Spelkväll och Göteborgsresa

I fredags hade jag mina brudar här, vi skulle ladda inför bortaresan till Göteborg. Det hela började med att Alexandra kom till mig vid 11.30, vi skulle nämligen hämta en tårta på Bodins som jag hade beställt. Inte vilken tårta som helst utan en tårta som Jonas Nordqvist hade vunnit med på en tidigare tårttävling som Brynäs hade. Sen spelade vi lite NHL 10 innan Linda och Eva kom. Då var det dags för pizza och sen lite senare tårtan, som var supergod. Resten av kvällen sen spelade vi NHL 10 och sanning eller konsekvens. Linda skulle inte med till Göteborg så hon stannade inte kvar hos mig över natten. Vi fortsatte att spela tv-spel till ca 01 innan vi bestämde oss för att krypa ner och sova, men gjorde vi det då?? Nej, vi babblade och var ju så klart inte ett dugg trötta. Så vi tog en massa roliga kort i mörkret och hade superskojigt innan vi kollade på Alexandras hemmagjorda Brynäsfilmer. Det tog iallafall musten ur oss och tröttheten kom...runt 03.30, vi skulle upp kl 05...Hmmm, jaja, så var det.


-
4 - 3 (efter straffar)

Kl 07 åkte vi ner till Göteborg i två minibussar, resan tog ca 7 ½ timme med alla pauser. Vi hade jättekul på bussen så det kändes inte allt för jobbigt. Väl där nere i Göteborg, så skulle vi ta oss till Scandinavium och fick åka lite spårvagn. Många härliga Brynäsare på plats och det var våran klack som överglänste hemmalagets, både röstmässigt och i antal personer. Matchen började ganska bra, men Frölunda kunde ta över mer och mer i och med att Brynäs fick sin andel sönderblåst, vad dom än gjorde så blåste domarn av för något, blev det inte utvisning så var det något annat smått dom hittade, lite väl petigt mot bortalaget. Frölunda ledde med 2-0 innan Eero Somervuori kunde reducra till 2-1 i period två. Nytt bakslag hos domaren och 3-1 till Frölunda. I den tredje perioden hände något och Brynäs fick chansen att börja spela på riktigt. I slutet när det stod 3-1 till Frölunda, var det jättenervöst för oss Brynäsare, hade vi åkt dit för noll poäng? Nej, domaren började se åt båda hållen och Frölunda fick utvisningar på sig, inte mer än rätt. I ett powerplay får Silfverberg på ett skott som går in och hoppet tändes på nytt på bortastå, kl stod på 16.30. Brynäs tar timeout och spelar 6 mot 5 sista minutrarna. När det är 57 sekunder kvar av perioden tystnar hela Scandinavium, förutom bortastå!! Calle Järnkrok har nämligen skickat in kvittringsmålet för Brynäs, 3-3. Nervösa sista skunder, men tillslut ljuder slutsignalen och en poäng är hemma. Förlängning väntade...den blev dock mållös och avgörandet skulle ske på straffar. Nervöst som tusan, men båda lagen såg ganska tama ut förutom målvakterna. Svedberg var skitbra, rent ut sagt. Alla som har tvivlat på honom kan gå och gömma sig. Tyvärr vann Frölunda, men en poäng är skitbra med tanke på att Brynäs fick börja spela vid underläge 3-1, STARKT JOBBAT!! Det var grymt jobbigt som brynäsare under straffläggningen, eftersom det hela avgjordes först på Frölundas 7e straff.
Resan hem var ganska seg, men jag sov bort det mesta och när jag väl kom hem och kröp under täcket så var klockan 02.30, sov sen till kl 12.30 innan jag vaknade idag. Mycket nöjd med den här resan och det var en grym uppladdning vi hade innan. Härligt!!

