Hermansson lämnar Brynäs

Detta kan man läsa på Brynäs hemsida idag.

Helgens aktiviteter

Det började redan i fredags när Dan kom till mig på eftermiddagen, han skulle hoppa på HVs supporterbuss mot Skellefteå, som hade en anhalt här i Gävle. Han kom till mig vid 17-tiden och vi spelade lite spel och kollade på TV innan vi skulle möta Eva nere vid MAX. När vi hade käkat klart åkte vi en tur för att titta på den nyuppsatta julbocken. Klockan var ca 23 när vi åkte hem till Eva och spelade en liten miniturnering på wii, innan Dans buss skulle komma vid ca 00.30. På vägen hem igen så skulle han övernatta här för att slippa köra direkt hem till Leksand, så tidigt på morgonen efter en lång bussresa

På lördagen sen hade jag ridning, så det var full rulle från morgon till kväll. Efter ridningen var det dags för hemmamatch för Brynäs mot gästande Luleå. Luleå började matchen bäst och hade 2-0 efter den första perioden. I andra spelade Brynäs upp sig och reducerade genom en riktig kämpainsats från Alexander Sundström. Strax innan periodvilan hade Brynäs även kvitterat genom ytterligare en kämpainsats, men den här gången var det Simon Bertilsson som satte målet och det var hans första ES-mål någonsin. I den tredje perioden var det ställningskrig och chanserna gick mellan båda lagen. Det var många skott som gick i ribba och stolpar, så det riktigt klingade till, för båda lagen. Med en och en halv minut kvar av matchen satte Juuso Hietanen 3-2 för Brynäs och hela Läkerol Arena var ett  enda stort party, men när det återstod 28 sekunder kom Luleå och förstörde partystämningen genom att få till en kvittering och därmed en förlängning. Förlängningen bestod av heta chanser för båda lagen och riktigt snygga räddningar av båda målvakterna. När endast 27 sekunder av förlängningen återstod rasslade det till bakom Luleås måvakt och partystämningen tog fart igen, dock inte med samma intensitet som tidigare. När jag insåg att det var Kahnberg som hade gjort det avgörande målet var det som att vara i ett enda stort lyckorus...ÄNTLIGEN, nu lossnar det nog för honom också...

Efter matchen åkte Eva och jag direkt ner på stan och mötte Linda, vi skulle gå på bio, den tredje delen i Stieg Larssons millenium-trilogi; "Luftslottet som sprängdes". Den var väldigt bra, dock inte alls så läskig som jag trodde den skulle vara. Med tanke på hur läskig själva boken är. Nu har vi sett alla delar och hela trilogin får 9 poäng av 10 möjliga av mig.

När klockan var 02.30 ringde min mobil, Dan hade hoppat av supporterbussen och stod nu utanför min port. Vi sov länge i morse och sen har vi spelat spel ända fram tills han åkte hem till Leksand nu kl 15.15..Nästa gång vi ses är den 10 dec, när Brynäs gästas av HV71.

FBK-Brynäs 1-2

Äntligen!! Man kan inte säga annat efter att Brynäs vann nere i Karlstad, visserligen på övertid, men det blev vinst efter 7 långa år med förluster. Det var 0-0 tills i mitten på tredje perioden, då Fbk gjorde 1-0, då tänkte man som brynäsare att nu är det kört....Men, vårt nyförvärv, från just Fbk, Eero Somervuori satte kvitteringen. Resultatet stod sig matchen ut. Lycka! Nu har vi minst en pinne iaf. Drygt 1 minut in i förlängningen fick Juuso Hietanen en passning från Somervuori och han satte pucken i nätet!!!

ÄNTLIGEN, 7 ÅRS OLYCKA ÄR ÖVER!!!

Eddie Läck var suverän mellan stolparna!!

Brynäs-SSK 4-4

Det var en spännande match igår, Brynäs spelade betydligt bättre än vad dom gjorde mot Modo. Men Ssk var det lag som tog ledningen tidigt i matchen. Brynäs kvitterade ganska snabbt genom Juuso Hietanen och 1-1 höll sig perioden ut. Andra perioden började även den snöpligt och ssk tog åter ledningen (1-2). Sedan trodde många i publiken att matchen mot Modo skulle upprepa sig, när ssk efter bara 5 minuter ökade på sin ledning till 1-3. Markström byttes ut och Eddie Läck fick ta över målvaktsjobbet. Han började lite darrigt, men växte snabbt in i matchen och gjorde ett par läckra räddningar. Efter målvaktsbytet fick Brynäs lite nytändning och Stephen Dixon kunde göra 2-3, detta stod sig perioden ut. Tredje perioden började med en olycka efter 46 sekunder, då Brynäs nyförvärv, Petri Kokko, var inblandad i en shysst tackling, där utgången tyvärr blev olycklig. Petri skulle vara i vägen för Södertäljes Yanick Lehoux och de hakade i varandra på något sätt och Yanick ramlade baklänges och slog i huvudet ordentligt. Han var medvetslös ett antal minuter och ville direkt spela när han vaknade till. Dock ville inte matchläkaren att han skulle röra huvudet innan han hade blivit röntgad, med tanke på nack- och ryggskador. Ambulansen kom in på isen och förde spelaren till sjukhuset. Resultatet blev en kraftig hjärnskakning och observation under natten.

