En riktig skattletardag!!

Sista dagen här nere i Strömstad idag och vi skulle ha skattjakt. Vi hade laddat upp många skatter som ligger i närheten av Svinesundsbron, den gamla bron. Vi började vid en gammal kyrka och den var en ganska enkel skatt att hitta, lite klättring upp på ett berg och där var den.
Den andra var vid ett köpcentrum i Svinesund, på ett ställe mitt på en parkering, det kändes ju så där att springa runt och leta, men fann den gjorde vi och GPSen ställdes in på skatt tre.
Den var lite läskig, den heter spritfabriken och det var ett sen flera år nerbrunnet och övergivet hus mitt ute i skogen, den låg vid en väg, men inga grannar i närheten. Skrot och brända saker överallt. Det sägs att det var ett par stycken svenskar som brände sprit i huset och sålde till norrmän som kom över gränsen. En gång var det en av dessa svenskar som somnade när han hade vakten och hela huset sprängdes och brann ner. Inga kroppar är funna sedan dess och det sägs att den som somnade spökar där. Läskigt värre, när skatten hittades inne på gården...Creepy!!!

Vi fortsatte vägen fram och kom till ett gulligt ställe precis under Svinesundsbron, där vi tog en fikapaus innan vi fortsatte mot skatt fyra, vilken skulle finnas i närheten. Det var en gammal kulsprutestation och terrängen dit var brant, lerig och hal, men fann den gjorde vi och man kan inte klaga på den extrema träning som benen får när man är ute på skattjakt :)
Efter denna tog vi oss upp till bron, där det skulle finnas två skatter ganska nära varandra. När informationen visade terräng tre av fem och vi såg ett högt berg framför oss så tvekade vi en stund och gick ut på bron istället och funderade, sen tog vi oss samman och tänkte att nu försöker vi när vi ändå är här. Så sagt och gjort, det var bara att börja klättra igen, nu ännu brantare, lerigare och halare. Upp kom vi tillslut och tack och lov var dessa skatter ganska lätta att hitta, när man väl tagit sig upp på platsen. Snacka om utsikt iallafall, det var väl värt all denna klättring och alla svettdroppar.

Klockan rullade på och det började bli dags att tänka på refrängen, men vi hade en till skatt på vägen hem och den var vid en rastplats längs E6. En kanonplats med underbar utsikt över vattnet.

Så vilken skattjaktsdag, sju av sju skatter funna, nu kan vi vända kosan mot Gävle igen och vara nöjda med denna härliga semestervecka.


Rastplatsen under Svinesundsbron



Riksgränsen, mitt på bron



Där nere satt vi och fikade!



Därborta kan man se den nya Svinesundsbron.



En skatt är funnen högt uppe efter mycket klättring och i bakgrunden utsikt över bron.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0