Brynäs-Djurgården

-
4 - 2

I torsdags var det dags för en ny hemmamatch och det var Djurgården som stod för motståndet. Brynäs var på hugget från början och spelade smart. Djurgården hängde med ganska bra i början, men det såg inte nervöst ut för Brynäs. Brynäs tog ledningen med 1-0 genom Lasse Jonsson i den första perioden, men det dröjde inte länge förrän Dif hade kvitterat. I den andra perioden tog Dif ledningen innan Brynäs kvitterade och tog ledningen med 3-2. Vad som hände sedan i den tredje perioden kan jag inte yttra mig om, eftersom jag var tvungen att gå i den andra periodpausen. Jag skulle nämligen jobba. Huvudsaken var att Brynäs vann och därmed är den första, men definitivt inte sista tre-poängaren bärgad.

Första bortamatchen

-
5 - 4

Årets första bortamatch var mot dom regerande svenska mästarna HV 71, nere i Jönköping. Jag jobbade tyvärr, annars kan jag garantera att jag hade varit på plats. Jag kunde följa matchen via GD-bloggen, vid några få tillfällen, så jag kan inte säga så mycket om själva matchen. Det jag kunde få ut var iallafall att Brynäs hade en ledning med både 2-1 och 3-1 innan HV kom ikapp till 3-3...Då tänkte man genast att "Jaha, nu tar HV över och vinner". Lite sant är det ändå, den tanken, även om det var Brynäs som gjorde nästa mål genom Calle Järnkrok. Hv reducerade ganska omgående och när 3 perioder var spelade stod det 4-4 och förlängning väntade. Ca 50 sek in på förlängningen avgör en Brynässpelare...eller ja, en före detting, Juuso Hietanen sätter pucken för sitt nya lag, HV 71. Varför var just han tvungen att avgöra? Typiskt!!! Men nu får vi krossa Dif på hemmaplan på torsdag istället, eller iallafall se till så att svikaren Widing, inte gör någon bra match för Dif.

Hemmapremiären man helst vill glömma

-
0 - 2


Ja, så var premiären över och som brynäsare vill man bara glömma den. Vi var alla så taggade inför matchen och det kändes så bra allting. Matchen började ju så bra också, våra killar, var på hugget och var först på pucken, med det retliga var att avsluten inte fanns. När pucken skulle in i mål så bara vägrade den. Detta gjorde att Modoiterna blev mer och mer säkra och fick därmed ett övertag, vilket ett ledningsmål visade. Paus och en nervös väntan till period två. Men istället för att komma ut mer taggade att ta igen underläget så blev spelet slarvigt och man kunde inte hitta det enkla spelet, allt blev bara tjafs. Några få läckerheter fanns, mest när juniorrna befann sig på isen, men det ville sig helt enkelt inte. Men ett mål kunde vi väl ha fått iallafall, men nej, det blev inte ens det. Nollade i premiären på hemmaplan det finns inte på kartan, men som brynäsare, så vet man att allt kan hända. Så vi fick traska hem besvikna. Alexandra och jag hade tusen, om inte miljoner, olika förklaringar och skäl till att inte oroa oss, vi kommer igen!! ELLER???? Efter matchen var Mads Hansen och Jonathan granström i fancorner och dom berömde oss i klacken och gav oss en applåd, för att vi hade kämpat igenom hela matchen och inte gav upp och dom sa att dom var besvikna i laget att dom inte hade kunnat bjuda på ett bättre spel när det var sån stämning. Och det stämmer, vi i klacken och ena långsidan på sittplats (icke att förglömma), var faktiskt det bästa inslaget under gårdagskvällen. Men det här var ju iallafall bara första matchen, det är 54 omgångar kvar, så det är inte över ännu. Bara att bita ihop och komma igen på lördag när det är möte mot regerande svenska mästarna HV71 på bortaplan dessutom. det blir en riktig nöt att knäcka och tar dom poäng därnere imorgon, då kommer jag att känna mig riktigt stolt över våra Brynäsgrabbar.

Tyvärr missar jag matchen eftersom jag jobbar och det känns extra surt, eftersom det just är HV...men, vad ska man göra...