Matchen fortsatte och inledningen blev som tidigare, Ssk ökade på sin ledning till 2-4. Det blev riktigt jobbigt som Brynäsare de knappa 17 minuter som återstod av matchen, trots att Brynäs dominerade spelet. När det var drygt 3 minuter kvar på matchen reducerade Eero Somervuori till 3-4 och laget fick eld under skridskorna och kämpade som dårar, men pucken vägrade att hitta målet. När det var 19 sekunder kvar, kom målet som fick taket på Läkerol Arena att lyfta, Jörgen Sundqvist fick en perfekt passning och kunde helt odistraherad skjuta rakt in i målet. Jäklar, vilket ljud det blev, alla de personer i publiken som hade börjat vandra hem, när det återstod ca 4 minuter kvar, de missade världens fest i läkerolen. Men dom för skylla sig själva. It ain´t over, til it´s over... Vi som var kvar, vi fick se när Brynäs gjorde allt för att vinna. Dock räckte det "bara" till 4-4 och förlängning. Den blev mållös och båda lagen fick 1 varsin poäng.

Brynäs-Modo 1-5

Kan inte säga så mycket om matchen igår. Alla hade för stor respekt för foppa igår...Ingen vågade göra någonting när han hade pucken. Brynäsarna var som yra höns som stod och tittade på hur man ska spela hockey...MAN MÅSTE VÅGA TACKLA FOPPA, han är inte gjord av glas. Skärpning nu gossar, ladda om till Frölunda borta imorgon och Södertälje hemma på lördag....VI SKA TILL SLUTSPEL!!!! Inget nedrans kval igen!!

Superkul lördag

Igår var jag på föreläsning på Hedvigs trädgård. En föreläsning av Mitt i naturens Martin Emtenäs. Det var en föreläsning om djur och natur samt om tv-inspelningar. Det var en helt fantastisk föreläsning och Martin var lika rolig i verkligheten, som man kan se honom i programmen.

På kvällen sen var det fest, Eva och Micke hade slagit ihop sina födelsedagar till en, 30+35-års fest. Vi var i en lokal på fjällbacken. Kul att träffa flera av dom som var med på Cinderella i somras. Evas syster Åsa var värdinna och hon hade ett antal lekar på lager, så vi delades in i lag genom att vi alla fick ett varsit tecken som vi skulle gestalta och på det sättet hitta våra lagmedlemmar. Första tävlingen var knep och knåp, den vann mitt lag, andra tävlingen var sång och danstävling, där blev vi 2a. Den sista tävlingen var en tävling där man i hela laget skulle anta olika positioner, tex arm mot vad, en lapp mellan och sen en ny position, hand mot hjässa, utan att tappa föregående lapp, där vann mitt lag igen. Summan blev att mitt lag vann totalt och första pris var en varsin tia-lott samt en drink i baren:)
Mellan alla lekar åt vi Tacos och sjöng sånger från ett sånghäfte. Efter sista leken var det dans och jag har nog inte dansat så mycket som jag gjorde igår, det var så roligt och det var så bra låtar. När klockan var runt midnatt var jag lite trött, men jag fortsatte dansandet och blev pigg igen. När klockan hade runnit iväg till 02.30 var jag fortfarande pigg och hade jätteroligt på dansgolvet och hade egentligen inte lust att åka hem, men folk började droppa av så Linda och jag bestämde att vi också skulle ge oss. Linda skjutsade hem mig, Eva, Jessica och Marcus.

Fredag den 13:e

Min lyckodag!
Jag köpte lotter och vann!

Brynäs-Timrå 4-1

Igår var det äntligen dags för hockey igen, efter 12 dagars landslagsuppehåll. Timrå kom på besök. Den viktigaste matchen vann vi, den på isen, läktarmatchen förlorade vi 50 gånger om. Timråklacken hade en trumma som inte är av denna jord. Den var så högljudd och han som trummade gav aldrig upp, trots att folk som satt på långsidan klagade. Våran klack hade inte en susning, men som sagt, den viktiga matchen vanns av Brynäs. Silfverberg gjorde 2 mål, varav 2-0 var ett riktigt arbetsmål. Han fick kämpa in pucken ordentligt. De andra målskyttarna i matchen var Dixon och Hansen. När det stod 4-0 fick Timrå ett tröstmål. Markström är "monstret" i årets elitserie, han tar allt, möjligt som omöjligt. Våran kung Markström!!

