombacke i bakgrunden.

Utsikt mot Rättvik från Långbryggan.

På väg tillbaka igen...man kan skymta bryggan litegrann åt vänster.

Långt därborta ligger fastlandet.

Utanför Dalhalla! Men...Vi var visst lite för tidiga...:)

Snöskottning i stugan

Så här såg det ut idag när pappa och jag var i stugan och skottade snö...






Ett silver, ett guld och ett brons...

...har tillkommit till medaljfamiljen. Ett silver genom Anna Haag på damernas skiathlon 15 km (7,5 km klassisk stil + 7,5 km fristil). Guld och brons blev det genom Marcus Hellner och Johan Olsson på herrarnas skiathlon 30 km (15 km klassiskt + 15 km fristil). Hela svenska laget körde verkligen för varandra. Anders Södergren och Marcus Hellner hjälpte Johan Olsson som låg i täten från skidbytet, genom att ligga först i klungan bakom och hålla farten nere. Väl på upploppet drog Hellner ifrån och kunde vinna med flera meter, tvåa blev Angerer från Tyskland och trea blev Johan Olsson....mycket häftigt att se!!

Blir det flera medaljer?
Ja, den som lever får se...



3 Guld
1 Silver
2 Brons

2 Guld och 1 Brons (hittills)

Snart har det gått en vecka av OS borta i Canada. Hittills har Sverige 3 medaljer, 2 guld och ett brons. Det första guldet togs av Charlotte Kalla (längdskidor) på distansen 10 km fristil, dagen efter var det dags för guld nummer två och det kom genom Björn Ferry (skidskytte), på distansen 12,5 km. Bronset vanns av Anja Pärsson efter två bragdåk i störtlopp -slalomkombinationen. Hon hade dagen innan ställt upp i grenen störtlopp och i det kraschat våldsamt i ett hopp. Det såg riktigt fruktansvärt ut, men tack och lov blev det bara en lårkaka i vaden och att hon är blå över hela kroppen. Hela Sverige drog efter andan och så även resten av de som tittade på störtloppet. MYCKET starkt av henne att våga ställa upp i kombinationen dagen efter. Dock hade hoppet i banan byggts om för att bli "säkrare". Hon var mycket väl värd detta brons. Under kommande vecka får vi se om det blir fler medaljer, eller om det stannar vid tre stycken.

Sammanfattning av helgen

Var ska jag börja....Jo, natten mellan fredag och lördag var det dags för OS-invigning. OS går i Vancouver i Kanda, vilket gör att det mesta sänds nattetid eftersom Kanada är 9 timmar efter oss. Så kl 03.00 tittade jag och sov om vart annat. En Georgisk rodelåkare hade tidigare under dagen kraschat in i en betongpelare i ca 145 km/h., under ett träningsåk..Han avled strax efter, endast 21 år gammal. Han hyllades av hela världen under invigningsceremonin. Sedan var det ett antal uppträdanden och det mest fantastiska var ett uppträdande av en person, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, med Leonard Cohens "Hallelujah". Det var iallafall värt att vara vaken.

Senare mitt på lördagen fick jag ett sms av min kompis Dan som är HV-fan och bor i Leksand, att han och han syster var i Gävle en kort sväng innan dom skulle dra vidare mot Valbo och Sandviken för att gå på melodifestivalen. Jag ringde upp Eva och vi båda bestämde träff med Dan och hans syster för att i allafall få ses om så bara för en kort stund. Så trevligt!!

På kvällen var det dags för discobowling...jag, Eva och Linda var det som bowlade och det gick som det brukar. Alltså första rundan gick halv-dåligt och sen i andra rundan hade jag fått till siktet och kunde i allafall slå poängen som jag fick i första rundan...Bra det. Efter bowlingen hade vi bestämt att vi skulle äta på Church Street Saloon och eftersom dom har drop-in på sina bord, så fick vi vänta i nästan 2 timmar innan vi fick bord. Väl vid bordet gick det snabbare då vi redan hade hunnit bestämma vad vi skulle äta för något. Underbar god mat har dom, och är man en person som gillar mycket mat och countrymusik, då ska man bara göra ett besök. Efter maten åkte vi hem till Eva och tittade på "Sällskapsresan" del ett - resa till Mallorca, som avslutning på lördagen.

Idag är det alla hjärtans dag, har varit en sväng hem till mamma, då farsan är i Österrike och åker skidor. Han åkte till Stockholm och hem till sitt resesällskap redan på fredagen, sen gick flyget till Österrike på lördag morgon.

Modo-Brynäs 4-1

 -
Den sista matchen innan OS-uppehållet blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Den började i och för sig bra när Brynäs i den första perioden gör 0-1, genom Andreas Dackell, i boxplay dessutom. Men ju längre matchen går desto tröttare blir det skadedrabbade laget från Gävle. Man orkar inte hänga med och drar på sig en massa onödiga utvisningar. Modo vinner tillslut med 4-1 och uppehållet kan inte komma mer lägligt, då Brynäs har MÅNGA skador som behöver tas om hand. Förhoppningsvis kommer de flesta utom Jonsson och Kokko, som är skadade resten av säsongen, tillbaka. Vi får se vad som händer och fötter. Brynäs ligger hur som helst kvar på den sjätte platsen i tabellen. Nu blir det att återsamla alla krafter så man kommer ut som ett nytt starkt lag när OS är över.

