Två Stockholmslag - Två vinster

Förra veckan åkte Brynäs ner till Stockholm för att ta sig an Djurgården nere på Hovet. Det brukar bli heta och tajta matcher mot Djurgården och det blev även denna. Tyvärr så började det mindre bra för Brynäs, trots bra och jämnt spel. Calle Järnkrok var lite av en olycksfågel i första perioden och bjöd en Djurgårdsspelare på en puck som hamnade i nätet bakom Honken. Lite senare i perioden skulle Järnkrok teka nere i Brynäs zon och förlorade till en spelare som satte pucken direkt i mål, mycket retligt och uppförsbacke. Men skam den som ger sig och alla vet att i ishockey kan det gå fort och två mål är egentligen ingenting. Det tog kapten Dackell vara på och runt 14 min in i andra perioden fick han en riktig fin pass av Johan Larsson och kunde sätta pucken i öppet mål. Nu var Brynäs på gång verkligen och kämpade på som riktiga tigrar. Tredje perioden startade och Brynäs högg på allt. Fem minuter in i perioden fick snabbskrinnande Martin Johansson ett snyggt pass från Mads Hansen och åkte ifrån motståndarna och satte ett skott rakt upp i krysset, 2-2! Två minuter efter fick iallafall Calle Järnkrok sin revansch genom ett kanonskott rakt in i mål! Så jäkla skönt efter att han hade hjälpt Djurgården med deras två mål.
Djurgården tog ut sin målvakt i slutet och Dackell kunde avsluta målskörden med 4-2, trots att pucken aldrig kom i målet, eller ens var i närheten av det. Det var nämligen så att Dackell blev hakad och domaren visslade för utvisning, vilket renderade i ett mål istället. Tack och bock säger vi och blev tre poäng rikare.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I lördags var det dags att möta Stockholmslag nr två, AIK. Matchen var även den het och relativt jämn. Men Brynäs var det lag som började målskyttet genom Sebastian Lauritzen, publiken var helt vild och 1-0 var ett faktum. Ett par minuter senare får äntligen Daniel Widing sätta sitt första mål för säsongen, genom att han styr en puck som Dackell siktar mot mål. Brynäs backar inte tillbaka, men däremot kommer AIK framåt och kan störa Brynäs segertåg genom att få in en puck till 2-1.
Brynäs trummar på och innan period ett är slut står det 3-1 till hemmalaget på mediakuben. Målskytt den här gången, Sebastian Lauritzen. Basse som han kallas var grymt het i matchen och han var MYCKET nära att få till ett hattrick.
I den andra perioden kommer AIK allt närmare, men Honken gör kanonräddningar och man fattar inte hur han hinner med. För det kan ju inte vara enkelt med all den utrustning som dom har på sig, men men, Honken var överallt. Kanske lite för övermänsklig, men det lyckades AIK övervinna för dom gjorde två snabba mål, strax efter att Dackell hade ökat på Brynäs ledning till 4-1. Alltså 4-3 och vi fick hjärtat i halsgropen av nervositet. Men Brynäs lyckades hålla undan trots massiv press från AIK på slutet.
Vi i klacken ville hylla laget lite mera så vi ropade in dom på isen igen och när dom var ute på isen så sjöng vi för dom, "Guldet ska hem, Guldet ska hem, Guldet ska hem till Gävle igen". Vi satsar ju precis som laget på guld, så vi gör allt för att få hjälpa dom att komma till målet!