Dala-tripp

I morse när klockan var 7.50 åkte jag till Leksand, som var mitt första mål, för att hälsa på Dan, samt lämna hans skor som han glömde hos mig sist han var här. Jag var framme strax efter halv tio. Vi spelade playstation och "vårat" lag i ehm. Tiden går fort när man har roligt och snabbt blev klockan närmare 13 och Dan skulle iväg och jobba. Jag skulle vidare på min tripp och släppte av Dan vid skolan han jobbar på, eftersom det ändå var på vägen.
Jag ställde in fören på Borlänge och Kupolen och efter ca 40 minuter var jag framme. Jag irrade runt och upp och ner i drygt 1 ½ timme innan jag bestämde mig för att det var bra. Jag fick tag på det jag skulle i klädväg så jag är riktigt nöjd med min dala-tripp. Får se när det är dags för en ny omgång med "vårat" lag...

Föreläsning av Martin Emtenäs

Idag har jag bokat en biljett till en föreläsning om djur och natur av Martin Emtenäs. Det är han som är programledare i "Mitt i naturen" och jag är ett stort fan..:). Föreläsningen är nu på lö den 14 november kl 14 på Hedvigs trädgård här i Gävle. Det ska bli jätteroligt att få träffa en idol i verkligheten. Han är ju så suveränt bra i programmen så jag längtar verkligen tills på lö nu. Sen efter föreläsningen så är det Eva och Mickes party...På onsdag ska jag åka på en dala-tripp, bl a till Kupolen i Borlänge och shoppa kläder till partyt...Men först blir det ett stopp i Leksand där jag ska hälsa på Dan.

Bild på mina nya matchtröjor...








Kahnberg

Idag har jag varit på Brynässhopen och inhandlat 2 matchtröjor (en svart och en vit), dom ligger just nu och får ett tryck på ryggen. Hämtas imorgon. Jag köpte även en vepa med min absoluta idol - Kahnberg - den hänger nu i mitt fönster, mellan köket och vardagsrummet...





Tröjorna kommer på bild imorgon :)

Helveteshelgen är över

Förra veckan var en jobbig för Brynäs del, visserligen började det bra med en bortavinst över luleå efter förlängning och sedan en tre-poängare, hemma mot Djurgården på torsdagen. På lördagen sen, åkte jag och Eva ner till Jönköping med våran kompis Dan som är HV-fan och jag hade en känsla av att det skulle bli en jobbig lördag, i allafall när det gällde hockeyn, det stämde mycket riktigt. Resan ner startade kl 7.00 och vi var framme i Jönköping ca 13.15. Matchen började kl 16 och vi Brynäs-fans var hoptryckta längst uppe under taket och hade visserligen bra utsikt över planen, men det samarbete man kan få med en motståndarklack, det fanns det inte en suck till att kunna bli. Matchen började bra för Brynäs del, men när man inte lyckas göra mål i pp, får 3 mål i baken och dessutom en allvarligt skadad spelare, då är det klart att spelsuget och orken tryter. Väl efter matchen var det många diskussioner om och hur allvarligt våran spelare, Ove Molin, var. Allvarlig Hjärnskakning och han blir borta länge, blev resultatet. Självklart tycker vi att den HV-spelare som gjorde tacklingen skall få ett längre straff än en avstängd match, HV-fansen tyckte naturligtvis att det var en schysst tackling. Men man måste ju se till själva händelsen och hur allvarlig utgången blir. Så det har blivit en del heta diskussioner med en del HV-fans...Hemresan blev ganska tyst, men vi alla tre var trötta efter resan ner. Skönt att Dan som håller på HV inte är den sorten, så att han behöver kaxa hur mycket som helst när HV vinner, så därför blev det en ganska lugn och behaglig resa hem till Gävle igen, vi var hemma ca 00.30. På söndagen sedan var Dan kvar hemma hos mig tills det var dags att gå på hemmamatch. Den började kl 18 och för motståndet stod Färjestad. Jag tror Brynäs hade glömt att komma hem från Jönköping (trots att Eva och jag såg bussen åka iväg efter matchen, med alla spelare i), eller så satt HV-matchen kvar i både benen och i det mentala. För Färjestad började piggast och ledde med 2-0 efter bara 7 minuters spel i den första perioden. Brynäs vaknade dock till i den tredje perioden och kunde reducera till både 1-3 och 2-3, genom Lauritzen och Sandin. Men tyvärr hjälpte inte det för Färjestad ökade på sin ledning till 4-2 när det återstod ca 3 minuter av matchen. Så efter den här veckan som kunde ge 12 poäng, lyckades Brynäs skrapa ihop 5 poäng, vilket ändå får räknas som godkänt, då det var fyra svåra matcher, varav de två sista extremt svåra. Nu är det skönt med lite landslagsuppehåll, så spelarna får repa sig och efter uppehållet kommer några av de skadade spelarna tillbaka...Bl a Lasse Jonsson och Nordquist är snart redo att spela sin första match för Brynäs. Hoppas verkligen att han får chansen att spela med Kahnberg, som han känner och spelade med i  Frölunda och med Somervuori. Det kan bli en riktigt giftig kedja det...:)


RSS 2.0