Kungsberget

Idag åkte jag, Eva och pappa till Kungsberget. Första gången för Eva och mig den här säsongen. Det gick jättebra och jag är inte allt för trött nu efteråt. Det var ganska mycket folk, men inte så mycket så att vi fick stå i liftkö hur länge som helst. Backarna var riktigt fina hela dagen och det blev inte speciellt isigt eller för mjukt att åka, som det kan bli ibland. Vi kom dit runt 10 och åkte till 15.30. Två raster hade vi, en klockan 11 och en vid halv två och det var precis lagom. Det var ganska kallt, men ändå perfekta väderförhållanden. Solen tittade fram några minuter på eftermiddagen. Får se om man åker något mer den här säsongen, beror ju lite på hur det går för Brynäs nu på slutet också.

Nu blir det bara att slöa resten av helgen. Skönt det!

Brynäs-Luleå 2-1

-
Igår var det sista hemmamatchen innan OS-uppehållet. Luleå gästade Läkerol Arena och det var gästerna som var mest taggade i början. Det var jämn kamp genom hela matchen, men det var Brynäs som fick utdelning först och det genom Eero Somervuori. Matchen var tät och innehöll många kampmoment. Granström fick en klubba i ansiktet och fick sy några stygn i munnen. Den värsta var när Lauritzen tappade balansen, när han åkte efter puck. Han snubblade och for med huvudet först in i sargen och blev liggandes en stund på isen. Tyvärr slog han upp lite av sin tidigare knäskada, men tack vare det speciella knäskyddet han har, blev inte skadan så allvarlig. Lauritzen själv tror han kan spela redan imorgon mot Modo. Luleå kvitterade i den allra sista minuten av första perioden. I den andra fick Jörgen Sundqvist en snygg pass och bara drog till klubban - 2-1 till Brynäs. Det var matchens sista mål. Kampen fortsatte i den tredje perioden och Luleå var mycket nära att få ett kvitteringsmål i slutet av matchen. Men våran Kung Markström var fenomenal i målet och tog verkligen allt. Han hade spelat upp sig rejält efter en liten utsvävning på "hal is" i den andra perioden när Luleå hade öppet mål. Men då "räddades" Markan av att Juuso Hietanen stod i målet och lyckades få undan skottet som kom. Så en seger på hemmaplan inför uppehållet var riktigt underbart.

Det var riktigt drag på hela publiken och de drygt 7000 personerna var med och bidrog till 2-1 målet - riktigt härligt!
Nu är det som sagt Modo borta imorgon och sedan är det inte match förrän den 27 februari - då hemma mot Frölunda.

Södertälje-Brynäs 3-3

-
Igår kväll var det dags för ett bortamöte mot Södertälje (SSK). Matchen började lite trevande, men desperata SSK låg på mycket från början och kunde ta ledningen med 1-0 i den första perioden. I den andra perioden var det Brynäs som var bäst och 5 minuter in i perioden kunde man kvittera genom Magnus Kahnberg. Dock skulle SSK åter igen ta ledningen, men det varade bara i 2 minuter innan Brynäs kvitterade igen, genom Niclas Andersén (hans tredje mål för Brynäs någonsin). Detta stod sig perioden ut. Ove Molin såg till att den tredje perioden inte var gammal (endast 51 sekunder) innan han satte ledningspucken för gästerna. I slutet av matchen tog SSk ut sin målvakt och kunde oturligt nog för oss brynäsfans, kvittera till 3-3, så matchen gick till förlängning. Denna blev mållös, så båda lagen fick ett varsit poäng med sig. Detta var ett orättvist resultat då det var Brynäs som tog över matchen i den andra perioden. Tabelläget är oförändrat, men vi knaprade in en poäng på Skellefteå som förlorade sin match igår.

Nya tag mot Luleå hemma i Läkerolen imorgon lördag och sen borta mot Modo på måndag. Sen är det OS-uppehåll till den 27 februari, när Frölunda kommer på besök.

Ikväll är det Gävledala-derby i Läkerolen..Brynäs J20 tar sig an Leksand J20...Eva och jag ska dit och förhoppningsvis se Brynäs krossa leksingarna.

Snöskottning och simning

Igår eftermiddag åkte jag och pappa ut till stugan. Det var MYCKET snö och när man stod i gången som som vi fick skotta fram, så räckte snön ända till strax över mina knän. En gång fram till garaget och sen en sväng till dörren in i stugan. Inte nog med det så skottade vi även upp en plats så att man kan köra in bilen på gården så slipper den stå mitt på våran lilla väg.

Senare på kvällen åkte jag och Eva till Fjärran och simmade, men eftersom jag redan hade skottat halva eftermiddagen så orkade jag bara med 30 längder. Eva körde på sina 40 längder. Efteråt slappnade vi av i den varma bubbelpoolen och värmde oss rejält i bastun. Nästa vecka kanske det får bli två gånger på Fjärran eftersom vi har "missat" en gång på grund av att det var så dåligt väder förra veckan.

Ikväll spelar Brynäs borta mot Södertälje (SSK), den matchen ska jag följa via webbradion och hockeyligans sida. Hoppas på tre poäng...

RSS 2.0