Helveteshelgen är över

Förra veckan var en jobbig för Brynäs del, visserligen började det bra med en bortavinst över luleå efter förlängning och sedan en tre-poängare, hemma mot Djurgården på torsdagen. På lördagen sen, åkte jag och Eva ner till Jönköping med våran kompis Dan som är HV-fan och jag hade en känsla av att det skulle bli en jobbig lördag, i allafall när det gällde hockeyn, det stämde mycket riktigt. Resan ner startade kl 7.00 och vi var framme i Jönköping ca 13.15. Matchen började kl 16 och vi Brynäs-fans var hoptryckta längst uppe under taket och hade visserligen bra utsikt över planen, men det samarbete man kan få med en motståndarklack, det fanns det inte en suck till att kunna bli. Matchen började bra för Brynäs del, men när man inte lyckas göra mål i pp, får 3 mål i baken och dessutom en allvarligt skadad spelare, då är det klart att spelsuget och orken tryter. Väl efter matchen var det många diskussioner om och hur allvarligt våran spelare, Ove Molin, var. Allvarlig Hjärnskakning och han blir borta länge, blev resultatet. Självklart tycker vi att den HV-spelare som gjorde tacklingen skall få ett längre straff än en avstängd match, HV-fansen tyckte naturligtvis att det var en schysst tackling. Men man måste ju se till själva händelsen och hur allvarlig utgången blir. Så det har blivit en del heta diskussioner med en del HV-fans...Hemresan blev ganska tyst, men vi alla tre var trötta efter resan ner. Skönt att Dan som håller på HV inte är den sorten, så att han behöver kaxa hur mycket som helst när HV vinner, så därför blev det en ganska lugn och behaglig resa hem till Gävle igen, vi var hemma ca 00.30. På söndagen sedan var Dan kvar hemma hos mig tills det var dags att gå på hemmamatch. Den började kl 18 och för motståndet stod Färjestad. Jag tror Brynäs hade glömt att komma hem från Jönköping (trots att Eva och jag såg bussen åka iväg efter matchen, med alla spelare i), eller så satt HV-matchen kvar i både benen och i det mentala. För Färjestad började piggast och ledde med 2-0 efter bara 7 minuters spel i den första perioden. Brynäs vaknade dock till i den tredje perioden och kunde reducera till både 1-3 och 2-3, genom Lauritzen och Sandin. Men tyvärr hjälpte inte det för Färjestad ökade på sin ledning till 4-2 när det återstod ca 3 minuter av matchen. Så efter den här veckan som kunde ge 12 poäng, lyckades Brynäs skrapa ihop 5 poäng, vilket ändå får räknas som godkänt, då det var fyra svåra matcher, varav de två sista extremt svåra. Nu är det skönt med lite landslagsuppehåll, så spelarna får repa sig och efter uppehållet kommer några av de skadade spelarna tillbaka...Bl a Lasse Jonsson och Nordquist är snart redo att spela sin första match för Brynäs. Hoppas verkligen att han får chansen att spela med Kahnberg, som han känner och spelade med i  Frölunda och med Somervuori. Det kan bli en riktigt giftig kedja det...:)


Kommentarer
Postat av: Eva Andersson

ja precis, man måste ju även se på själva händelsen hur allvarligt de tar på den spelare som blir skadad med, och inte bara tycka att de är en klockren tackling. för går man ner och täcker puck som ove gjorde där så är de inte så lätt för han heller att se vilken som kommer farande bakifrån eller. men de är väl sånna här sitiutioner som är svåra att dömma för dommarna när dom måste ta beslut relativt snabbt med. om de är regel rätt tackling eller inte. även om de blir en allvarlig skada som de nu blev.



ja, och sen så tror jag att när dan visste att vi 2 höll på brynäs så ville han nog inte heller kaxa så mycket, hade emil vart med så tror dom hade kaxat lite mera i alla fall just i början. men skönt att inte dan va så spydig denna gång i alla fall.

2009-11-02 @ 23:09:47
URL: http://bifeva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0