Två matcher mot smålandslag, vinster och serieledning!

I tisdags var det toppmöte här hemma i Läkerol Arena. Ettan i tabellen, HV71 togs emot av för tillfället fjärde placerade Brynäs. Det var en tuff och jämn kamp, som alltid när HV kommer på besök, men det var ju mer än bara tre poäng som stod på spel. En första plats i tabellen var det hägrande målet. Brynäs började riktigt bra och redan innan det hade gått tre minuter av den första perioden, så hade Brynäs 2-0. Målen gjordes av Mattias Ekholm och Jakob Silfverberg. Det var högt tempo genom hela matchen, men inga fler mål i den första perioden. Det mest omtalade från den första perioden var HVs Jesper Fasths fotled som gick av efter att han på något vis fastnat med skridskoskenan i isen.
Period två började intensivt från HVs sida där dom gjorde två mål inom loppet av 14 sekunder, likaläge och tuff match igen. Men Brynäs ville annat och drygt fyra minuter efter HVs kvittering så gjorde Johan Larsson 3-2. Inga fler mål och paus.
I den tredje perioden kom två mål, ett från Brynäs Jonathan Granström och ett från HV. Matchen tog slut och Brynäs hade vunnit med 4-3, de hade tagit tre poäng, de hade övertagit första platsen i tabellen, Brynäs fick titulera sig SERIELEDARE! Underbart!!!

Nästa match var igår borta mot Växjö och det var en match där Brynäs kunde behålla sin första plats. Och som dom gjorde det. Brynäs spelade jättebra och tog ledningen snabbt genom Jakob Silfverberg, det hade gått ca en minut av matchen. Brynäs ägde stundtals och Växjö fick bestämt följa Brynäs pipa, som det ska vara med andra ord.
Brynäs ökade på sin ledning i den andra perioden när Calle Järnkrok i powerplay, snyggt fick upp pucken i nättaket bakom Växjös målvakt. Innan Jonathan Granström fick sätta mål tre, så reducerade Växjö till 2-1. Period två slut och nervöst inför den tredje perioden. Mer nervöst blev det när Växjö kryper närmare och reducerar till 3-2 med fem minuter kvar, men Brynäs är kyliga och Mattias Ekholm får sista ordet i tom kasse, 4-2 till Brynäs och titeln Serieledare håller i sig ytterligare en omgång!

Just nu är det underbart att vara Brynäsare!