Dagen före en alldeles speciell dag

Imorgon är det en glädjens dag och en sorgens dag för mig. Glädjen står för att imorgon startar elitserien på riktigt och vårt älskade Brynäs ska möta Modo hemma i Läkrolasken. Febern stiger för varje minut av väntan, men imorgon, då smäller det!! Jag tror att vi kommer få se ett riktigt taggat brynäs, ett Brynäs som har laddat för denna dag sen i våras och nu bara är redo att köra igång. Jag och mina närmaste hockeykompisar kommer att vara så taggade att glädjen, förväntan och även nervositeten kommer att spruta ut ur våra öron. Dagen som vi alla hockeyfrälsta har längtat efter kommer att infinna sig imorgon, den 16 september 2010.

Sorgen är att imorgon kl 13.20, är det exakt ett år sedan min fina hund Cita gick ur tiden! Jag kommer att känna ett extra hårt hjärtslag den tiden imorgon, som en påminnelse om den finaste, mest underbara hund som någonsin har funnits.

Den finaste ängeln som någonsin kommer att finnas, det är du, älskade, saknade Citrus!! Jag kommer aldrig någonsin att glömma dig!!





1 vecka kvar nu

Alltså, denna eviga längtan börjar man äntligen se slutet på!! Om exakt en vecka, så kommer nerverna att vara bångstyriga. För då är det den stora dagen, som vi hockeyfantaster har längtat till. ES-premiären!!! Som hockeytokig kan man inte nog beskriva hur mycket den har dagen betyder. Vi kommer att ha en hemmamatch mot Modo och med tanke på hur Brynäs KROSSADE djurgården igår med 5-0 på Hovet!!! så är jag inte ett dugg orolig. Det märks att grabbarna är heltaggade och att dom tycker det är roligt att det snart drar igång. Precis som vi fans...Jag och mina kompisar har laddat för det här i snart 5 månader, ja, ända sedan det tog slut i våras. Det finns inget bättre än hockey och framförallt Brynäs!! Det kommer att bli en spännande säsong, för jag tror att Brynäs kommer att vara en uppstickare i år. Det skulle vara en dröm att få komma till final, men så långt räcker det inte denna gång. Däremot är semifinal inte alls omöjligt...För ut i kvarten, det FÅR INTE ske igen...Nu är det avancemang i slutspelet som gäller...ingenting annat!!

Städning

Igår var det dags för en riktig grovstädning av lägenheten. Linda kom till mig runt 10, sen körde vi på. Mina ynka 40 kvm tog 8 ½ timme, men så rensade vi bort en hel del och möblerade om också. Nu finns det inte ett onödigt papper hemma, så det känns helt underbart att komma hem nu, till ett så fint ställe, haha.

Tack Linda för att du ställde upp!

Premiärvisning av Audi A1, samt provkörning

I torsdags var det äntligen dags för premiärvisning av den nya läckra Audi A1. Jag och pappa var personligt inbjudna. Jag hade med mig Linda dit. Vi var på berggrenska gården och när vi kom dit stod det flera snygga Audis där samt en övertäckt ;)...När den täcktes av fick jag hög puls och blev helt frälst, den är så läcker den här bilen, inte bara utseende-mässigt utan körglädjen också. Ja, den är lite liten, det finns t.ex inte något stort baksäte eller rymligt bagageutrymme. Det är en bil för en till två personer. Det ingick dricka och lite lättare förtäring i form av olika slags skinka och pasta, kan man säga. Mycket god mat, som passar till en Audi A1 ;). När man sedan skulle gå hemåt, fick man en lite presentpåse, som innehöll bl a ett USB-minne i form av en Audi TT. Jätteläcker!!


Premiärvisning av Audi A1 på Berggrenska gården :)



USB-minne där det lyser i framlyktorna när det är aktiverat :)

Dagen efter kunde jag inte hålla mig, utan då blev det provkörning! Vilket drag det är i bilen, hade jag varit miljonär så hade det inte varit något snack om den saken!!!

RSS 2.0